Verjaardagen

5 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
MamaMe
afbeelding van MamaMe
10 mrt 2010 - 11:30
Verjaardagen

Hallo mama's & papa's!


Ik weet niet zeker of ik dit hier moet plaatsen maar ik zit met een dilemma! Ik heb twee meiden die precies na elkaar jarig zijn. Rosa wordt dit jaar 1 op 5 augustus en Lara wordt dit jaar 3 op 6 augustus.


Nou was mijn idee om de verjaardag van Rosa het weekend voor 5 aug. te vieren.. gezellig feestje in de tuin.. en die van Lara het weekend erna. Dit was zo omdat het ook nog eens midden in de zomervakantie was en de mensen die het eerste weekend niet zouden kunnen komen die zouden dan het tweede weekend kunnen komen. Maar nu ben ik bang dat iedereen het eerste of het tweede komt en er dan dus heel weinig mensen voor het andere weekend over blijven.. dan zit er 1 mopje met een trieste verjaardag en dat wil ik echt niet!


Het beetje familie dat ik heb weet ik zeker dat ze wel op beide dagen kunnen.. maar vrienden gaan op vakantie en zijn familie ook.. hoe moet ik dit nou oplossen..?


Nou iemand met ideeën.. kom maar op!


groetjes!

kathinka
afbeelding van kathinka
10 mrt 2010 - 18:12

zo hoe verkeerd kan je lezen. ik dacht ze 3 en 5 worden Lekker stom.

Waarom vier je het dan niet samen gewoon? De mensen 2 kansen geven om langs te komen en samen vieren. Ik denk dat ze het toch niet merken als je het samen viert. Wij doen altijd onze cadeautjes op de dag dat ze echt jarig zijn. Zo houd je voor jullie zelf de 2 dagen duidelijk gescheiden maar ik denk niet dat het uitmaakt dat je het nu samen vieren hoor.

Groetjes Kathinka

Esther 6-3-2007 en Manuël 22-04-2008
www.kathinka1984.hyves.nl
MamaMe
afbeelding van MamaMe
10 mrt 2010 - 14:54

Hoi!


@ Kathinka: Maar ze worden 1 en 3 dus ik denk niet dat ze zelf met iets komen


Samen vieren vind ik niet echt leuk ik vind de eerste verjaardag zo leuk dat die dag echt voor Rosa moet zijn en Lara zit echt in een fase dat ze gaat beseffen dat het haar dag is dat is niet leuk als ze de aandacht dan moet delen..


Na ja.. we verzinnen wel iets..

kathinka
afbeelding van kathinka
10 mrt 2010 - 14:27

Hoi Mama me,

Ik ken jou dillema niet omdat mijn kinderen jonger zijn. Mijn zoontje van bijna 2 is 1,5 maand na zijn zus jarig. Esther was afgelopen weekend jarig. En het kwam heel duidelijk naar voren dat hij haar verjaardag gewoon mee vierde. Ze bliezen samen de kaarsjes uit op de taart en de slingers vond hij nog mooier als Esther. Dat geeft maar weer aan dat het op deze leeftijd nog niet uit maakt. Esther vond het alleen maar leuk dat haar broertje zich er mee bemoeide. Misschien is dat met de meiden ook (nog) wel zo. Ik zou het gewoon is met de meisjes samen bekijken. Wat willen zij. Willen ze het appart vieren met het risico op minder visite of willen ze het samen vieren. Vaak komen kinderen met hele creatieve oplossingen waar je zelf nog niet eens aan gedacht heb.

Sterkte met uitzoeken wat de meiden en jullie het leukste vinden.

Groetjes Kathinka

Esther 6-3-2007 en Manuël 22-04-2008
www.kathinka1984.hyves.nl
sonnetje
afbeelding van sonnetje
10 mrt 2010 - 11:37

Hoi,

Ik zou de verjaardagen lekker samen vieren.

Allebei een eigen taart met kaarsjes.

Dan heb je ook niet dat de familie maar op een dag voor een komt.

En als dat zo is krijgen ze toch allebei kadootjes.

Als het middenin de vakantie is zou ik uitwijken naar een dag na de vakantie en op hun verjaardag iets leuks met je gezin doen.

MIjn zoon is 20 juli jarig. Ook vaak in de vakantie.

Wij vieren het vaak met mijn dochter die 21 juni jarig is.

En als dat niet lukt vieren we Marijn zijn verjaardag na de zomervakantie.

De dag zelf doen we iets leuks en krijgt hij een kadootje.

Succes ermee.

Groetjes Sonja