Tienermoeders op tv...

19 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
mii88
afbeelding van mii88
26 jan 2011 - 01:52
Tienermoeders op tv...

Hallo!!


Ik vroeg me af, of jullie vanavond hebben gekeken naar het prorgramma tienermoeders op SBS6 over een aantal Engelse tienermoeders die opvoedles kregen in een soort big brother huis?!...


Of dat iemand misschien wel eens kijkt naar de Amerikaanse variant van Teen mom op MTV...


Ik moet eerlijk zeggen, dat ik er met heel veel moeite naar kijk! ik wordt er echt heel erg verdrietig van ( inclusief tranen...) Natuurlijk zijn er in dergelijke programma's altijd meiden die het wel aardig doen met hulp etc. maar hetgaat mij vooral om al die sneue gevallen die het zo vreselijk fout doen. Het valt me op dat er zo vreselijk vaak ook agressie voorkomt tijdens die programma's. Papa's en mama's die tegen elkaar schreeuwen of elkaar zelfs te lijf gaan in bijzijn van de kinderen bijv.


Op dit moment geeft trouwens de opvoedmiep het advies dat een baby vaste eet en slaap tijden moet hebben, en geen eten moet krijgen alleen maar omdat ie er zelf om vraagt?!


Wat vinden jullie van dergelijke programma's ? Kennen jullie zelf mensen die zo vreselijk jong kinderen hebben gekregen ( ik wel... met verschillende uitkomsten!!).

mii88
afbeelding van mii88
29 jan 2011 - 18:17

nee inderdaad.... een achternichtje van mij beviel op haar 16e... haar kraambed stond midden in de woonkamer, papa wist helemaal nergens ook maar iets vanaf, en nam daartoe ook totaal niet de moeite.... ze heeftmeerdere begeleide woonvormen meegemaakt., en godzijdank dankzij de hulp van haar moeder heeft ze nu dan toch een redelijk netjes opgevoede dochter... maar het is allemaal niet ideaal...


Ik denk ook nit dat ik zoiets op mijn 14e a 15e wel had kunnen doen. Ik paste heeeeeel veel op baby's en kleine kinderen toen der tijd, maar dat is wel even HEEL wat anders dan zelf moeder zijn.

daisydane
afbeelding van daisydane
28 jan 2011 - 16:55

ik begrijp wat je bedoelt hoor, 14, 15 jaar is ind veel te jong , ik heb zelf 3 pubers 2 van 15 en 1 van 14 nou dat zie ik hun echt niet doen, ok nou zijn het jongens maar ik ben blij dat ze af en toe weten hoe ze hun veters kunnen strikken, ze zitten volop in de hormonale fase haha....nee alles verander op die leeftijd dat is al moelijk genoeg laat staan dat je dan ook nog een kind op de wereld moet zetten, en ik zeg vooral niet dat het niet kan, want er zijn er genoeg die er het beste van maken, maar eerlijk is eerlijk een idiale situatie is het niet.


babyluck
afbeelding van babyluck
27 jan 2011 - 18:25

Sanne gefeliciteerd !! (huh je hebt een ander Nickname ... vandaar dat ik je niet herkende tot Steef het zei whahhaha)


Ik vind 15 nog wel heul erg jong hoor en eigelijk vanaf 18 vind ik het geen tienermoeder meer .... mezusje was ook 18 en bewust zwanger geworden.
Nu is haar oudste haast 13 ... zo gek hahahaha (haar jongste en mijn dochter schelen 2 jaar en 2 mnd .... dus dat is wel leuk. ( En Lisa is de baas )


Maar zoals Steef zegt structuur is idd meer voor die moeder zijn (heb het niet gezien hoor ) dan voor kindje ...
liefs Ineke en Lisa x
mii88
afbeelding van mii88
27 jan 2011 - 18:18

Allereest: Sanne gefeliciteerd met je zwangerschap!!


daarnaast, begrijp me allemaal alsjeblieft niet verkeerd! Ik valhier totaal tienemoeders niet mee aan! MIjn eigen moeder was ook 19. Hoewel ik te moet geven: ik doelde mee op de écht hele jonge meiden van 15, 16. Ik ben niet op miijn achterhoofd gevallen, en weet ook dondersgoed dat je ook halfverwege 30 kan zijn en heel raar gedrag kan vertonen. Maar, iedereen moet toch wel stiekem toegeven lijtk me, dat je op je 15e toch echt nog niet helemaal klaar ben om moeder te worden in deze tegenwoordige tijd? Ik ken zelf ook meiden die op die leeftijd een kind hebben gekregen en inderdaad bij de ene gaat het nu super en doet ontzettend haar best. De ander is daadwerkelijk wel zoals in die tv programma's getoond wordt....


Ik ben trouwens allang blij dat iedereen hier over succesverhalen verteld! En het ene meisje isop die leeftijd een stuk meer volwassen dan de andere. maar k schrik wel gewoon heel erg van dergelijke situaties. En ja iemand vroeg dus inderdaad of je zulke mensen wel eens op straat zag lopen, ja dat heb ik dus inderdaad wel gezien HELAAS..


los staand van het feit dat deze meiden in die progrmma's dan gewoon heel jong zijn, vind ik het inderdaad gewoon heel moeilijk te weten dat heel veel kinderen het thuis niet goed hebben, en inderdaad bijvoorbeeld met ouders met alcohol problemen zitten etc.


en inderdaad natuurlijk zijn we op zoek naar probleem gevallen wegens de kijkcijfers!!! En ik twijfel er ook neit aan dat alles gesponsord wordt door de blikkenbrigade, waardoor informatie wordt gegeven in zo'n programma. Maar hoeveel mensen nemen dit misschien wel voor waar aan? gaan misschien wel twijfelen? Datzelfde is nu met een advertentie in Wij jonge ouders. Er staat dan een nep intervieuw met drie moeders over de opvolgmelk. Er staat wel boven ( klein) dat het een advertentie is, maar het gaat allemaal zoooo gerafiineerd.

Maar duidelijk mag zijn: Ik wil echt NIET zeggen dat alle tienermoeders het niet aankunnen, of geen goede ouder zijn!!!! Ik wil niemand tegen het hoofd stoten, en ik heb er des te meer respect voor als het je op die leefitjd lukt om alle balletjes hoog te houden, En goddank voor alle goede moeders die hun tienerdochters bijstaan in dergelijke situaties... Het gaat alleen ook wel heel vaak minder goed!!! En toch vind ik het ook wel goed dat, dat getoond wordt. Maar ook vind ik het best lastig. ben blij dat er toch wel zo veel op gereageerd wordt! ik was inderdaad benieuwd naar ervaringen en meningen!

Marisje
afbeelding van Marisje
27 jan 2011 - 14:45

Weet niet wie het zijn maar ben het er helemaal mee eens, Ellen van de vlaamse serie is een top moeder!! Ook de afleveringen nu dat ze constant heen en weer reist tussen het ziekenhuis en haar werk, respect!! Geloof ook dat haar vriend door haar een steeds betere vader wordt.

Las laatst ergens dat ze toen ze de nederlandse serie daarvan maakten echt gezocht hebben naar probleemgevallen. Las van iemand die zich aanmelde en afgewezen is omdat ze te "normaal" was.

Volgensmij is het alles voor de kijkcijfers.....

En Sanne GEFELICITEERD!!!!

Sassa87
afbeelding van Sassa87
27 jan 2011 - 14:24

Lekker ding

Dankje mop


Bedacht me gisteren ineens dat ik nog een stel ken... meisje is net 20 en hebben samen nu 2 kids... (de oudste is 2)... gaan in Juni trouwen, wonen bij elkaar en alles gaat super.

Ze laten natuurlijk op tv ook alleen de fragmenten zien die stof op gaan waaien. Zo vind ik dat "Baby te huur" ook echt schandalig af en toe...
Als ik op die leeftijd in zo'n programma zou komen zou ik het ook 10 keer beter doen dan die stellen die er nu allemaal in terecht komen. (nu scheelt het ook dat ik 3 broertjes en 3 zusjes heb )
Mijn moeder kende één van die jongens en die zei ook dat hij in het echt zooo bekwaam is, maar dat dat op tv heel anders over kwam.Sassa8740570.5609143519

Chispita
afbeelding van Chispita
27 jan 2011 - 13:29

Los van t feit dat ik t persoonlijk niks vind dit soort programmas, denk ik dat die strakke ritmes die ze daar doen meer voor de moeder zelf dan voor t kindje zijn bedoeld. Zo'n moeder is t overzicht compleet kwijt en heeft structuur nodig om t te kunnen handelen denk ik. Overigens ben ik t er helemaal mee eens dat dit soort gedrag niet leeftijdsgebonden is, ken zat moeders die er op hun 35ste (mijns inziens) een potje van bakken . Maar t is wel waar dat een kind van 15 met een kind gewoon te vaak een slechte combi is. En dat heeft niks te maken met goede wil of houden van, gewoon met t feit dat ze nog aper voor zichzelf kunnen zorgen laat staan voor een kindje...

En tot slot:

SANNE, GEFELICITEERD MET JE ZWANGERSCHAP !!!!!!!!!!!!!! De beste tienermoeder die ik ken ben jij hoor !!!!

Xxx Stefi en dr bende:


babyluck
afbeelding van babyluck
27 jan 2011 - 12:04
liefs Ineke en Lisa x
daisydane
afbeelding van daisydane
27 jan 2011 - 12:00

thanx.......soms wat blond


kijkcijfers en geld !!!!!!


babyluck
afbeelding van babyluck
27 jan 2011 - 11:48

nee niets verkeerd hoor meis , ik bedoel dat dit soort programma's vaak gesponsord worden door kv-fabrikanten dus snap ik dondersgoed dat die opvoedmiep die adviezen geeft want is immers BV ondermijnend dus juist GOED dat je het schreef .
liefs Ineke en Lisa x
daisydane
afbeelding van daisydane
27 jan 2011 - 10:59

heb ik iets verkeerds gemeld? geloof niet dat ik het helemaal begrijp,misschien wat uitleg !

babyluck
afbeelding van babyluck
26 jan 2011 - 15:02

[QUOTE=daisydane]nog even over de opvoed tip van miep..... als je bv geeft is dat altijd op oproep , erg vreemd dat zij dat advies geeft, tuurlijk mag je best een bepaald ritme aannemen, maar meestal bepaalt toch je kindje dat ritme, soms kan je dat wel wat sturen maar niet alle baby's zijn te sturen daarin....[/QUOTE]


en het pogramma wordt gesponsord bij ?????? kvmaatschappij ??? ken het niet .... (zelfde verhaal als het CB van sbs geloof ik ...grote sponsor zelfde als deze site ;-) )
liefs Ineke en Lisa x
wma
afbeelding van Anoniem
26 jan 2011 - 14:37

mii88 ik heb deze programma's niet gezien, maar als je eens 'n keer vrolijk wilt worden van 'n tienermoeder dan moet je eens kijken bij uitzending gemist van sbs6 de vlaamse serie tienermoeders. die Ellen die daar te volgen was wat een supermoeder . daar kunnen veel "volwassen" moeders een voorbeeld aan nemen.


daisydane
afbeelding van daisydane
26 jan 2011 - 14:13

het gaat voornamelijk om kijkcijfers, als iedereen alles perfect zou doen kijkt er waarschijnlijk bijna niemand naar, maar het is indd soms erg triest om te zien, dat geld natuurlijk niet alleen voor jonge moeders, ik was zelf 18 toen ik mijn eerste kindje kreeg , ging samen wonen en is ook allemaal goed gekomen, ben er wel van overtuigd dat "bijna"iedere ouder het beste voor heeft met zijn of haar kindje en de een doet dat nu eenmaal anders dan de ander.


nog even over de opvoed tip van miep..... als je bv geeft is dat altijd op oproep , erg vreemd dat zij dat advies geeft, tuurlijk mag je best een bepaald ritme aannemen, maar meestal bepaalt toch je kindje dat ritme, soms kan je dat wel wat sturen maar niet alle baby's zijn te sturen daarin....

leonie12
afbeelding van leonie12
26 jan 2011 - 12:15

hoi

ik geef je helemaal gelijk hen, hoe oud of jong ouders ook zijn ze zijn niet allemaal perfect. de tienermoeders van gisteren waren ook wel heel extreem, ze zitten niet voor niets in dat huis. er zijn ook al een nederlandse en een vlaamse versie van tienermoeders op geweest, die ook vanaf de zwangerschap tot een jaar daarna werden gevolgd, maar moet zeggen dat het de meeste nog best goed afging. en met hulp van ouders en andere mensen komt het meestal wel goed. maarja ik vind het altijd zo dom dat ze niet aan de pil gaan als ze weten dat ze seksueel actief zijn.

ik ken zelf ook iemand die op haar 18e een kind kreeg maar dat gaat het ook super mee, ze heeft ook met wat hulp haar school kunnen afmaken en heeft nu ook een eigen huisje en een baan. daarintegen heeft een andere vriendin een moeder die zwaar verslaafd is, en laat haar dochter opdraaien voor de kosten en het huishouden. het wil dus niet altijd zeggen dat tienermoeders in vergelijking met oudere moeders slecht zijn.

hen
afbeelding van hen
26 jan 2011 - 11:21

ik ken ook een stel dat zij was17 hij 19 en gaat harstikke goed. Kind is ondertussen al twee. Ze zijn gelijk samen gaan wonen. Hij heeft zijn opleiding afgemaakt. Werkt en leert nu gelijk verder. Zij heeft ook haar studie weer opgepakt en hoeft ook nog maar twee jaar volgens mij. Hebben ondertussen een heel lief zoontje. Ken ook volwassenen die ergens tussen 30-40 zijn die erg agressief zijn en aan de drugs en alcohol. In elke leeftijds catogorie zitten mensen die het niet aan kunnen of agressief zijn. Waarom alleen jongeren ook ouderen maken die fouten.

Sassa87
afbeelding van Sassa87
26 jan 2011 - 10:10

Ik was zelf ook niet de oudste (19) en ik ken hier in de buurt iemand die op haar 15e een kind heeft gekregen en op haar 18e nog ééntje.
Die heeft met heel veel hulp gewoon alles kunnen redden, school nog af kunnen maken en liep altijd ZELF met d'r kleine, niet dat ze het zo'n beetje altijd dumpte bij d'r ouders ofzo. Ik heb eigenlijk geen idee hoe dat nu zit met haar, maar volgens mij gaat het prima.

En ikzelf kreeg een huisje toen ik 3 maanden zwanger was, een prachtzoon gekregen, een jaar later uitgegaan met zijn papa en nu onwijs gelukkig met een nieuwe vriend (al 2 jaar).

NIEMAND heeft garanties. Een vrouw van 35 kan net zo goed agressief zijn en een slechte moeder zijn. Bovendien heeft een stel dat al 10 jaar samen is en getrouwd is ook geen garanties. Ik ken een verhaal waarbij een vrouw dus al 10 jaar samen was met d'r vent... kregen een kind en 8 maanden later was hij weg.

Ze kiezen natuurlijk voor de meeste kijkcijfers, en daar horen de meest frapante stellen bij.
Zoals Amber en Gary in Teen mom... zie jij echt zo iemand hier over de straat lopen? Ik in ieder geval niet.
Iedereen komt er wel, op zijn of haar manier. En natuurlijk is het sneu, maar ze zijn 16/17 jaar... alle tijd om te leren en groeien.

Ik vind de rest eigenlijk erg goed hun best doen in Teen Mom. Hoewel de nieuwe serie 16 & Pregnant weer een flink aantal lompe vaders erin heeft zitten. (én moeders).lavendel1985
afbeelding van lavendel1985
26 jan 2011 - 05:47

ik ken ook mensen die jong kinderen gekregen hebben, maar ja de ene is op zijn 16de ook meerder volwassen en meer verantwoorderlijker dan de ander en dat zie je dat met een kind vanjezelf duidelijk terug.


mijn oom was 17 en mijn tante 16 dat ze een kind kregen, dit is uitgelopen op een ramp met een scheiding en ontspoorde kinderen tot gevolg. Ik ken ook mensen die op hun 16 of 17de een kind krijgen en nu netjes een gezinnetje vormen zonder verdere problemen

moeder van 3 heerlijke schatjes