Blijvende kiezen bij twee jaar??!

1 bericht / 0 nieuw
ciinderella
afbeelding van ciinderella
7 nov 2014 - 22:22
Blijvende kiezen bij twee jaar??!

Hebben er hier meerdere ouders ervaring met het vroeg doorkomen van blijvende kiezen? 

Mijn dochter is net 2 jaar geworden en heeft al een jaar haar tandjes en 4 kiezen. De afgelopen maanden zijn de andere 4 kiezen doorgekomen en de twee bovenste zijn momenteel nog aan het zakken. 

Nou merk ik al twee weken dat er ruimte vormt achter de onderste kiezen en zinds afgelopen week wrijft mijn dochter telkens aan haar kaak, wang en oren. Ze klaagd over pijn en pakt mijn vingers en wrijft daarmee over haar onderkaakje. Hier voel je nu dan ook al een vorming onder het tandvlees van nieuwe tandjes. 

Gezien de eerste blijvende kiezen komen vanaf 5 jaar vind ik het erg sterk dat ze nu al zouden doorkomen. Toch heb ik het vermoeden dat ze met niet al te lange tijd zullen doorbreken. 

Zijn er meerdere ouders die dit herkennen?

ik was zelf 5 weken toen ik mijn eerste tandjes door kreeg en 8 jaar toen mijn gebit volledig compleet was. Mijn moeder heeft het nooit bijgehouden en kan zich dus ook niet meer herinneren of ik ook vroeg was met blijvende kiezen. 

 

Mijn meisje heeft er echt veel last van. Ze word snachts huilend wakker, diarree, ondanks dat ze zindelijk is kapotte/ rode billen, koorts, pijn en heel aanhankelijk. Dit heeft ze bij alle eerdere tandjes ook altijd in meer en mindere mate gehad