sterilisatie man

33 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
kathinka
afbeelding van kathinka
28 nov 2008 - 11:50
sterilisatie man

Hoi Dames,

Ik hoop hier meerdere moeders te vinden die bewust hebben meegemaakt dat hun man gesteriliseerd is.

Ik had namelijk een paar vraagjes voor deze vrouwen (mannen zijn altijd zo hopeloos stoer naar elkaar toe)

1 kan hij na de sterilisatie meteen 1,5 km lopen? (mijn man is overtuigd dat hij best met de bus heen en weer kan naar het ziekenhuis)

2 Hoe lang duurde het voor jullie mannen voor ze weer konden fietsen? (wij hebben geen auto dus moet hij naar zijn werk fietsen)

3 Hoe oud waren jullie mannen bij de sterilisatie en werd er nog moeilijk gedaan door de uroloog nadat de huisarts had doorgestuurd?

Mijn man is nog maar 25 namelijk. Hij laat zich steriliseren omdat ik bij een 3e zwangerschap niet meer zou kunnen lopen. Wij zouden dolgraag een 3e kindje willen en daarom kunnen we er maar beter voor zorgen dat het nooit meer lukt. Na een gesprek van een half uur bij de huisarts zijn we er over uit dat sterilisatie bij hem de beste optie is.

Nou ja ik hoop op reacties van het dames front. Want onze mannen denken te makkelijk denk ik.

Groetjes Kathinka

sonnetje
afbeelding van sonnetje
29 jan 2009 - 18:31

Hoi Kat,

Onwijs vervelend dat je dat hebt zeg. Zeker met 2 lieve schatjes van kinders.

Maar red je de zorg van de kinders over het algemeen wel ? Zeker omdat ze nu nog zo klein zijn en het leeftijdsverschil klein is...

Zit er een verschil in tussen winter en zomer. Voel je je dan beter of slechter ?

Kan me helemaal voorstellen dat je diepe bewondering hebt voor Steef.

Hij houdt gewoon van je. Ongeacht wat er ook aan de hand is.

Groetjes Son


kaatje12
afbeelding van Anoniem
29 jan 2009 - 15:39

Ik vind sterilisatie ook alleen maar goed als het de eigen keus van een man is. Ik zou never nooit niet willen dat een man dat voor mij doet.

Nee, als ik echt geen kinderen meer wil, zorg ik er ook wel voor dat het echt niet meer kan.

Stel je voor dát je ooit uit elkaar gaat en hij komt een andere vrouw tegen.

Dat je dan nog ff op je bord krijgt dat JIj ervoor gezord heb dat HIJ geen kinderen meer kan verwekken...

Ik weet gewoon zeker dat als Dammes en ik samen geen kind meer krijgen ik het van niemand anders meer wil. Dat zou een dolle boel worden dan

4 kinderen van 3 verschillende mannen

Ik wil me op den duur ook laten steriliseren. Maar dan wordt je wel gewoon ongesteld. En dat heb je bij de spiraal niet. Dus misschien toch gewoon de spiraal houden. Eerst misschien nog een klein beebje... Daarna zien we wel weer.

kathinka
afbeelding van kathinka
28 jan 2009 - 22:33

Hey Son,

Ik maak er geen geheim van hoor dat werkt toch niet. Ik heb EDS dat is een erfelijke genetische aandoening in het bindweefsel. Het is lastig maar goed leefbaar in het begin. Hoe verder je komt hoe nuttelozer je leven soms voelt. Je kan het nog het beste vergelijken met reuma met dit verschil dat mijn gewrichten niet vast groeien maar juist steeds losser komen te zitten. Ik heb dus ook behoorlijk bekken instabiliteit over gehouden aan mijn 2 zwangerschappen. Ik zit nog net niet in een rolstoel maar het verschilt weinig. Ik weet ook dat ik er vroeg of laat in terecht kom. Die wetenschap heeft verzorgt dat we besloten hebben dat ik niet meer zwanger mag raken. Het is een hormonaal geregelde ziekte wat neer komt op dat de pil niet goed is voor mijn lijf. Ik merk dat het mirena spiraal mijn klachten dan ook verergeren. Ook weet niemand hoe een sterilisatie uit pakt. De ene vrouw heeft er veel baad bij terwijl de andere vrouw er nog veel zieker van wordt. Ik durf een sterilisatie dan ook niet echt aan al is voor mij wel duidelijk dat als het bij Steef mislukt is ik me moet laten helpen. Hij heeft in mijn ogen nu genoeg voor me gedaan. Mijn 2 kinderen waren niet gepland maar zeer gewenst alleen nog een cadeautje is niet echt handig op dit moment. Ik heb nu genoeg aan mijn lijf zeg maar. Steef doet heel veel in huis, met de kinderen en verzorgt mij op sommige dagen ook nog eens behoorlijk. Ik vind het knap dat een man van zijn leeftijd zo'n taak op zich neemt en dan ook nog met je trouwt. Ik heb diepe bewondering voor Steef. Als ik dit bij mijn vriend had ontdekt weet ik niet of ik er zo vol voor was gegaan als ik heel eerlijk ben. (eigenlijk best ego van me)

Groetjes Kat

Esther 6-3-2007 en Manuël 22-04-2008
www.kathinka1984.hyves.nl
sonnetje
afbeelding van sonnetje
28 jan 2009 - 12:52

Kat fijn dat het goed gaat !

Maar wat lees ik ongeneeslijk ziek ?

Als je het niet wilt vertellen ook prima hoor !

Liefs


kathinka
afbeelding van kathinka
28 jan 2009 - 12:19

Son ik was je vergeten sorry!

Het gaat met Steef wonder baarlijk goed. We hebben zelfs op zijn initiatief al weer sex gehad. Hij is soms wat moe en heeft het regelmatig koud (terwijl het hier standaard 21 graden is voor mij) maar het gaat dus eigenlijk prima. Hij helpt weer mee met de verzorging van de kinderen en wilt zich al weer met het huishouden bemoeien. Ik krijg het moeilijk hem rustig te houden.

Esther 6-3-2007 en Manuël 22-04-2008
www.kathinka1984.hyves.nl
kathinka
afbeelding van kathinka
28 jan 2009 - 12:17

Hoi meiden,

50 Is denk ik niet echt meer een leeftijd waarop je graag aan een 2e nest begint nee. Dat is toch echt wat oud maar dat is ieder zijn eigen keuze natuurlijk. Steef is zelf geboren als zijnde 2e legsel bij zijn ouders (zelfde ouders als zijn broer en zussen) en merkte heel wat nadelen van oudere ouders. Zijn broertje is 2 jaar jonger als ik en is 4 maanden geleden pas op zichzelf gegaan door wat tegesl*gen. Mijn schoonouders waren toen wel al dik 65 en niet echt meer in staat mijn zwager te verzorgen. Steef vond dat dus een voorbeeld om niet later dan met 30 jaar nog kinderen te krijgen. Dat is dus zijn keuze.

Toen kwam mijn ongeneeselijk ziek zijn er bij. Wat ik erg moeilijk vind omdat het progressief is en dus niemand weet wanneer het mis gaat met mij. Ik kan dus ook heel goed maar 40 worden. Artsen weten het niet. Ik wou dus ook niet dat hij zich liet steriliseren maar hij wist het zeker. Hij wilt geen kinderen met een andere vrouw en hij zegt zeker te weten dat hij tot zijn 30ste bij mij blijft. Ja een moeilijk discussie punt. Er is duidelijk verteld dat het een onomkeerbaar proces is maar hij heeft wel een risico volle manier gekregen. De manier waarop hij gesteriliseerd is geeft de grootste kans op opnieuw vast groeien. Ze hebben namelijk nog geen centimeter zaadleider weg gehaald en hebben er alleen maar een nietje rond gezet in plaats van dicht branden wat ze normaal doen. De kans dat het dus nog een keer gedaan moet worden is een behoorlijk stuk groter als dat ze het op de definitieve manier hadden gedaan. En eigenlijk vind ik het wel prettig. Als het mislukt is ga ik ook steeds harder denken aan mezelf te laten steriliseren.

Het blijft een moeilijke "discussie" voornamelijk door de achtergrond. Het is ook dat Steef het zelf opperde bij de huisarts dat het meteen goed gekeurd werd. Gelukkig valt het hele proces toch best mee.

Nu maar hopen dat het de goede beslissing was.

Groetjes Kathinka

Esther 6-3-2007 en Manuël 22-04-2008
www.kathinka1984.hyves.nl
sonnetje
afbeelding van sonnetje
28 jan 2009 - 10:25

Hier is de keuze bij Johan zelf geweest om zich te laten steriliseren.

Om er over na te denken dat hij dan bij een andere vrouw geen kinderen meer kan krijgen tja dat vond hij te ver gaan.

Het is meer omdat ik al 3 kids uit een andere relatie had en na Marijn vond ik het wel best.

Ik was toen 36 jaar.

En ja vragen als dit of als dat ,, niemand kan je toekomst voorspellen.

Kat fijn dat het allemaal achter de rug is.

En pijn zal hij wel even houden.

Wel lief dat hij zich niet laat kennen tov jou.

Hoe is het nu met Steef ?


kaatje12
afbeelding van Anoniem
28 jan 2009 - 08:55

Haha, nee vast niet.

En anders dikke pech voor zn 3e vrouw

mamamaria
afbeelding van mamamaria
27 jan 2009 - 22:49

Karin wij wachten natuurlijk eerst nog op een derde kindje he!!Nou ja tegen die tijd is willem ookw el 50 haha en dan laat hij zich sterileseren .

Tja op je 50 ste ga je vast niet een derde huwelijk en nog meer kids aan ..kaatje12
afbeelding van Anoniem
27 jan 2009 - 22:21

MARIA...

Nee, vind ik niet stom, hoor.

Zo denk ik ook wel een beetje. Je hebt nooit de garantie dat je je hele leven bij elkaar blijft, om wat voor reden dan ook.

Maar doet Willem het nou om JOU leeftijd??

Jij bent nog hartdtikke jong!!

Of omdat ie zelf al bijna 46 is???

mamamaria
afbeelding van mamamaria
27 jan 2009 - 18:09

Toevallig hebben mijn man en ik het vd ook over sterilisatie gehad!!Wij willen graag nog 1 kindje en daarna laat mijn man zich steriliseren .Willem is 45 bijna 46 en ik word 30!!!

Bij ons is de reden dat hij doet puur om mijn leeftijd..

Stel nou he als je allebei heel jong bent en er gebeurd iets met je partner ,,

een jaar of 3 verder leer je iemand kennen waar je toch wel gelukkig mee bent en waar je best een kindje mee zou willen .Dan kan het dus niet meer .Nu zul je denken van dat gebeurt mij niet !!Maar dat kan toch iedereen gebeuren??Of zie ik het nou heel gek ??

Willem heeft uit een eerder huwelijk al 3 kinderen en nu samen 2 ,,dus voor hem is het wel best als hij straks aan de beurt is!

groetjes mariakaatje12
afbeelding van Anoniem
27 jan 2009 - 09:03

Ach, weet je, bij Dammes is het meer het idee dat ze daaronder gaan zitten rommelen

Alleen het idee al dat ie er een spuit in krijgt... Brrrr.

Nee, dat houdt hem wel tegen.

Waar ik voorlopig even mn voordeel mee moet doen

Succes ermee...

kathinka
afbeelding van kathinka
26 jan 2009 - 23:10

Hoi Kaatje,

Ik moet zeggen dat zijn ziek zijn me erg mee valt. Hij heeft regels van het ziekenhuis mee gekregen en omwille van mij houd hij zich er goed aan. Hij kan beter 2 dagen niets doen dan over een week nog niet lekker in zijn vel zitten want voor mij zijn dit hele zware dagen.

Ik kan me goed voorstellen dat Dammes het niet ziet zitten. De ingreep zelf valt Steef heel erg mee en ook eigenlijk het na proces ik vind het alleen heel erg moeilijk om te zien dat hij echt pijn heeft. Maar dat is mijn zwakte. Hij houd zich juist stoerder dan hij is om mij te beschermen. Ach ja zo kan het dus ook zijn.

Groetjes Kathinka

Esther 6-3-2007 en Manuël 22-04-2008
www.kathinka1984.hyves.nl
kaatje12
afbeelding van Anoniem
26 jan 2009 - 22:35

Nou, succes ermee!!!

Mannen en 'ziek zijn'

Ik las laatst iets over sterilisatie bij mannen...

Er was een man en die had een jaar na de ingreep met kou nog steeds last van zere ballen en ze werden dan helemaal blauw

Dus het is te hopen dat de winter voorbij is

Dammes ziet sterilisatie echt totaal niet zitten. Nu hoeft dat ook niet van mij, want ik heb een spiraal, waar ik nóg meer voordeel mee hebt. Nooit meer ongesteld bijv.

Maar nu wil ik nog heeel graag een kindje en Dammes twijfelt erover. Dus zei ik...

"Schat, als ik dat spiraal eruit laat halen, ben ik weer hartstikke vruchtbaar. Dus als jij het écht niet meer wilt, leg ik me daarbij neer, maar zorg jij er maar voor dat het ook écht niet meer kan"

Nou, ik geloof dat ie liever nog 10 kinderen wil dan 1 keer 'onder het mes'

Alhoewel dat natuurlijk hartstikke meevalt

kathinka
afbeelding van kathinka
26 jan 2009 - 15:39

Hoi meiden,

Ik had beloofd iedereen op de hoogte te houden.

Nou vandaag was het dan zo ver. Steef moest om 10 uur in het ziekenhuis zijn. We moesten even wachten op zijn afspraak maar waren wel blij met de andere arts. Deze arts was een stuk vriendelijker en respect voller dan de man die we de vorige keer hadden. Ik mocht er wederom heel de tijd bij zijn. Ook op de operatie kamer dus. Nou die verdoving viel niet heel erg tegen. Steef voelde hem wel maar het kon erger. Vervolgens was er zelfs geen inwerktijd dus met nog geen 5 minuten op de klok was de eerste zaadleider door. Na de verdoving voelde Steef werkelijk niets meer. De 2e was eigenlijk het zelfde alleen was zijn 2e zaadleider korter waardoor hij bijna tegen het plafond zat toen ze hem er uit trokken. Nou ja verder was alles weer zo gebeurt. Het nadeel is dus dat hij behoorlijk last heeft van zijn onder buik en ook erg moe is. Hij ligt nu lekker te slapen waar ik wel blij mee ben.

Straks zien we wel verder. De humor is gelukkig nog niet weg.

Groetjes Kathinka

Esther 6-3-2007 en Manuël 22-04-2008
www.kathinka1984.hyves.nl
kathinka
afbeelding van kathinka
9 dec 2008 - 16:30

Hoi Son,

We krijgen een zwembroek van mijn pa want die heeft precies 1 maat kleiner als steef en zweert bij ballen knijpers (ik snap echt niet dat mijn moeder het goed vind) volgens de uroloog die we vandaag hadden was een zwembroek 1 maat kleiner het beste. Dus we zien wel.

Zeker vreemd dat het per ziekenhuis verschild. Ik weet wel dat het sofia kinderziekenhuis in rotterdam wonder crème gebruikt voor je infuus geprikt wordt. Dan voel je het prikken bijna niet. Verder had ik er ook nog nooit van gehoord.

Esther 6-3-2007 en Manuël 22-04-2008
www.kathinka1984.hyves.nl
kathinka
afbeelding van kathinka
9 dec 2008 - 11:50

Hoi meiden,

Vanochtend was het intake gesprek. Nou ja gesprek...

We hadden echt een sociaal wonder als uroloog. Hij had een vragen lijst beginnend met heeft u wel eens een andere operatie gehad en vervolgens ging het in vlot tempo door: of er wel eens wat aan de hand was geweest geslachtsziekte, of hij allergisch voor bepaalde zaken was, of hij voor een sterilisatie kwam en of hij wist dat het onomkeerbaar was. Vervolgens mocht hij zich uitkleden en ging die vent ongegeneerd in zijn ballen zitten knijpen. Zag er niet echt comfortabel uit. Nou ja met 3 minuten had hij besloten. De sterilisatie kon uitgevoerd worden. We mochten een afspraak bij de assistente maken.

Of wij verder nog vragen hadden. Nou ja Steef vroeg naar die crème die gebruiken ze hier niet maar als troost gaf hij aan dat ze een hele dunne naald gebruiken. Ik vroeg of er zaad ingevroren kon worden. Nou dat kan dus niet en als we over een 3e kindje twijfelde moest hij het niet laten doen was zijn reactie. Nou ja ik twijfel zelf natuurlijk niet over een 3e kind maar mij ging het om een eventuele andere partner je weet maar nooit wat er gaat gebeuren.

Er is geen vraag of opmerking gemaakt over zijn leeftijd en dus is het wachten weer begonnen. Ik blijf zenuwachtig om de ingreep al merk ik wel dat Steef dus echt niet blikt of bloost bij alles wat ze doen. Dat hij zo'n preuts mannetje was wat 4 jaar geleden al een rode kop kreeg bij de gedachte aan sex of naakt door het huis lopen.

Ik ben trots op mijn mannetje maar dat merkten je al denk ik.

Maandag 26 januari is hij aan de beurt. Een hele was lijst mee met hoe en wat. Nu maar zoeken naar een strakke zwembroek want in de winter zijn die dingen helaas schaars.

Groetjes Kathinka

Esther 6-3-2007 en Manuël 22-04-2008
www.kathinka1984.hyves.nl
kathinka
afbeelding van kathinka
2 dec 2008 - 22:30

Hey son,

Dit is de eerste keer dat ik hoor van die zalf. Ik zal het door geven aan steef want dit klinkt als iets wat ze niet altijd gebruiken (of ik heb het mis).

Dian ik heb bewondering voor je. Zeluf doen als aanpak. Geweldig!

knuf kat

Esther 6-3-2007 en Manuël 22-04-2008
www.kathinka1984.hyves.nl
Dian
afbeelding van Dian
2 dec 2008 - 21:35

haha, Steef, er bestaat nog zo iets als TARZAN !!!!!!! Ik heb die hele kerel niet nodig joh, dat houd ik echt nog wel een tijdje vol ...sonnetje
afbeelding van sonnetje
2 dec 2008 - 14:35

Dian ik moet zo lachen om de algehele onthouding.. als dat een straf is... wie weet bedenkt hij zich nog

Kat, succes voor je man volgende week. De eerste stap heeft hij al gezet...


kathinka
afbeelding van kathinka
2 dec 2008 - 14:16

Hoi Steef,

Het gaat zeker snel. Hij heeft vorige week een afspraak gemaakt aan het eind van de week en kan volgende week dinsdag al terecht voor het intake gesprek.

Ik ben benieuwd wanneer dan de ingreep is maar de rest zullen we dus volgende week dinsdag wel horen denk ik.

Ik weet niet hoe het met vergoeding zit. Het ligt volgens mij aan de verzekeringsmaatschapij en het pakket wat je heb. Eens even naar het CZ bellen vanmiddag.

Algehele onthouding heb ik ook geprobeert maar hou ik dus echt nooit vol.

Groetjes Kathinka

Esther 6-3-2007 en Manuël 22-04-2008
www.kathinka1984.hyves.nl
Chispita
afbeelding van Chispita
2 dec 2008 - 13:32

Dian, zo dacht ik ook---->geheelonthouding. Maar ja, houdt in dat ikzelf ontnomen wordt en dat red ik niet .

Nee, hier laat Edu zich steriliseren als hij 35 is (hij is nu 33,5) omdat we hem allebei nog te jong vinden nu. En er ook nog niet 100% zeker van zijn of er geen 4de komt. Maar die zou dan tussen nu en 3jr moeten komen dus dat valt nog binnen die tijd. Tot die tijd gebruiken we condooms want ik mag geen hormonen van de gyn. Edu vind ook dat ik genoeg heb gedaan en hij schijt peukjes maar gaat t wel doen.

Hier is het overigens gratis via het ziekenfonds en als je 3 of meer kinderen hebt, sta je automatisch bovenaan op de wachtlijst. Dat is in NL trouwens ook zo, ongeacht de leeftijd van de man, is het gratis en is hij gauw aan de beurt heb ik begrepen van vriendinnen.

xxxxxxxxx

Xxx Stefi en dr bende:


Dian
afbeelding van Dian
28 nov 2008 - 21:54

nou, hier nog 1. Mijn man piekert er niet over, durft niet. Ik moet maar iets verzinnen. Ik ga dus zondermeer niet meer aan de pil, wordt ik altijd depri van en steriliseren wil de gyn niet omdat ik te veel buikvet heb (bij ons ziekenhuis gaat nog via kijkoperatie). Ben dus maar aan de mirena gegaan, deze is anderhalve week geleden geplaatst. Ik heb wel zo iets (heb ik hem ook gezegd) dat ik niet in mijn eentje de verantwoordelijkheid neem om een derde zwangerschap te voorkomen. Ik heb ook 2 hele zware zwangerschappen en moeilijke bevallingen gehad, de volgende keer mag hij! Tja, en de beste methode van voorkomen is natuurlijk geheelonthouding, en dat zal ie weten ook ...sonnetje
afbeelding van sonnetje
28 nov 2008 - 20:19

Sabine,

Vroeger was de sterilisatie bij de man anders als nu ! Nu zegt de uroloog ook dat het echt definitief is.

Vroeger sneden ze de zaadleiders door, nu branden ze het dicht.

Niks is onmogelijk tegenwoordig, maar hoog is het sl*gingspercentage in ieder geval niet.


Marlala
afbeelding van Marlala
28 nov 2008 - 20:13

Onee, begrijp me niet verkeerd hoor, ik zal 't zeker niet doordrukken. Echt niet. Zou toch van de zotten zijn, niet waar . Misschien komt 't ooit nog. Maar hij denkt dat 't voor de vrouw makkelijker is om te herstellen, dan 't is voor de man. Wat dat betreft heeft ie z'n info toch verkeerd .


Meid, ik hoop dat je zorgen gauw verdwijnen en dat 't allemaal goed komt! Blijven lopen zou mij meer waard zijn dan een derde kindje, pfff, toestand zeg. Maar ik snap die gevoelens wel hoor. "Wat als..." En zo blijft 't denk ik.


Succes ermee!


kathinka
afbeelding van kathinka
28 nov 2008 - 15:59

Ik zal zeker laten weten hoe het verder gaat hier maar ik vond dus dat Steef er wel heel erg makkelijk over denkt. Ik geloof dat ik me op dit moment meer zorgen maak als hij (of ik praat er meer over).

9 December heeft hij een intake gesprek in het ziekenhuis bij de uroloog. Ik ben erg benieuwd naar de mening van de uroloog. Steef is zekerder van zijn zaak als dat ik ben. Ik zou dan ook nog steeds graag een 3e willen maar weet ook dat het spelen met de duivel is. Ik heb 2 gezonden kinderen en kan nog net lopen. Bij een 3e kan het allemaal ineens mis zijn.

Marla lastig dat Wilco (nog) niet wilt. Ik denk dat je niets moet overhaasten want ja er zijn ook mannen waarbij het niet goed is gegaan en die achteraf veel last hadden. Het is een klein percentage maar ze zijn er dus wel. Ik denk niet dat wij vrouwen dan het recht hebben een sterilisatie door te drukken. Ik vind het wel vervelend dat sommige mannen wel zo zijn dat vrouwen zich moeten laten steriliseren omdat het ons probleem is. Voor komen dat je zwanger raakt is een taak van beide partners net zoals een kind opvoeden.

Esther 6-3-2007 en Manuël 22-04-2008
www.kathinka1984.hyves.nl
Marlala
afbeelding van Marlala
28 nov 2008 - 15:11

Pfff nou eigenlijk hoop ik stiekem ook dat Wilco het laat doen, heb 't hem wel gevraagd, maar hij weigert pertinent. Hij is DOODSbenauwd voor artsen, naalden, en alles wat met het ziekenhuis te maken heeft. Geen idee waarom.


Maar hij ziet mij liever heen gaan voor sterilisatie dan hemzelf. En dat ik dat gemeen vind, snapt ie niet.


Ik blijf voorlopig even hier mee lezen.


nicknack
afbeelding van nicknack
28 nov 2008 - 14:57

Hoi,

Fijn om te lezen dat er mannen zijn die dit over hebben voor hun vrouw!!

Ik ben momenteel zwanger van de 2e en als alles goed gaat neemt mijn man ook deze stap hij vindt dat ik al genoeg "ellende' heb gehad na de pil en 2 zwangerschappen dus is deze taak voor hem. Zijn broer heeft het dit jaar ook laten doen meer om het feit dat hij en zijn vriendin helemaal geen kinderen willen
ze zijn dan ook een stukje ouder dan ons wat ik begreep heeft hij weinig tot geen last gehad maar ja hij heeft dan ook wel gewoon een auto en een baan waarbij hij kan zitten dus weinig beweging.

Een vriendin van mij heeft het laatst bij haar zelf laten doen en wel 2 weken last gehad ik vond het een beetje zwak van haar man dat hij het niet heeft laten doen zij heeft 2 zware zwangerschappen gehad en dan ook dit nog er achter aan.

Oja misschien ook wel goed om te horen mijn oom had het vroeger ook laten doen omdat hij en zijn vrouw geen kinderen wilden toen hij en zijn nieuwe vrouw wel kinderen wilden is dit na herstel operatie gelukt 2 gezonde jongens van nu 13 en 20 jaar oud dus......niets in onmogelijk.

Succes met jullie keuze Sabine

nicknack39780.5822337963

[/url]
kathinka
afbeelding van kathinka
28 nov 2008 - 13:07

oke dames dank jullie voor de tips.

Nou ja ik zal iets duidelijker zijn over het hoe en waarom hij zich laat steriliseren.

Wij hadden besloten jong aan kinderen te beginnen en jong klaar te zijn. Een leeftijd waarop artsen sterilisatie toestaan is meestal zo rond de 30 en dus hadden wij zo iets van dan doen we dat als hij 30 is. Gewoon al voor we aan kinderen begonnen. Esther is dwars door de gewone pil gekomen, Manuël door een condoom buiten mijn vruchtbare periode. Daarvoor heb ik op mijn 16e al een oepsje gehad maar dat was niet 100% safe al dacht ik daar op dat moment anders over. (condooms controleren waarom en na zaadlozing niet door gaan was voor mij ook niet echt bekend)

De ziekte die ik heb is hormoon gerelateerd en al is het niet aangetoond het gebruik van de pil zorgt voor veel vrouwen voor heftigere klachten.

Stephan was al een tijdje bezig over sterilisatie omdat hij mij langzaam kapot zag gaan. Hij zegt het zeker te weten al zijn er natuurlijk ook twijfels. Ik heb me dus ook niet met deze keuze bemoeit en was zelf voor een sterilisatie gegaan misschien als hij geen sterilisatie overwoog. Ik vind het ook hard naar hem toe want ik weet niet wat hij zou doen als hij ouder is. Hij zegt nu dat hij altijd bij me blijft en ik hoop zeker dat het zo is. niets weet je zeker in je leven ook dit niet.

Ik ben blij met zijn beslissing maar heb me er dus echt niet mee bemoeit.

Groetjes Kathinka

Esther 6-3-2007 en Manuël 22-04-2008
www.kathinka1984.hyves.nl
nog-een-mama
afbeelding van Anoniem
28 nov 2008 - 12:51

ook mijn man is gestereliseerd dit jaar..

alles is vergoed door de verzekering...

de operatie viel mee op zich maar direct zo eind lopen na die tijd lijkt me echt een heel slecht idee.

hij heeft echt wel een week last gehad na die tijd hoor...

ook bij hem was het op een vrijdag en ze zeggen dat ze dan op maandag weer aan het werk kunnen.

dit verschilt per man, bij mijn man ging dat dus niet omdat ze bij hem de zaadleider niet konden vinden aan 1 kant en hij was echt gekneusd aan 1 kant...

maar dit gebeurt maar zelden hoor dus hij is echt wel een paar dagen langer thuis geweest..

verder ligt het ook aan het werk wat je doet, maar als hij met de fiets naar het werk moet laat hij dat vast en zeker wel

ook adviseren ze een strakke onderbroek of zwembroek te dragen he?

sonnetje
afbeelding van sonnetje
28 nov 2008 - 12:40

Ja Mijke klopt dat ze het vaak op een vrijdag willen doen. En ook idd om iemand mee te nemen.

Bij ons werd alles wel vergoed. Ligt denk aan je verzekering ook...


sonnetje
afbeelding van sonnetje
28 nov 2008 - 12:23

Hoi Kat,

Is best wel herkenbaar die stoerheid bij mannen. Vooral omdat ze denken dat ze een stuk mannelijkheid kwijt raken.

Bij jullie vooral een keuze die te maken heeft met jou gezondheid.

En er wordt bij de uroloog zeker gevraagd aan je man of hij er zeker van is of hij krijgt nog wat bedenk tijd. Dit gezien zijn leeftijd. Hij is nog jong natuurlijk.

Johan is 2 jaar geleden geholpen. Hij was toen 33 jaar.

Er is hem ook gezegd of hij er zeker van is, omdat het niet makkelijk terug gedraaid kan worden. Zijn zaadleiders zijn doorgebrand.

Hij wilde deze stap zelf nemen.

Ik heb al 3 kids uit een eerdere relatie en met Johan nog ons kadootje Marijn gehad. Dus voor hem ook zoiets van het is genoeg zo !

Je mag gewoon lopen hoor ! Geen strak zittende broeken dragen, en hij mocht de eerste week niet fietsen.

Verder is het best pijnlijk en vooral met rondlopende kids was het best uitkijken.

Hij liep een paar dagen wijdbeens.

Maar ook moet je nog voorzichtig zijn met sex. Hij moest geloof nog 2 keer een potje in leveren met sperma en na 2 maanden kon je pas zien met zekerheid of er nog levende zaadcellen actief waren.

Verder merk je helemaal niet dat er geen echt sperma is....

Maar hij staat er zelf ook 100% achter ??

Succes

Kus Son