moederstuur/moedefiets/opoefiets?

8 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
majeba
afbeelding van majeba
25 apr 2010 - 14:43
moederstuur/moedefiets/opoefiets?

Hallo allemaal,

Ik wilde weten of er hier iemand is die ervaring heeft met een moederstuur. (een stuur die je op je gewone fiets kan plaatsen zodat er een kinderzitje op kan)
Of kan ik beter toch een gewone moederfiets kopen? Of bijvoorbeeld een opoefiets?
Bedankt!

Liefs

MariskaB
afbeelding van Anoniem
26 mei 2010 - 13:58

Hoi,

ik heb deze fiets en hij bevalt erg goed!!

Ik heb nu twee dochters dus ook achterop een zitje. Eerst zet ik de jongste voorop en door het stuurslot blijft ze mooi recht zitten als ik de oudste achterop zet.

De standaard is ook erg makkelijk, want je duwt de fiets gewoon naar voren en weg kun je...

Ik vind het zelf heel prettig dat ik met beide voeten op de grond kan komen als ik op het zadel zit, makkelijk stoppen. Door de breedte tussen zitje en zadel gaat het afstappen makkelijker.

Deze was niet goedkoop, maar ik wilde ook graag alles bijpassend

Succes met je keuze!

Groetjes Mariska

SNB
afbeelding van SNB
25 mei 2010 - 22:19

ik heb er zelf een van Burgers, een ravenna

http://www.vliektweewielers.nl/fietsen/detail/?b=1C4809E609E 44334928DDD500B8CAEC8&p=1

zo een, maar dan een andere kleur. Niet de mooiste, maar ik wilde hem perse bij mijn vaste rijwielhandel kopen, en die verkocht dit model. het is een heel fijne fiets!

hij kostte geloof ik 550 euro, zonder zitjes etc. met zitjes en windscherm en fietstassen en buggydrager, was ik precies het bedrag kwijt voor dhet fietsplan van het werk, rond de 749 euro dus, plus 3*62 euro.
ik heb er trouwens ook een verzekering bij voor dat bedrag.

je hebt er inderdaad veel, Gazelle schijnt ook goed te zijn

succes!

Groeten,

Saskia


<
maks
afbeelding van maks
25 mei 2010 - 20:35

hoi,


ik wil ook graag een moederfiets, maar ben nog ff aan het rondkijken welke, want volgens mij schieten ze ook als paddestoelen uit de grond,


welk merk bevalt goed? en in welke prijsklasse zitten ze, want je hebt dure en goedkope, maar ben bang dat het goedkope troep is, maar bij de dure wordt je misschien weer opgelicht!!


wie kan mij helpen!!

Pijltje
afbeelding van Pijltje
25 mei 2010 - 13:59

Hoi,


ik heb ook een moederfiets, en vind het heerlijk! Lage instap, stevige standaard en inderdaad veilig je kind voorop zetten door de beveiliging van het stuur. Ideaal!


Groetjes, Pijltje

daantjuhhh
afbeelding van daantjuhhh
24 mei 2010 - 23:19

Hai,Ik heb een 2de hands moederfiets gekocht via Marktplaats. Net zo makkelijk en niet zo duur. De meesten doen hem na een paar jaar weer weg en dan is de fiets nog netjes!!


Zoals Hilde al zei, met een moederstuur maak je wel een bredere instap, maar je stuurbeveiliging en standaard heb je dan nog niet.


Succes met je keuze.


Groeten DanielleLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers

heddos
afbeelding van heddos
25 apr 2010 - 21:15

Als je zou kiezen tussen een moederfiets en een oppoefiets dan kan ik je een moederfiets sterk aanbevelen.
Mijn man heeft een oppoefiets en ons zoontje zit toch minder fijn op zijn fiets. Veel minder ruimte tussen het stuur en het zadel en ook minder ruimte aan de zijkanten. Bovendien is de standaard niet handig. Een moederfiets heeft een standaard waardoor je fiets heel stabiel staat en je je kindje veilig op en af kan tillen. En op je voorwiel zit een soort beveiliging dat hij niet tever door kan slaan.
Van een los stuur heb ik nog nooit gehoord, maar als je dat op je fiets zet mis je nog steeds de standaard en de stuurbeveiliging.
Succes ermee heddos40293.8031712963

Groetjes Hilde

majeba
afbeelding van majeba
25 apr 2010 - 21:12

Daar was ik nog even...
Ik liep vanmiddag door de stad en zag een vrouw met een transportfiets rijden met een zitje voorop..... Lijken me wel hele stevige fietsen, iemand hier ervaring mee?