Eerste verjaardag

3 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
SA
afbeelding van SA
21 feb 2013 - 22:48
Eerste verjaardag

mijn kleine wondertje wordt binnenkort 1 jaar.

Ik zou graag een feestje willen organiseren alleen weten ik niet hoe ik dit moet aanpakken en waar ik dit moet vieren.

We hebben wel een grote familie waar zowel jong en oud heel erg gevarieerd is en daarnaast ook vrienden die we graag willen uitnodigen.

 

Graag jullie advies

chantalvanb
afbeelding van chantalvanb
22 feb 2013 - 16:40

Hier hebben we de familie een uitnodiging gestuurd met vaste tijden, alleen overdag. Door het boeltje redelijk strak in te plannen konden we een oververmoeid, huilerig kind voorkomen. Ik had bij onze dochter een "taart" van piepschuim van drie lagen, bekleed met aluminiumfolie. Daarop mooie cupcakes met roze glazuur (wel een kindvriendelijke kleurstof), bevestigd met satéprikkers in het piepschuim. Bovenop de allermooiste, met kaarsje. Zo had ik voor alle kids (ze hebben nogal wat neefjes en nichtjes) een mooie portie, en werd er geen taart in elkaar gemept. Voor de volwassenen had ik gewone taarten. Verder hebben we het bewust thuis gevierd, er zijn al indrukken genoeg, en als je dan ook nog naar een andere locatie verkast, slaat de vermoeidheid helemaal snel in.

DELETED_Esther1...
afbeelding van DELETED_Esther1111_anonymized
21 feb 2013 - 23:01

Hoe wij het hebben gedaan. Op haar 1e verjaardag zelf (was doordeweeks) hebben wij alleen vrij genomen. Ik heb een babyvriendeljk taartje gemaakt: een simpele suikervrije cake, met als frosting een danoontje (wel beetje suiker dus): 2 ronde cakes op elkaar dus in de vorm van een taartje. een kaarsje erop en lekker knus met zn 3tjes gevierd, en kleintje met een mooi jurkje aan en veel foto's gemaakt in alle rust. Natuurlijk ook cadeautje van ons als papa en mama. Gevierd hebben we het toen in het weekend, alleen met de gezinnen: dus ouders en zussen van mijn man, en ouders en broer van mijn kant, met aanhang en evt kinderen. Dit vonden wij druk genoeg voor de kleine. Het is een 1e verjaardag dus het hele concept is al nieuw en vaak begrijpen ze het niet helemaal nog. Maar alle indrukken vermoeien wel. Volgens mij deed ze nog 2 dutjes en hebben wij het feestje na haar 2e dutje gedaan. En dan bij wakker worden, even spelen, familie drupt binnen, taartmomentje, cadeautjes, en ze at voor het eerst de echte maaltijd mee (vanaf 1 jaar mogen ze 'alles') Ik kookte rond die tijd vooral zoutarm enz. Maar op haar verjaardag even uitgepakt en wat minder strikt. En na de maaltijd gewoon op haar normale bedtijd naar bed, en de familie bleef nog even hangen tot savonds. En zo doen we het eigenlijk nog steeds (inmiddels 3e verjaardag gehad): alleen met de gezinnen of echte close friends. Na haar middagdutje (die er inmiddels bijna af is), en dan taartmomentje met zingen, cadeautjes, lekker spelen en lekkere dingetjes en hapjes eten, savonds warm eten met iedereen en wat zij nog op kan na al het lekkers, en dan redelijk op tijd weer naar bed. De rest kan blijven hangen.

Een kinderfeestje moet leuk zijn voor het kind. belangrijkste vind ik daarbij dat het overzichtelijk blijft: niet te druk qua aantal mensen, niet te druk qua geluid of activiteiten, en beperkte tijd: niet hele volle avond of hele dag. Zo blijft het kind zelf ook gezellig, van te veel indrukken kan het moe en hinderlijk worden, en hoef je op de verjaardag zelf niet boos te worden op een vervelend geworden kind.

Succes en veel feestplezier. Ik vond het 1e feestje plannen  geweldig!