Vroege ontwikkeling van uw kind

11 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Anoniem
afbeelding van Anoniem
1 mrt 2010 - 22:57
Vroege ontwikkeling van uw kind

Hoi,

Ik ben moeder van een 1,5-jarig meisje.
Ik geloof in de vroege ontwikkeling van een kind. Ik bedoel dat een kind ontwikkelt zich zeer snel tijdens de eerste 5 jaar van zijn / haar leven. Sinds de geboorte van mijn dochter ben ik op zoek naar goede boeken voor haar. Ik kon vinden veel leuke boeken, maar mijn probleem is dat ik niet erg creatief. Ik wil haar leren schilderen, om iets doen met eigen handen, herkennen wat goed en wat slecht is. Maar alles wat ik kon doen is te lezen deze boeken. Mijn meisje vond ik maar nieks en ik begeon mijn zoektocht naar de betere manier te leren.

In Rusland (ik kom uit dit land) heb ik veel meer boeken gevonden die me kunnen helpen. Momenteel is het een trend in Rusland om uw kind eerder te ontwikkelen. En omdat veel ouders niet kunnen betalen voor een kind in dure kinderopvang of exclusieve kleuterschool, zijn er veel boeken op de markt die bedoeld zijn als help voor ouders. Dus ik vond veel boeken met gebrijksaanwijzingen voor ouders! It is geweldig! Ik kon lezen het gebrijksaanwijzing en vervolgens lezen en spelen met mijn meisje. Mijn meisje houdt ze gewoon! <?:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />


Ik ben erg enthusiast over. En ik zou graag andere ouders willen helpen die worstelen met dezelfde probleem. Dat zou betekenen dat ik boeken moet vertalen, publiceren en verkopen. De boeken hebben gemiddeld 16 - 20 pagina's. In Rusland de gemiddelde prijs van een boek is ongeveer 2-3 euro. Dat vraagt investering en ik wil niet in zee gaan als er is geen vraag naar zo’n boeken.

Beste ouders van het forum, wat denken jullie? Denken jullie dat er een markt is voor zo’n boeken? Zouden jullie een paar minuten per dag willen doorbrengen met je kind om samen te lezen en spelen met het boek en tegelijktijdig de intellectuele capaciteiten te vergroten? Of misschien ben ik gewoon een dromer en er is geen markt voor kinderboeken voor kinderen met
gebrijksaanwijzingen voor de ouders?

Ik zou graag om uw mening.

Gegroet!
Asel


Asel40238.9150925926
Chispita
afbeelding van Chispita
3 mrt 2010 - 13:22

Hai, nou hier wil ik toch ook effe op reageren.

Ik woon in een land (Spanje) waar kinderen met 6jr leerplichtig zijn maar waar sinds 2jr kdv's en peuterschooltjes zijn samengevoegd en dus elke ochtend op t kdv 2u aan studie gewijd wordt. Alles omdat ze hier met 3jr oud naar de kleuterschool gaan. Ik heb twee jaar geleden dus een enorme bonje gehad met de directrice van de peuterschool omdat ik t te belachelijk voor woorden vond dat ik 40€ moest betalen voor een pakket leerboeken, mijn zoon was 2 !!!

Dat is een hele toestand geworden omdat er ineens een heleboel ouders tegenstand bleken te hebben maar uiteindelijk konden we kiezen, thuis houden of meegaan erin en daar wij t belangrijk vinden dat onze kinderen spelen met andere kinderen en vooral ook de dynamiek van een schooltje leren voor ze daadwerkelijk naar school gaan (aan een tafeltje zitten kleuren, stilzitten als er een verhaaltje wordt voorgelezen, samen eten en drinken, dansjes en liedjes etc etc) hebben we ons er dus uiteindelijk bij neer moeten leggen.
Naast t feit dat ik destijds werkte en mijn zoon dus opgevangen moest worden, ik dus eigenlijk geen keuze had omdat de opvang tegelijkertijd schoolltje was.

Nu zit onze zoon (4jr) op de kleuterschool en ja, wat is t probleem ??? Dat de helft van de klas WEL naar de peuterschool is gegaan en de andere helft niet. Mijn zoon kent dus alle kleuren, kan tellen, kan goed een potlood vasthouden en poppetjes tekenen etc etc. Maar de andere helft van de klas niet en t tempo wordt aangepast aan die groep, niet aan die van mijn zoon ! En daar het tot 6jr niet verplicht is, beginnen ze dus op hun 6de WÉÉR voor een groot deel van voren af aan. Behoorlijk balen dus dat je kind al 4jr in een studiejasje wordt geperst en op zijn 4de al cijfers krijgt terwijl er pas vanaf hun 6de echt wat van ze verwacht wordt.

Nu zit mijn 2 jarige dochter ook weer in dat schuitje, en die gaat zelfs met haar 2de al naar de kleuterschool omdat ze in December jarig is en je hier gaat in September van t jaar dat je 3 wordt.

Typische van t hele geval is dat over t algemeen hett leernivo in Spanje 1 van de allerlaagste van heel europa is !!!!!!!! Logisch, als je vanaf je 2de al over gestimuleerd wordt, ben je t op je 16de zo zat dat je lekker wil werken ipv van nog eens 10jr in de schoolbanken !!!!!

Weet je, ik vind gewoon, laat kinderen kinderen zijn. Speels kleurtjes leren met liedjes etc prima, boekjes kijken, verven ook. Ook wij maken verfvisjes van onze handen overigens.

Maar echt specifiek LEREN vind ik gewoon echt ver gaan. Wij verven dus veel hier omdat ze dat leuk vinden, niet omdat t nou zo leerzaam zou zijn. Daarbij denk ik dat vrij verven veel stimulerender is dan iets naverven. Je expresieviteit wordt veel beter ontwikkeld als je dat vrijblijvend mag ontwikkelen.
Ik denk dat de prestatiedruk al hoog genoeg is in de huidige maatschapij en dat t veel belangrijker is om de eerste jaren aan de persoonlijk dan de intelectuele ontwikkeling te wijden.
Wisten jullie bijv dat de basis van een gestimuleerde inteligentie bijv niet in WAT een kind doet ligt maar in zijn concentratievermogen ?

Evengoed, interresante topic Asel en welkom op t forum .

Xxx Stefi en dr bende:


mamajob
afbeelding van mamajob
2 mrt 2010 - 16:50

Ik vind ook dat je kinderen wel moet stimuleren maar ook vooral zelf moet laten ondtdekken en ze gewoon lekker kind moet laten zijn.
Ze moeten straks al zoveel.
Ik neig ook meer naar Tegen.

Gretha
afbeelding van Gretha
2 mrt 2010 - 15:12

pfff persoonlijk vind ik het veel te vroeg allemaal ook al is t op speelse manier.. laat ze dat maar lekker in groep 3 leren hoor en al beetje speels in groep 1 en 2..

en over creatief zijnn met je kind.. denk dat we dat in nl alemaal al wel zijn.. ?? en er genoeg knutselboeken zijn ook voor peuters ??? vingerverven kennen we allemaal. en ook lekker samen boekjes lezen en er wat meer mee doen om ze er wat meer bij te betrekken kunnen velen van ons ook wel verzinnen...

Lilypie First Birthday tickers

Asel
afbeelding van Anoniem
2 mrt 2010 - 14:17

Ik ken deze methdiek. Het is gebaseerd op de methodiek van Glenn Doman. Maar nee, mijn idee is niet over leren lezen, maar meer over ontwikkeling van creativiteit. Inderdaad zijn er veel activiteiten in kleuter- en basisschool. Maar soms wil jij als een ouder ook wel iets leuks met jouw kind doen. dat is toch super leuk om samen met vinders iets tekenen of vogeltjes met handafdruk schilderen.


Trouwns over "baby can read" methodiek. Ik weet de inhoud van de pakket niet. Maat ik ben wel voorstander van Glenn Doman. Ik geloof niet volledig dat kind kan echt lezen. Ik denk dat kind herkend woorden. Maar het is heel erg goed voor de ontwikkeling van het gegeugen. En als jij laat woordjes zien als een speeltje, vinden kinderen het helemmal geweldig!

kaatje12
afbeelding van Anoniem
2 mrt 2010 - 09:10

Toevallig stond er in de KINDEREN of Ouders Van Nu van deze keer ook een artikel over vroegtijdige ontwikkeling.

De methode heet :

"Your baby can read"

Een methode waarmee je je baby al vanaf 2 maanden kunt leren lezen.

En dan de voors en tegens.

Ik neig toch meer naar TEGEN.

Van mij hoeft een baby met 2 maanden nog niet te kunnen lezen.

Je kunt een kind wat aanleren, maar op school leren ze dat weer af.

Asel
afbeelding van Anoniem
2 mrt 2010 - 00:03

Ik snap wat je bedoel. Het gaat over Glenn Doman. Klopt? Dat vind ik ook een beetje overdreven. Ik heb gelezen een oefening waar de ouder moest kind voor voetjes nemen met een hoofdje naar beneden en daarna over eigen hoofdt naar de rug brengen met een beweging. Ik werd misselijk alleen van het idee!!


Bedankt voor goede woorden! En inderdaad als ik ga dat doen, wil ik met uitgever kontakt opnemen om rechten te kopen. Dat ik natuurlijk kost geld. Daarom wilde ik dit thema in de forum gooien. Om te kijken of dat kan verkocht worden.

leonieK
afbeelding van Anoniem
1 mrt 2010 - 23:58

ohhh asel

sorry dan

ik was gelijk heel fel omdat ik dat andere topic zoo vreselijk vond wat er lichamelijk van kleine kinderlichaampjes verwacht werd (in de lucth gooien etc)

maar dit soort cognitieve stimulans is altijd goed

daar is altijd vraag naar

ik ben (peuter)juf en ik ken erg veel van dit soort boeken en zelf zoek ik veel op internet op maar idd ouders die neit weten hoe en waar ze meoten beginnen met het stimuleren van hunkinderen of wat ze wanneer enhoe kunnen aanbieden is altijd leuk.

ik zou zeggen succes

je kan natuurlijk niet zo maar iets vertalen van een andere auteur

daar zou ik iig goed onderzoek naar doen, misschien zelfs in zee gaan met een uitgever oid,

groetjes leonie

Asel
afbeelding van Anoniem
1 mrt 2010 - 23:46

Nee, het heeft niks met lichamelijke (mis)handling te maken. Een paar voorbeelden van de boekjes:


1. schilderen met vindertjes. Het boek geeft hele makkelijke instructies voor ouders hoe kindje kan geholpen worden. daarnaast elke pagina heeft een plaatje te schilderen en een voorbeeld.


2. of een bokeje met tegelijkgestelde woorden met hele leuke plaatjes en uitleg voor ouders hoe kan je het uidtleggen


3. een boek met ideen wat kan je kind met kleurpapier doen.


4. wat vind ik ook heel leuk, maar het is voor iets later is zo genoemde "sprookjestherapie". Ik heb soortgelijke boeken hier ook gezien. Maar hier woord ook niet alleen voorgelezen, maar kind ook interactief bijbetroken via rolspeel. Dat gaat over hoe moet je bellefd zijn of lief zijn. Gewoon verschillende situaties.

leonieK
afbeelding van Anoniem
1 mrt 2010 - 23:26

als dit dezelfde stimulering uit rusland is waar al een keer een topic over is geweest denk ik niet dat daar vraag naar is..

dat ging voornamelijk over lichamelijke dingen die hier in nl verboden zijn !! stimuleren noemen ze het daar en hier zou dat mishandeling heten..

er is toen een erge ophef over geweest hier op het forum toen de beginner van dat topic filmpjes ging plaatsen

het ging daar ook om vroege ontwikkeling

en ik vermoed dat dit hetzelfde zou zijn..

denk dus niet dat er hier in nl vraag naar is.

kan het mis hebben en sorry dat het niet hetzelfde zou zijn

misschien kan je het dan beter uitleggen met een voorbeeld oid.

groetjes leonie

kaatje12
afbeelding van Anoniem
1 mrt 2010 - 23:08

Nou, 2 á 3 euro is hier natuurlijk een koopje. Je zou het altijd kunnen proberen. Zelf geloof ik juist erg in het kind zelf laten ontdekken wat ie wil. Uiteraard genoeg stimuleren, maar voor de rest vind ik dat die taak vooral bij een PSZ en school ligt.

Waarom zou mijn kind op zn 3e jaar moeten kunnen schilderen???

Waarom zou mijn kind zo vroeg al zoveel moeten leren??

ik vind het juist zo fijn dat ze de 1e 4 jaar onbezord kind kunnen zijn. Leren kunnen ze nog genoeg!!!