Dochter van 3,5 nog steeds niet zindelijk

3 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
TallieJ
afbeelding van TallieJ
17 mei 2014 - 22:06
Dochter van 3,5 nog steeds niet zindelijk

Mijn dochter van 3,5 is nog steeds niet zindelijk. Bij de gastouder gaat ze soms wel plassen en poepen op de wc maar thuis weigert ze. vanmiddag laten lopen zonder luier en de eerste keer meteen in haar onderbroek gepoept. Twee uur later had ze in haar onderbroek geplast maar ze ging gewoon verder met spelen en vond het dus niet vies ofzo. Ze is wel zelf 2x op het potje gaan zitten maar ze plaste niet. Is ze er nou wel aan toe of niet?
En ik hoor heel vaak dat je haar moet belonen met stickers en daarna een klein cadeautje. Persoonlijk ben ik daar niet zo voor omdat ze dan alleen gaat plassen voor de sticker/het cadeautje.... Denk ik dan...

Over een maand komt er een broertje of zusje dus dan heb ik nog minder tijd om haar aktief te stimuleren. Hoe kan ik dit nu het beste doen? Ik weet dat ik haar niet kan dwingen en dat wil ik ook niet maar over een half jaar MOET ze zindelijk zijn ivm school.... Dus maak me wel een beetje zorgen...

Iemand DE gouden tip?

TallieJ
afbeelding van TallieJ
18 mei 2014 - 21:49

Ik probeer er ook geen strijd van te maken. ALs ik vraag of ze wil plassen en ze zegt NEE zeg ik : "Ok het hoeft niet" . Maar je hebt wel gelijk dat ze natuurlijk merken als ik me zorgen maak...Maar vind het zo moeilijk om het op zijn beloop te laten want soms zegt ze dat ze wil plassen en dan wil ik haar op de pot of wc zetten en dan is het weer NEE.... Vind het zo lastig haha!

Babytijd.com Ticker

 

 

Babytijd.com Ticker

mamaCornel
afbeelding van mamaCornel
18 mei 2014 - 07:27

Geen strijd van maken.
Vooral nu ze binnenkort zus word. Mijn dochtet was een beetje zindelijk, maar toen haar zusje er was, poepte en plaste ze in haar broek om aandacht te krijgen.
Wij hebben wel na haar benoemd dat als ze naar de basisschool wilde zindelijk moest zijn.
Kinderen merken het ook als zich er druk om maken, en gaan dan soms juist er tegen in.
Suc6,komt best goed!