privébezit!

13 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
mii88
afbeelding van mii88
3 dec 2010 - 22:57
privébezit!

Haii!!


Ik vroeg me af, of er hier meer vrouwen zijn die nogal wat moeite hebben om hun kind "af te geven" .


onze zoon is nu anderhalve week oud. Ik vind kraamvisite leuk! maar ik wil niet dat ze hem vasthouden.... Ik ben echt een moederkloek geworden die haar zoon de hele tijd bij zichzelf houdt of bij papa nesteld.. Ik schaam me er niet voor! en het is mijn ook uit hygiënisch oogpunt. het ventje is amper 2 weken oud! iedereen is nu verkouden of onderweg, ik zit zelf ook nooit zomaar aan andere baby's.. de hele wereld schijnt het normaal te vinden aan zijn gezicht te zitten blijkbaar. Helaas voor hen ben ik ze hierin altijd voor en vraag of ze ( als ze dan al zo nodig aan hem moeten zitten) zijn hand willen aanraken. De meeste mensen reageren heel goed, respecteren dit. sommige mensen vinden het schijnbaar nogal grappig dat ik , volgens hun woorden, " overbeschermend" ben. En dan nog de mensen die ronduit beledigd zijn.


Deze laatsten gooien het vooral op het opbouwen van een immuumsysteem ( sodemieter alsjeblieft op wat een onzin. dat kind is amper twee weken oud, en dat systeem heeft er echt baat bij als jij er met je smerige handen aanzit!?!?)


Het is natuurlijk nog ver weg! maar ik heb zo vreselijk veel moeite met het idee dat hij straks naar de gastouder moet die twee dagen. Hoe weet een ander nou wat mijn ventje wil? En het geknuffel dan? knuffelen doe je met papa en mama, en opa en oma! maar niet met de oppas!? tenminste... niet zoals je dat met mama doet!


Ervaringen???

mii88
afbeelding van mii88
6 dec 2010 - 00:50

@gretha, dat heb je inderdaad goed. je bent geen betere of slechtere moeder omdat je wel of niet tut met je kind. Ik begrijp uit je bericht dat , buiten je eigen moeder helaas dan om, je wel veel prettige mensen om je heen hebt gehad die zagen dat het niet goed met je ging en je daarin steunden. Inderdaad wat jij zegt, kan ookl werken als een reminder. Ook heel leuk dat je er van kan genieten als andere met je dochter aan het tutten zijn.


Ik ben es goed aan het nadenken geweest over wat nou echt mijn "probleem is" .. ik heb vooral moeite met de familie vna mijn vriend. die hebben mij jaren lang niet goed genoeg gevonden en mij een *** gevoel gegeven. Sinds we dan samen een huis hebben gekocht en ik zwanger bleek te zijn moet er in ene een hoop geslijmd worden. Ik begin nu in mijn gevoel al wat te minderen, en heb eits van ja leuk als mijn moeder hem vast heeft , mijn broer etc. maar ik kan het niet verkopen naar mijn vriend dat zij hem wel mogen vasthouden, en zijn ouders niet! we hebben het er gisteren ook over gehad, ging redelijk positief. heb eerlijk gezegd hoe ik me over zijn ouders voel. ja dat is niet leuk voor hjem, maar hij begreep het ergens wel, en laat mij er gelukkig zelf mijn weg in zoeken. Vandaag waren ze er, ik was daar niet al te blij mee, had ze liever weer weg. wilde foto's van hem maken maar dat mocht niet van mij ( mijn mannetje HAAT flitsen..) en nee ze mochten hem niet vasthouden, en niet aan zijn gezicht zitten. Volgens hen keek hij nu eindelijk "tevreden" ja dat scheen hij vorige week niet te zijn??? En ik wil helemaal niet dat ze met foto's van hem aan de haal gaan ergens anders schone schijn spelen met mijn kind. rot een eind op zeg. Ik heb zelf ook maar 1 foto op hyves, het is nog maar een frummeltje, en ik wil eerst zelf goed van hem genieten voordat ik hem met alles en iedereen moet delen ( voor en nadelen al die moderne vormen van media....)

Gretha
afbeelding van Gretha
4 dec 2010 - 14:02

had geen echte pnd, maar zat er wel wat tegenaan. heb er niets aan gedaan. was me er zelf van bewust en probeerde het te accepteren dat ik ben zoals ik ben ook in de reactie naar mn kind. ik ben nou eenmaal geen moeder die heel de dag met dr kind tut en speelt en dat is ook goed.
daarbij moesten we op dag 5 naar het zh vanwege ondertemp en te geel ierdoor suf en weinig reactie. kraamhulp ging me niet geruststellen maar liet me juist ff flink zorgen maken om mn moedergevoel wakker te schudden ;) ze had goed door hoe het zat. was ook een enorm lieve kraamhulp, voelde echt als een soort moederfiguur en dat is fijn als je geen contact hebt met je eigen moeder. wel heel goed contact met mn scoonmoeder hoor. maar zo'n kraamhulp was echt super!!
ben nog steeds geen moeder die heel de dag met dr kind tut en speelt, maar ik probeer et te accepteren en evt wat te veranderen door naar anderen te kijken hoe zij het doen ;) (maar dan niet negatief dat ik net zo moet zijn, maar meer vna wat kan ik ervan leren en wat wil ik ervan leren zegmaar).

en idd, iedereen zegt dat je moet genieten en dat hield me juist wel op de been eigenlijk. als een reminder ;) genoot wel heel erg van dat anderen mat haar zaten te tutten en ging t daardoor zelf ook wel doen en ervan genieten.

Lilypie First Birthday tickers

mii88
afbeelding van mii88
4 dec 2010 - 11:35

@babyluck: hahaha dat handenwassen inderdaad! Ik kom zelf uit de zorg, en weet heeeeel goed wat er allemaal niet op je handen kan komen te zitten wanneer je bepaalde dingen aanraakt ( ik doe nooit openbare deuren open met mijn handen, ik zit nooit aan de leuning van de roltrap, was eerst mijn handen als ik iemand een hand heb gegeven en weer moet eten etc. -- nee ik heb geen smetvrees!! anders werk je ook neit in de zorg :p -- ) Gelukkig heb ik het niet aan het gezicht zitten etc. van mijn moeder. Mijn familie zal dan ook nooit zomaar aan het gezichtje zitten, of van alles van mij verwachten qua vasthouden. De familie van mijn vriend daarintegen..... Mede dankzij hen heb ik dit gevoel. Ik vind die mensen vies, ze mogen mij niet zo, dan mogen ze ook van mijn kind afblijven.! Mijn vriend vind mijn moedergevoel voor alles gaan en laat het me zelf uitzoeken daarin! Zijn moeder weet alles beter, of het nou idd om BV of luiers gaat. Afgelopen zondag was mijn vriend zijn oma hier, ik was met die kleine onderaan de trap gaan zitten (doe ik heel vaak, dan kan de hond even snuffelen) , zij komt uit het toilet gestapt, en wilt op die kleine duiken. Ik draaide me met hem weg van haar en vroeg of ze eerst even haar handen wilde wassen aangezien ze net naar het toilet was geweest. Ik kreeg een flinke sneer van haar... en ik kreeg de mededeing dat ze hem toch niet vast wilde houden ( DAT MOCHT JE TOCH AL NIET!!!!)


@Gretha: hoe gaat het nu met je? dat lijkt me heel zwaar voor je. Hoe ben je daar uit gekomen dan? heb je er zelf nog veel last van? Is er begrip voor je in zo'n sitautie vanuit de omgeving? Ik krijg bijvoorbeeld alleen maar de vraag hoe gelukkig ik nu wel niet ben, en dat ik er van moet genieten! Iedereen gaat er van uit dat je alleen maar blij bent. Hoe was dat bij jou??


Ik weet dat die kleine inderdaad nog maar amper twee weken oud is! en ja dat lijkt al heel wat als je hem zo ziet liggen, maar het is inderdaad nog niets. Onze zoon gaat echter naar een gastouder. Tijdens mijn zwangerschap zijn we gaan kijken bij het KDV... ik ging huilend de auto in.... ik persoonlijk vond het helemaal niets! Dit was echt een fabrieksidee. We willen hem ook maximaal twee dagen naar de gastouder brengen. De laatste weken voor de bevalling bevloog mij ook al steeds een angst daarvoor. Zorgen ze goed voor hem, wat als ze hem slaan? je zal dat heus merken aan je kind. En ik had nooit van mezelf gedacht zo te reageren of te denken! En ik wil hem absoluut NIET in een glazen kooitje stoppen. Maar ik vind die 10 weken waarmee je ze al weg moet brengen gewoon veel te vlug.ik ben wel kort van stof he!?

babyluck
afbeelding van babyluck
4 dec 2010 - 11:23

sterkte Gretha ...... jij bent ook een heel lieve mama voor je mooie meisje !
liefs Ineke en Lisa x
Gretha
afbeelding van Gretha
4 dec 2010 - 10:38

herken het totaal niet. maar ik zat dan ook tegen een pnd aan (dacht ik zelf en ook mn vader en ook de kraamhulp had dat wel goed door). t maakte me echt niet uit wie mn meisje vasthield. soms zelfs liever een ander, kon ik ff blijven zitten (opstaan deed behoorlijk pijn). zelfs de stagiarie mocht fles geven. gaf dr zelfs avond na geboorte aan iedereen (naaste familie kwam diezelfde avond nog langs en schoonmoeder was bij bevalling zelf, en vriend ook natuurlijk).
ben nog steeds erg makkelijk, maar ga wel op mn gevoel af hoor ;) ik moet iemand wel vertrouwen maar dat doe ik dus vrij makkelijk

wel snap ik het hoor, en vind ik het juist enorm getuigen van een moedergevoel, dat oergevoel! wat ik dus erg mis..

Lilypie First Birthday tickers

babyluck
afbeelding van babyluck
4 dec 2010 - 09:49

KDV gaat ze 3 x pw heen en heeft het er reuze naar haar zin (ze ging pas met 16 mnd )
Ik kom zelf uit de kinderopvang en ze hebben het soms te druk.
OP het KDV van me dochterjte hebben ze aparte baby groep voor baby s die net naar het KDV komen. Die huilen wat meer dus daar staat meer personeel en is rustiger van prikkels. Met een half jaar schuiven ze door naar de vervolg groep voor baby;s.


Maar geniet nu maar lekker van je kraamtijd !! komt helemaal goed en zet voor de visite lekker PONTIFICAAL zo;n hygienegel op tafel naast de beschuit met muisjes whahahha (hopelijk snappen ze de hint)
liefs Ineke en Lisa x
babyluck
afbeelding van babyluck
4 dec 2010 - 09:46

herkenbaar !!! ik plande me kraambezoek zo tussen de slaapjes door en als ze dan wakker werd mochten ze kijken en bij aanraken HANDEN wassen ! echt mensen keken zo raar op soms DIT is mijn regel klaar. en kreeg ze een wikkeldoek om (twas 28 graden .....) Maar even snel voor de foto en ze wilde dan al snel bij me drinken en dan had ik haar weer terug.
Overigens GAF ik haar pas als mensen dat vroegen, gaf het niet uit mezelf.

Een baby moet lekker ruiken naar zijn smeer op de huid, en naar zwitsal desnoods maar niet naar 47/11 van oma !


Maar oeh ik heb zoveel ruzie gehad met me ex schoonouders .... die vonden dat ik niet mocht vragen of hun de handen gingen wassen (iets wat ik VANZELF sprekend vond met een jonge baby en kreeg blablabla over BV te horen .............. ja maar dat beschermt niet tegen E-coli bacterie !!! ) EN het heeft een hoop energie gekost. Maar het idee dat iemand ongewasssen van de WC komt YAKKKKKKKK


Vreemden op straat met hun sigaretten gele vingers ............ieuwwwwwwwwwwwww (nog altijd walg ik daar van !!! , laatst een oud wijf (sorry) die leuk dacht te zijn en haar broodje dreigde af te pakken ! voor de grap (nou wat leuk zeg !)
liefs Ineke en Lisa x
mamajob
afbeelding van mamajob
4 dec 2010 - 01:32

Hihi, moest wel een lachen om je berichtje hoor.

Ik sluit me bij Lieke aan,heb 2 kinds van bijna 3 en net

1 en ik vind het heerlijk als ik ze even uit handen kan

geven, even tijd voor mezelf ( ik werk niet)

Maaaaar je mannetje is nog maar net 2 weekjes oud,

dus je gevoelend zijn heel normaal hoor !!

Natje72
afbeelding van Natje72
4 dec 2010 - 00:20

Hihi ja met 2 weken zijn ze ook nog wel erg klein en teer hoor. Toen gingen die van mij ook beslist nog niet van hand tot hand eerst maar eens lekker aan papa en mama wennen.


Die van mij zijn ongeveer even oud als die van Lieke 9mnd en 3 jr. En ze gaan 4 dgn in de week naar KDV.


Daar worden ze ook geknuffeld en mijn kids vinden dat heerlijk. Natuurlijk is het voor hun anders als dat papa of mama ze knuffelt maar kleine Jayden strekt zijn handjes al uit als hij een leidster ziet.


Op KDV hebben ze een schriftje waar ik elke dag in kan zetten of er bijzonderheden zijn en hoe de dag/nacht gegaan is dus wordt goed op gelet.


De oudste is een echt meisje dol op aandacht en dat trekt met name oudere mensen aan om hara ff een aai over haar bol te geven of een knuffel. Zolang zij het leuk vindt is het prima.


Vind het belangrijk dat mijn kids liefde ontvangen van hun omgeving. Maar nog niet met 2 wk hoor dan hebben ze nog ff bescherming nodig.


En immuunsysteem komt ook wel later hoor.


Geniet ervanwma
afbeelding van Anoniem
3 dec 2010 - 23:29

haha erg herkenbaar!!


ik gaf de jongens ff op de arm bij het kraambezoek, snel foto maken, en hup het bed in.


op de vingers laten sabbelen, kusjes geven en al helemaal op hun mondje dat zijn dingen waarmee je mij echt krijgt.


ik breng ze niet graag weg, maar ze gaan 2 dagen naar het kdv, en daar heb ik geen moeite mee. in het begin natuurlijk wel, moet je ingroeien, ik heb toen ik ze voor het eerst naar het kdv bracht een a4 vol geschreven met "gebruiksaanwijzingen". hun ritme, manier van inslaap vallen enzo. dat vonden ze heel fijn zodat hun zich konden aanpassen aan het kind.


komt goed!!


oh trouwens nog gefeliciteerd met je zoontje


groetjes sandra

Siemsmama
afbeelding van Siemsmama
3 dec 2010 - 23:08

Hoi Mii,


jouw gevoel komt mij heel bekend voor. Mijn mannetje is al bijna 2.5jaar, maar nog steeds vind ik het echt niet fijn als andere mensen aan hem zitten. naja, even een aai over zijn bol mag nog wel, maar ik blijf er wel altijd bij.


Vorige maand ging hij voor het eerst naar de peuterspeelzaal. Ach, wat verschrikkelijk was dat. Voor het eerst dat hij niet bij mij of mijn moeder was (bij mijn vader of mijn vriend kan een uurtje ook nog wel, maar langer niet). Ik heb echt de ogen uit mijn hoofd staan huilen...


Ik heb niet het gevoel dat ik obverbeschermend ben, maar anderen weten gewoon niet zo goed als ik wat hij nodig heeft.

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Angel and Memorial tickers Lilypie Second Birthday tickers Lilypie Pregnancy tickers

Lieke
afbeelding van Lieke
3 dec 2010 - 23:07

Uhm nee sorry haha. Ik herken je gevoel als ze zo

jong zijn wel en dan geef ik je groot gelijk. Laat die

kleintjes lekker bij papa en mama wennen, de rest

komt vanzelf als de tijd er rijp voor is.

Maar de mijnen zijn nu bijna 1 en ruim 3 en ik vind

het heerlijk, 3 dagen in de week lekker andere

handen die voor ze zorgen. De mensen die met ze

werken hebben hart voor kinderen en zo krijgen ze

nieuwe ervaringen.

Je moet niet vergeten dat het allemaal nog zo pril is

bij jou! 2 weken, het lijkt al heel wat maar je hoeft er

nog lang niet aan te denken om hem los te laten joh.

Geniet er nu van en kijk hoe het straks gaat. Er zijn

vrouwen die het echt neit goed kunnen loslaten,

maar volgens mij is het veel te vroeg om nu al te

denken dat je daartoe behoort.

Veel liefde en geluk gewenst met elkaar.