Oververmoeide mama en ontevreden baby..

8 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
wfav-1226379
afbeelding van wfav-1226379
24 aug 2017 - 12:33
Oververmoeide mama en ontevreden baby..

Help! We weten het even niet meer.. onze kleine is morgen 9 weken en blijft maar ontevreden..

Ik had een lastige zwangerschap met clusterhoofdpijn en vele andere kwaaltjes.. met 34 weken kwam ik in het ziekenhuis met een hoge vlies scheur.. met 37 weken ingeleid en na 2 dagen een spoed keizersnee gehad wegens niet vorderende ontsluiting.. in de kraamweek deed de kleine het op zich goed buiten het feit dat meneer niet in de box of bed wilde slapen. Hij sliep dus tussen ons in en maakte 1x 5 uurtjes en 1x 3 uurtjes op een nacht.. na de week ging het mis.. huilen, onrustig, erge buikkramp aanvallen, spugen, moeite met ontlasting, niet kunnen boeren, heel erg hongerig kwam vaak 1.5 uur na de fles alweer, vaak de hik, wil absoluut niet ingebakerd worden, niest vaak en kreunt erop los. Vooral snachts is het heel erg.. met nog een peuter van 3 in huis is dit erg pittig! Dus contact met cb gezocht, paar keer geweest, wekelijks telefonisch contact.. zij gooiden het op voeding en inbakeren.. nou van alles gedaan, hielp niet. Naar huisarts gegaan met de gedachte zou het verborgen reflux zijn? Doorgestuurd naar de kinderarts. Die ziet geen medische afwijkingen. Zegt het is een huilbaby, laat m huilen in de wieg volgens de methode van ritueeltje en na zoveel minuten terug etc.. toch na smeken 2 weken nexium gekregen om te kijken of het helpt.. na het toedienen krijgt ie zoveel buikpijn! Maar als ik het 1x durf te vergeten om te geven dan heeft ie nog veel meer pijn.. ik weet het niet meer!! Osteopaat geraadpleegd gister. Hij was zo stijf als een plank zei ze. Veel spanning in z'n nek en rug en buik.. Hij leek rustiger na de behandeling maar vannacht begon het weer en nu nog heftiger! Kan het toch koemelk allergie zijn? Of toch verborgen reflux? Of heb ik toch een huilbaby? momenteel krijgt hij gemengd nutrilon omneo met standaard en nutriton en nexium 5mg.. moeders met ervaring, help.. we zijn zo oververmoeid dat we er zelf lichamelijke klachten van krijgen

jean-1143929
afbeelding van jean-1143929
8 aug 2018 - 10:39

Klinkt ongeveer als mijn verhaal. Oververmoeide mama en baby plus alle hormonen er nog eens bij.
Zelf ook pittige laatste weken zwangerschap gehad, enorme buik, grote baby en liters vruchtwater. Ingeleid met 38 weken, mn kleine man kwam klem te zitten met zn schouder en moest met keizersnede er uit gehaald worden. Dat ging ook niet vanzelf, hij zat helemaal klem, de gyn gaf later aan dat hij dacht dat we ons kleintje zouden verliezen. Vaginaal hebben ze hem hard terug geduwd toen kon hij verlost worden. Hij had zelfs een blauw oortje na de bevalling.

1e 3 weken gingen goed, idd ook wel veel bij ons willen zijn en elke 2 uur willen drinken. Na 4.5 week naar de huisarts met zelfde klachten als jou. Kreunen, veel boeren, spugen en huilen en gewoon ontevree.
Volgende dag kreeg ik een oproep van de spoedpoli van de kinderarts. Hij is diezelfde middag opgenomen op de kinderafdeling. Daar overgestapt op flesvoeding (van 8 tot 10 voedingen bv naar 6 flessen per 24u) wat de 1e stap richting rust bracht.
Nu na 2 weken opname is hij een kleine week thuis wat best aardig gaat. Er waren geen medische oorzaken gevonden maar hebben wel veel tips gekregen!
We volgen nu een vaste volgorde van slapen, voeden, knuffelen en even liggen in de box, dan inbakeren en naar bed. Hierbij haal je prikkels aanzienlijk omlaag en dat geeft weer een tevreden baby als hij wakker is. Tis flink doorzetten want ook in bed moeten we hem soms vaak achter elkaar een speentje brengen maar alles beter dan zo een ontevreden kindje.
Ik geloof vast dat een huilbaby als oorzaak kan liggen aan trauma tijdens zwangerschap of bevalling. Heb ook al 1 zoontje van bijna 2 en daar nooit geen problemen mee gehad.

Hoop dat je er wat aan kunt hebben en tis vreselijk als je kindje naar het ziekenhuis moet maar mij en mijn kleintje heeft het heel veel rust gebracht! We zijn goed begeleid en krijgen nu zelfs nog van een instantie thuis begeleiding!

Laat je dus niet afschepen met dat je het er maar mee moet doen! Ik ben heel blij dat ik zo serieus genomen ben door huisarts en ziekenhuis!

Veel succes!!

kiekeboe_1984
afbeelding van kiekeboe_1984
9 sep 2017 - 13:16

Een afstemming met een luisterkindwerker zou ook e.e.a. aan opheldering kunnen geven.

Fraggle2511
afbeelding van Fraggle2511
26 aug 2017 - 20:42

Geen oplossing, maar wel symptoombestrijding: sab simplex. Is eigenlijk hetzelfde als infacol, alleen dan een ander smaakje en net wat geconcentreerder. Je mag het gewoon in de fles doen, en dan haalt het de lucht uit de voeding. Dat betekent dat er minder geboerd hoeft te worden (wat ervoor zorgt dat er ook geen boertje vast blijft zitten).

Bij mijn kleintje was dit echt een wondermiddel. Hij ging van om de 2 uur wakker 's nachts naar halve of zelfs hele nachten doorslapen, wilde ineens veel makkelijker neergelegd worden en knapte er gewoon echt van op. En het heeft geen bijwerkingen! Enige nadeel is dat je het uit Duitsland moet bestellen.

Het zou ook koemelkallergie kunnen zijn. Je zou inderdaad op marktplaats kunnen kijken of iemand daar speciale voeding verkoopt om uit te proberen.

Het komt me echt heel bekend voor, dit verhaal. Mijn zoontje was ook zo onwijs moeilijk, ik liep dagen met de draagdoek heen en weer om hem rustig te krijgen. Ik snap wel dat jouw kleintje weinig zin heeft in de draagzak als hij zo'n last van zijn buik heeft, maar misschien dat het bijstellen van de draagzak zin heeft? Zodat er minder druk op het buikje komt. In de groep "Draagpraat" op Facebook kun je ook nog tips vragen, daar zitten ook draagconsulenten die altijd bereid zijn te helpen.

Misschien dat een buikmassage ook wat verlichting kan geven. Met een beetje olie met de klok mee draaien onderop het buikje, niet te hard duwen.

Uiteindelijk kwam bij ons de echte verbetering pas toen we vaste voeding gingen geven (we zijn ook echt met 4 maanden begonnen met fruit en groentehapjes!), maar al deze maatregelen zorgden er wel voor dat het nét wat beter ging, zodat wij als ouders er niet aan onderdoor gingen. Ons kleintje houdt gewoon absoluut niet van overleven op melk. Nu, met 8 maanden en vooral veel vaste voeding is het juist een heel vrolijk ventje, compleet anders dan die eerste maanden. Nog steeds geen idee wat er aan de hand was (zowel consultatiebureau als huisarts waren geen hulp), maar... "Het is een fase". Ze blijven niet hun hele leven zo. En met een beetje improviseren, uitproberen, liefde en hulp van anderen komt het uiteindelijk goed.

Veel succes!

lili89
afbeelding van lili89
25 aug 2017 - 13:25

Klinkt heel erg als het verhaal van mijn zoontje. Hij heeft koemelkeiwitallergie. Enige verschil was dat hij niet huilde.
Hikken, spugen, moeilijk boeren, moeite met ontlasting, ik herken alles! Zelfs dat drinken om de 1,5 uur. Ze zeiden bij mij dat hij een hongerige baby was, bleek dus niet zo te zijn. Hij dronk omdat het maagzuur steeds weer opkwam, en melk blust dat even. Maar dan is het zo'n vicieuze cirkel...
Ik heb zelf via marktplaats Neocate gekocht van anderen omdat ik niet van het idee af kon dat dat het moest zijn. Na 3/4 dagen een compleet ander kind! Blijer en rustiger. Ook ineens het drinken om 3 a 4 uur ipv 1,5.

Bespreek echt met de kinderarts de allergie kans. En laat je eventueel niet afwimpelen met Pepti, daar zitten alleen maar verknipte koemelkeiwitten in en ging ook niet goed bij mijn zoontje.

Eventueel tot het maagklepje goed gegroeid is, ongeveer 3 maanden, het bedje wat schuin zetten zodat het maagzuur niet makkelijk naar boven kan komen. Soms werkt op de buik ook, maar dat is wat je gevoel hierover zegt.

Succes!

wfav-1226379
afbeelding van wfav-1226379
24 aug 2017 - 19:37

klopt een manueel therapeut heb ik ook al bezocht, zij zei idd ook dat door de keizersnede de 2 nekwervels niet helemaal recht stonden.. deze recht gezet en daarna werd de voorkeurshouding minder en ging hij ineens ook zn hoofd omhoog houden.. helaas is de voorkeurshouding toch wel weer licht terug.. gister ben ik bij de osteopaat geweest dus het zou zo zijn dat ik die nacht dus vannacht ook heb gehad.. hopelijk gaat het vannacht beter dus! hij is nu bij opa en oma.. wij hebben echt even een nacht flinke slaap nodig.. ik ben benieuwd hoe het daar vannacht zal gaan.. ik probeer hem in de draagzak te doen maar dit vind ie ook niet prettig.. het enige wat wel iets helpt is als ie op zn buik mag slapen.. vind ik prima maar dan wel overdag onder toezicht.. snachts vind ik dat behoorlijk eng ondanks de aerosleep.. ik heb idd ook het idee dat de kleine een trauma heeft opgelopen.. en al die medicijnen etc tijdens de inleiding lijkt me ook niet echt geweldig goed..

Edit-1184596
afbeelding van Edit-1184596
24 aug 2017 - 13:41

Heel herkenbaar verhaal. Hier heeft intensief bezoek aan een gespecialiseerde fysiotherapeut en manueel therapeut erg geholpen. Het is zeker de moeite waard dat of idd een osteopaat te proberen. Bij ons werden de klachten eerst erger. De nacht na de behandeling was drama, daarna werd het snel beter. Uiteindelijk was vaak een week of 4 later weer een behandeling nodig. Dan begon het gedonder weer.
Daarnaast heb ik hem de eerste maanden altijd in slaap gevoed, veel in de draagdoek gehouden en het mantra volgehouden: het is een fase. Uiteindelijk was dat het ook... Heel veel sterkte!

andr
afbeelding van andr
24 aug 2017 - 13:15

Ha! Wat hebben jullie opt moment veel op je bordje! Pittig zeg! Over voeding of allergie heb ik niet zo'n verstand van, dus daar kan ik geen tips over geven. Wat ik wel in mn omgeving heb meegemaakt. En waar je misschien iets mee kan:
Baby geboren na een pittige bevalling voor moeder en zeker ook voor baby, veel heel veel huilen kwam niets uit de onderzoeken. Ostheopaat constateerde ook dat 'vast zat'. Waarschijnlijk had de baby ook een soort trauma opgelopen van de bevalling. Overdag veel bij je nemen in een draagdoek bijvoorbeeld kan dan wel helpen. En soms zelf ook even afstand nemen. Zodat je zelf weer met frisse moed voor je kindje kan zorgen