Zo moe

7 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
TamarE
afbeelding van TamarE
21 jul 2009 - 10:47
Zo moe

Ik ben zo moe en het wordt niet beter. 2 kids valt me ontzettend zwaar. Ik tel de uren tot m'n man weer thuis is en de kinderen weer bijna naar bed gaan. Ik heb moeite om vrolijk en gezellig te doen voor m'n kinderen, zelfs als ze gewoon lief zijn, laat staan als ze vervelend zijn of de hele dag aan het miepen zijn. De jongste is bijna 9 maanden en die kan er dus helemaal niks aan doen en de oudste is net 2, dus eigenlijk kan hij er ook nog niet zo veel aan doen. Maar ik weet het even niet meer. Het lijkt wel of ik steeds vaker niet blij ben en er geen plezier meer in heb en ik weet niet wat ik er aan moet doen.

tjitske
afbeelding van tjitske
22 jul 2009 - 13:00

Tamar, sterkte met alles! Hug Zou idd gewoon ff een keertje naar huisarts gaan. Of heb je dat ondertussen al gedaan?
Duidelijk vertellen waar je last van hebt. Misschien postnatale depressie. Maar kan ook wat anders zijn waardoor je moe bent en daardoor gewoon niet veel lol er meer aan hebt. In elk geval heeft een huisarts daar meer kaas van gegeten en kan je daar vast bij helpen! Je hoeft je ook niet te schamen, want er zijn veel meer vrouwen die daar last van hebben. Een zwangerschap en bevalling zet toch heel veel in je lichaam en je leven op de kop!

MamaAnne-Marie
afbeelding van MamaAnne-Marie
22 jul 2009 - 11:53

Sluit mij ten eerste aan bij alle bovenste berichten. Je bloed laten controleren en vooral met je man praten. Laat hem een dag vrij nemen en ga er inderdaad een dag opuit, Of een dag met zn viertjes er opuit. Met zn vieren naar de dierentuin is misschien vermoeiend maar wel op een goeie manier. (vorige week nog gedaan met 2 meisjes van 3 en 4 jaar en 39 weken zwanger)


Wat misschien ook een idee is is om weer te gaan werken. Dan kunnen je kids 1 of 2 dagen naar de opvang brengen en bij is helemaal in een andere omgeving. Op je werk ben je even geen mama maar alleen Tamare! Daar voel je je nuttig en nodig op een andere manier dan hoe je nuttig en nodig bent voor je kinderen. Na 2 dagen werken kan je misschien ook weer wat meer genieten van de dagen dat je thuis bent met je kinderen, omdat je ze dan echt gemist hebt.


Laat je in elk geval niet gek maken. 2 kinderen is zwaar maar niet onoverkomelijk met de steun van een goeie man (lees; die de kinderen van je overneemt als hij thuis komt en en meer dan zijn steentje in het huishouden bijdraagt) en een plek waar je af en toe je hart kan luchten (wat hier natuurlijk ook altijd man).


Hoop dat je wat aan onze goed bedoelde adviezen hebt.


Groetjes Anne-Marie


brig
afbeelding van brig
21 jul 2009 - 23:48

Als ik het wel eens helemaal gehad heb dan laat ik de kinderen een dag bij papa en ga zelf heerlijk winkelen of naar een vriendin toe. Tijd voor jezelf nemen dus. Daarnaast werk ik ook waardoor ik een paar dagen per week ook iets anders doen dan luiers verschonen, dat werkt goed voor mij,

sterkte en praat erover,

groetjes BrigitteMama-Naatje
afbeelding van Anoniem
21 jul 2009 - 23:04

Hallo,

ik sluit me ook bij de dames aan. ik heb 2 kids een van 3 maanden en een van net 2 jaar. het valt mij ook zwaar. maar kan nu iets meer genieten. de eerste 2 maadnen kon ik alleen maar huilen, maar doordat ik er veel over praatte kwam ik er door heen. heel af en toe zie ik het nu niet meer zitten, maar heb nu eindelijk het gevoel dat mijn leven een beetje op de rails komt.

kan je er met iemand over praten? wacht er in ieder geval niet te lang mee en ga idd even langs je huisarts.

xxx

SNB
afbeelding van SNB
21 jul 2009 - 15:39

ik sluit me volledig aan bij Wanda. en wie weet zit er hormonaal iets niet goed, of heb je een ijzertekort of zo...

goed aangeven bij de HA wat het probleem is

succes!

Groeten,

Saskia


<
billiebabe
afbeelding van billiebabe
21 jul 2009 - 13:32

Hoi Tamar,


Goed van je dat je er niet mee blijft lopen! Zelf heb ik maar één kindje van bijna 11 maanden en ik ben dagelijks al uitgeput. Ik kan me voorstellen dat je met 2 kinderen nog minder aan jezelf toekomt.


Ik vraag me af of je voldoende tijd voor jezelf hebt? Je moet ook voor jezelf zorgen. Naar mijn mening kun je alleen goed voor anderen zorgen als je ook goed voor jezelf zorgt. Praat je hier weleens met je man over? Heeft hij, naar jouw gevoel, voldoende begrip voor je?


Misschien is het een idee om eens met je huisarts te gaan praten? Het kan zijn dat je een postnatale depressie hebt. Ik denk dat je er vooral niet te lang in je eentje mee moet blijven lopen. Moe zijn lijkt me vrij normaal, maar je moet wel plezier hebben in het leven en genieten van je kindjes.


Succes!Hug


Wanda