1,5 eigen willetje,

10 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Wijsamen1
afbeelding van Wijsamen1
27 mei 2015 - 12:59
1,5 eigen willetje,

Beste mede moeders,

Ik heb een dochter van 1,5jaar en ze heeft echt een eigen willetje.

Als wij bijvoorbeeld weg willen dan merkt ze dit aan ons en gaat ze huilen en dwars zitten zodat er eigenlijk al geen mogelijkheid om iets te gaan doen.

als ze een dagje niet bij de oppas is en ze is thuis kun je geen kant op omdat ze dan alleen maar wil slapen. 

Ik word hierdoor zelf erg onzeker, je merkt dat ze zelf alles wil doen en ze een sterke eigen wil heeft. Ze is natuurlijk ook lief en kan leuk met haar spelen, ze word alleen snel moe als je met haar speelt en wil het liefst slapen.

Bij de oppas gaat het erg goed, hier zijn andere kinderen en vind ze het erg leuk en heeft ze het naar haar zin. Ze kan makkelijk een half dagje wakker blijven terwijl ze thuis het liefst na bed wil.

Zijn er meerdere moeders die dit zou merken met hun kleine ? Ik sta open voor tips en trucs want we willen natuurlijk ook leuke tijd met haar besteden door een dagje weg te gaan of iets te doen.

Bloempje27
afbeelding van Bloempje27
28 aug 2015 - 14:52

Volgens mij is twee slaapjes op deze leeftijd heel normaal. Tja... wij hadden ook altijd zulke slapers. Overdag tot bijna twee , twee slaapjes... ach... de dagen bij de oppas zijn zo intensief... laat haar lekker!

andr
afbeelding van andr
27 mei 2015 - 18:30

Ech​t lastig! Ik hoop voor je dat er iemand met de gouden tip komt!

Wijsamen1
afbeelding van Wijsamen1
27 mei 2015 - 15:13

Vaak is het van 10 tot half 12 . Ook als we haar knuffeltje mee doen in de wandelwagen helpt het niet. Ze huilt dan dat ze wil slapen maar geeft het als nog niet toe om te gaan slapen

andr
afbeelding van andr
27 mei 2015 - 14:30

Wat voor tijden wil je dochtertje nog extra slapen?

andr
afbeelding van andr
27 mei 2015 - 14:30

Heerlijk zon lange nacht! Dat doet mijn dochtertje ook! 7 uur ong in bed tot half 9 ong. En smiddags van half 1 ong totn uur of 3/half 4. Het ochtend slaapje is bij ons al voorbij. Als we smiddags wegwillen halen we haar er soms wel eerder uit. En als we hele dag weggaan zit ze lekker in de wagen. Wel met knuffel die heeft ze idd ook echt nodig.

Wijsamen1
afbeelding van Wijsamen1
27 mei 2015 - 14:22

Ja ze heeft een knuffeltje ze kan ook niet zonder deze slapen. Ze gaat meestal 7/half 8 na bed en slaapt met gemak met half 9 soms langer of korter. Dan gaat ze smiddags ook nog een slaapje doen en af en toe smorgens nog als ze daar behoefte aan heeft.

andr
afbeelding van andr
27 mei 2015 - 14:15

Maar ze rust misschien wel uit? Heeft ze een knuffeltje o.i.d? Ik vond zelf het ritme wel fijn en wilde ze liever niet op andere tijden in bed ( er zijn natuurlijk uitzonderingen) maar bv om 5 uur naar bed deed ik niet. Dan was ze savonds net te walker. Heeft jou kindje een beetje een ritme?

Wijsamen1
afbeelding van Wijsamen1
27 mei 2015 - 13:55

Kan het proberen maar in de buggy gaat ze niet slapen ook als ze moe is geeft ze het niet toe. Ze slaapt het liefst in haar bedje

andr
afbeelding van andr
27 mei 2015 - 13:52

Mschien heeft ze de dagen thuis nodig om bij te tanken. Is het een idee om ze in de wandelwagen/buggie te zetten als ze wil slapen op geen handige tijden? Deed ik bij mijn dochtertje ook. Zo rond 5 uur was ze moe, dan zette ik haar in de wagen in de kamer en zat ze daar een beetje te soezen. Als we weggingen zat ze er ook heerlijk in