4 en niet zindelijk

4 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
hethaasje
afbeelding van hethaasje
16 jun 2012 - 22:03
4 en niet zindelijk

onze dochter is nu 4 en nog niet zindelijk. we hebben van alles geprobeerd. we hebben het idee dat ze het niet voelt. we proberen haar elk uur naar de wc te laten gaan (meestal is dat met tegen zin) poepen doet ze standaard in haar broek. ze moet nu ook naar school toe. maar moet ik dat aanpakken? met of zonder luier?

gr hethaasje

x-Marieke-x
afbeelding van x-Marieke-x
17 jun 2012 - 14:48

De zomervakantie staat voor de deur. Misschien is het een idee om haar met mooi weer op haar blote billen te laten lopen.
Potje in de buurt en dan prijzen als ze plast bijv. : Goed zo, goed gedaan. Ga maar gauw op het potje zitten. Zo heb ik het bij mijn dochter ook gedaan en werkte perfect. Zodra ze doorhad wat ze deed ging ze ook heel snel op het potje.
Sterkte ermee

Nina23
afbeelding van Nina23
17 jun 2012 - 10:50

http://www.vumc.nl/afdelingen/patientenfolders-brochures/zoeken-alfabet/Z/problemen_bij_het_zindelijk1.pdf

Dat kinderen op veel scholen niet met de luier naar school mogen is omdat de leerkracht geen tijd heeft om kinderen te verschonen (dan blijft de klas alleen achter). Als je zelf (of iemand anders) kunt komen als het nodig is kunnen ze dus niet weigeren. Sommige kinderen kunnen zichzelf verschonen met luierbroekjes en heel makkelijke kleding. Dan is er ook geen probleem voor de school.

Ik vind een kind elk uur op het toilet laten zitten nogal wat. Kost denk ik veel tijd en energie. Zelfs als er geen lichamelijk probleem is kan ik me voorstellen dat het er zo vaak mee bezig zijn extra weerstand oproept bij je dochter.

Ik denk dat ik in jouw situatie thuis even helemaal geen aandacht zou besteden aan zindelijk worden en contact op zou nemen met de huisarts over hoe nu verder.

Succes

jola-683725
afbeelding van jola-683725
17 jun 2012 - 08:33

sommige scholen late kinderen niet toe als ze nog niet zindelijk zijn. Ik zou contact opnemen met de huisarts in jullie geval, hij/zij kan helpen met het zindelijk worden van jullie dochter. Als er een medische reden achter zit dat ze het niet voelt, zal deze ook eerder worden gevonden dan als jullie nog een jaar "aanmodderen". Het kan wel zijn dat jullie dochter in dagbeandeling moet in het ziekenhuis als er een mediche reden is, bereid je daar wel op voor.

everyone is a genius. But if you judge a fish on his abilitys to climb a tree he will live his whole life beliving he's stupid.