duo wagen of toch niet

7 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Femmmke
afbeelding van Femmmke
28 jun 2013 - 08:52
duo wagen of toch niet

hallo allemaal.

 

Ik zit nu al vanaf begin zwangerschap te twijfelen over wel of geen duowagen. ik ben in januari uitgerekend en dan is onze zoon 2 jaar en 4 maand. vorige week had ik bedacht hoe ik het zonder ging doen maar door een  erandering twijfel ik nu weer. Misschien kunnen jullie me helpen een keuze te maken.

 

Ht zit zo. Onze zoon loopt nu 5 maand maar wil nog steeds niet goed buiten lopen wat we ook proberen. een straat uitlopen is echt het maximaal haalbare momenteel en daar zijn we dus maanden mee bezig geweest. Hij heeft ook niet echt de drive om zelf te lopen. Na een halve straat begint hij te huilen, mopperen aan onze benen te hangen.. dan kunnen we hem nog net een halve straat verder motiveren door zelf door te lopen maar dit gaat met veel gejammer en gemopper. 

Nu heb ik gister gehoord dat hij vanaf november 4 keer naar de peuterspeelzaal gaat ivm VVE. dat is ongeveer 10 minuten lopen voor een volwassene. Zeg maar 4x de afstand naar onze supermarkt die ik nu nog niet met hem kan lopen. Misschien nog iets verder 

Eigenlijk vind ik hem ergens te oud voor een duowagen maar met pasgeboren baby en hem heen en weer lopen 4x in de week zie ik ook nog niet echt zitten. 

heb ook aan een loopfiets gedachtmaar ben bang voor dezelfde reactie omdat het niet willen lopen ook te maken heeft met mensen op straat. hoe rustiger het is hoe verder we komen en je snapt voor half 9 is het niet rustig aangezien we ook tussen scholen inwonen. 

Ik breng in de ochtend buurkinderen naar schooldus ik heb ongeveer een 15minuten. Je snapt dus misschien wel waarom ik nu twijfel. een plankje achter de Joolz zie ik qua beenruimte niet zo zitten en omdat ik dan mijn boodschappennet ook niet meer kwijt kan.Ik heb dus geen auto. 

 

Heb ook aan een bakfiets zitten denken maar weet niet goed wanneer een baby daarin kan. 

michoe9
afbeelding van michoe9
7 feb 2015 - 15:45

Wij hebben een buggy met plankje erachter voor korte afstanden, maar gebruiken de duowagen als we een stuk gaan wandelen of naar de dierentuin ofzo. Onze dochter van 2,5 loopt en rent graag, maar houdt dat nog niet de hele dag vol. Bovendien ook wel makkelijk, dan heb je ze binnen handbereik en gaat t wat sneller dan wanneer de peuter zelf loopt

Gretha
afbeelding van Gretha
28 jun 2013 - 15:57

je kan ook voor een draagdoek kiezen. hier kan je kleintje vanaf de geboorte in en kan je oudste in de wandelwagen. evt neem je de draagdoek mee voor de momenten dat je oudste het lopen niet meer vol houdt en dan je kleine in de draagdoek of al thuis in de draagdoek doen

Lilypie First Birthday tickers

c.henkes
afbeelding van c.henkes
28 jun 2013 - 14:55

hoi

sta zelf ook met die beslissing. Ben eind december uitgerekend van de 2de. Mijn zoon is dan bijna 2 jaar. Hij loopt al super goed mee, maar naar het dorp heen en weer lopen voor boodschappen duurt minimaal een uur en dat is voor zo'n kind nog echt te lang. Heb zelf ook geen auto dus alles is nog te voet tot de kleine met de fiets mee kan. Ik ga zelf eerst ff kijken of ze practisch zijn en een paar winkels af om het erover te hebben. Als ik denk het dagelijks te gebruiken dan koop ik een nieuwe anders speur ik marktplaats af.

Suc6 met het nadenken maar pieker niet te veel hij/zij komt pas over een half jaar ;)

Femmmke
afbeelding van Femmmke
28 jun 2013 - 10:34

Ik snap dat het nog vroeg is maar ik kan het niet loslaten en pieker er dag en nacht over. word erg onrustig van dit soort dingen

Lilypie Pregnancy tickers

Gwen5
afbeelding van Gwen5
28 jun 2013 - 10:14

Ik ben het helemaal met Chantal eens. Je kunt via marktplaats anders tegen die tijd een tweedehandse kopen. Dat scheelt veel. Of een planke achter de wandel wagen, ik zou bij zo'n leeftijd die eerder aanschaffen. Een bakfiets is super, hebben wij ook gehad. Een baby kan er ook in maar dan moet je wel een babyschelp aanschaffen of de babymee (van stecco) voor de maxi cosi. Die heb ik trouwens voor achterop de fiets voor de kleine. 

Mijn oudste was 1 toen de tweede werd geboren en 2 toen nr 3 werd geboren. De twee jongste gingen in een duowagen en mijn dochter van 2 op een plankje aan de wagen afgewisseld met lopen.

Succes met de beslissing.

chantalvanb
afbeelding van chantalvanb
28 jun 2013 - 09:21

Als je pas in januari uitgerekend bent, zou ik me daar nu helemaal niet druk om maken! In een paar maanden tijd kan een kind zoveel veranderen. Als je ergens in novemder/december nog steeds met dit probleem zit, zou je alsnog voor een duowagen kunnen kijken, en dan zou ik persoonlijk via marktplaats gaan zoeken. Want dit is iets tijdelijks, en duowagens zijn (wil je een beetje degelijk ding hebben geschikt voor een baby) nieuw gruwelijk duur. En de vrees voor vreemde mensen op straat kan ook een fase zijn, voor hetzelfde geld is hij daar met een week of 6 ineens vanaf!