loopkarretje

16 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
melissa1987
afbeelding van melissa1987
14 jul 2010 - 11:48
loopkarretje

ik had een vraag en ben benieuwd naar jullie ervaringen mijn zoontje is 7 maanden en wil alles behalve liggend spellen hij wil voor namelijk lopen maar dat kan hij natuurlijk nog niet alleen. nu dacht ik aan een loopkarretje waar hij in kan zitten en dan zelf kan lopen maar hoor hier heel erg verschillende verhalen over dat het de ontwikkeling tegen zal gaan?! nou snap ik zelf wel dat hij er geen uren in moet zitten maar een half uurtje uurtje per dag dat ik even mijn handen vrij heb zal dat kwaad kunnen???

zoe85
afbeelding van zoe85
3 aug 2010 - 17:18

Wij hebben wel zo'n karretje voor Jason gekocht. Ook omdat het zo'n ondernemend mannetje is en met 6 maanden al aan tafel stond hij is deze week 7 maanden. Toen ik voor me zelf bij de ha was heb ik gevraagd of het kwaad kon ze heeft even naar zijn houding en heupen gekeken en het kon geen kwaad.


Daarintegen denk ik als het echt zoveel kwaad kan voor de heupjes voetjes etc waarom mogen ze dan al jaaaaarrrrreeeeen verkocht worden. Als iets niet goed zou zijn zou het ook niet te verkrijgen zijn en waarom werd het dan jaren geleden bij de fysio gebruikt.


Je moet doen wat jou het beste lijkt je moet je kindje er niet uren in laten zitten. Wij laten Jason er ongeveer 15 minuten per dag in zitten soms 20 minuten maar dan is het verdeeld over de dag.Gretha
afbeelding van Gretha
26 jul 2010 - 11:22

hoeft daar eht niet aan te liggen
mijne is nu 9mnd en loopt rond tafel al 3 weken.. dus zal ook rond 11 mnd wel zelfstandig lopen en dat zonder karretje.. ze leren het toch wel als ze er aan toe zijn

Lilypie First Birthday tickers

Sonja77
afbeelding van Anoniem
26 jul 2010 - 10:28

Hoi pokertante,


Sophie liep dus ook met 11 maanden he. Kwam denk ik door dat loopkarretje. En idd, Sophie mankeert ook niks aan haar benen of iets. Sterker nog, ze heeft een evenwicht daar zeg je u tegen. En ze is echt mega sterk in haar benen. Sophie die word woensdag 4 en kan dus al heel hard fietsen en voorzichtig rolschaatsen. Wat ik erg knap vind voor een kind wat nog geen 4 is en al ruim 2 jaar op een gewone fiets fietst, met zijwielen. En nu sinds een goeie maand op de rolschaats haar weg vind.


lfs Sonja

Pokertante
afbeelding van Pokertante
22 jul 2010 - 23:19

Ja, logisch zeggen ze tegen mensen dat het slecht is voor het kind. Je hebt anders ouders die zo'n kind er de hele dag in laten zitten, want dan hebben ze rust!!! Want het kon toch geen kwaad........


Onze dochter (nu bijna 5) heeft het stoeltje al gekregen met 6 maanden. Ook omdat ze lastig werd van het zitten en liggen op rug en buik. Ze vond het geweldig. Door de stootrand kon er niets gebeuren en met het speelblad was er geen ruimte om ergens aan te kunnen. Als ze een half uur had gesjeesd door kamer en tuin, kon ze weer prima een aantal uurtjes liggen spelen.


En nee, ze heeft niks aan haar gestel, integendeel. Ze kroop met 7 maanden en liep met 11 maanden. En bij de laatste keer consultatieburo was alles meer dan dik in orde!


mamajob
afbeelding van mamajob
20 jul 2010 - 23:42

Als een kind zich niet meer kan vermaken op rug en buik zijn er genoeg andere alternatieven waar bij ze kunnen zitten die niet zo belastend zijn als een looptsoeltje.

Zet ze stevig in de kinderstoel aan tafel, speelgoed ervoor en spelen maar.
Je hebt ook een soortje ''potje'' die hoog doorloopt tot in de rug en met een steun tussen de beentjes waar ook een speelblad voorop kan.
Weet alleen even niet hoe dat ding heeft.

Ach ja en of het zo belastend weet ik ook niet.
De een zegt van wel de ander van niet, wij hebben hm niet gehad in elk geval

Sonja77
afbeelding van Anoniem
20 jul 2010 - 14:33

Sophie heeft wel zo'n karretje gehad/stoeltje, zij mankeert niks aan benen, heupen en voeten. Ze liep erin zonder te hangen, ze ging echt staan. En echt ergens aan komen gaat niet zo makkelijk, ze hebben dat zogeheten speelblad ook. Dat houd ze ook op afstand.... Sophie die liep er ook mee in de tuin, ging allemaal perfect.


Gr Sonja

melissa1987
afbeelding van melissa1987
17 jul 2010 - 13:22

dat is wel een goed iedee zon loop karetje waar hij achter loop bedankt

DELETED_Joanne_...
afbeelding van DELETED_Joanne_anonymized
17 jul 2010 - 11:44

Hoi,
hier wel zo´n stoeltje gehad. Begin jaren 90 had mijn moeder al zo´n stoeltje voor mn jongste broertjes en zusjes! (ben de oudste van 6, de jongste is uit 2001)
Niet te lang per dag, en pas als ze zelf staand gingen lopen. Want dat is dus waar het fout kan gaan: als ze zittend gaan lopen. Maar aangezien jouw kleintje ook al aan de vingers meeloopt, verwacht ik dat hij gewoon staand zal lopen en hij er superveel lol aan zal beleven.
Als je niet meer durft, kan je ook een loopkarretje kopen waar hij niet in kan, maar wel achter kan. Vroeger had je van die ouderwetse blokkenkarren, maar ik weet niet of dat nog ergens te koop is. In een speciale speelgoedwinkel met houten speelgoed misschien. Van nijntje heb je ook zoiets: gewoon een plat karretje met een hoog rekje eraan waarachter ze kunnen lopen zeg maar. Die zijn volgens mij bij de bart smit ofzo te koop. Dat karretje van nijntje heeft een vriendin van mij, daar zitten nijntje en boris op die dan om de beurt omhoog komen als het karretje rijdt, en daarbij maken ze een piep-geluidje (moet je tegen kunnen )
Succes met je keuze!


danielleb
afbeelding van danielleb
16 jul 2010 - 23:27

hier ook een heel beweegelijk mannetje, maar ook hier komt NIETR zon stoeltje in huis. het is mij van alle kanten afgeraden, fisio, podotherapeut en kinderdagverblijf. Dit omdat het inderdaad slecht is voor zijn complete gestel.


Mijn zoontje is een erg druk mannetje die erg gefrustreerd is als iets niet lukt. ik heb gewoon een speelkleed gekocht en hem daar op gezet. hij zat met 5 mnd uit zichzelf, en loopt inmiddels al rond de tafel en kruipt al vrolijk rond.


hij is ook een kind wat steeds vermaakt moet worden maar ja mijn huis moet ook aan de kant dus af en toe laat ik hem gewoon drammen, gillen en krijsen. en als ik mijn werk klaar heb krijgt hij mijn aandacht weer.


tis je eigen keus maar ik zou het niet doen

<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lbdm.lilypie.com/xnwAp2.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Pregnancy tickers" /></a>

 

 

 

melissa1987
afbeelding van melissa1987
15 jul 2010 - 19:25

he heel erg bedankt voor de reacties ik vind het nog steeds een moeilijke keuze. haha en voor al omdat hij meer wil (een uitdaging zoekt) en ik behalve zo n karretje niets weet voor nu (kwa bewegen dan) en lopen aan de hand gaat super maar is nie lekker voor je rug dus ik red dat niet de hele dag moeilijk, moeilijk

Mama-van-Nathan
afbeelding van Anoniem
14 jul 2010 - 22:15

Hoi...Nathan heeft al een tijdje zo'n stoeltje...ook ivm hetzelfde probleem als bij jou. Hij kon zich echt niet meer vermaken op zijn rug en buik, en wilde duidelijk meer. Ik laat hem er ook niet langer dan een uurtje per dag. Verdeeld over kortere momenten. En hij vindt het fantastisch. Heb laatst gevraagd op het cb of ze iets kon zijn aan zijn heupjes en die staan prima...(heb die stoel al 3 mnd nl) En Nathan staat er gewoon in op zijn platte voetjes, dus ook dat probleem heb ik niet.


Succes met je keuze. Liefs Petra

leonieK
afbeelding van Anoniem
14 jul 2010 - 21:50

hoi

zo'n loopstoeltje is erg slecht voor de rug en heupen

omdat hij zonder het zelf te doen zit.

hij hangt dan in het stoeltje

als hij dan ook gaat lopen met de beentjes, dan gebruikt hij zijn spieren verkeerd.. vanuit een hangende houding.

is mijn mening

op het kdv mogen ze om die reden ook niet gebruikt worden, heb zelf ook nooit zo'n stoeltje gehad om die redenen.

er zijn mensen die hem wel hebben gewoon omdat de kids het zo leuk vinden

maar dat weegt bij mij niet op tegen de nadelen

groetjes leonie

sas76
afbeelding van sas76
14 jul 2010 - 21:48

Hoihoi,


Afgezien van het feit dat je kind ineens op plaatsen kan komen, waar hij eigenlijk nog niet moet komen, hebben deze loopstoeltjes nog een bijkomend probleem. Doordat de kinderen de hele tijd met hun voetjes moeten afzetten, kunnen de voetjes in de spitsstand groeien. Mij is verteld door een fysiotherapeut!) dat dat vergroeien heel snel kan gaan, dus ook met een half uurtje per dag. Ik zou er dus niet aan beginnen.


Groetjes Saskia
petersmama_anon...
afbeelding van petersmama_anonymized
14 jul 2010 - 15:00

Hoi Melissa,

Ik heb laatst nog met het cb gesproken hierover. Deze loopstoeltjes waren bedoeld voor de fisio. Later zijn ze ook voor thuis gebruik op de markt gekomen.

Als je kindje geen problemen heeft met zijn heupen, dan kan het best wel even in zo'n stoeltje zitten.

Bedenk wel dat je zoontje erg snel kan gaan bewegen en dat je zo op deze manier nog niet je handen vrij hebt. Je kan hem zeker niet onbeheerd achterlaten. Omdat kinderen erg snel is het alleen maar leuk als hij grote afstanden kan bewegen. Een huiskamer en tuin zijn veelal te klein om lekker te kunnen bewegen in zo een stoeltje.

De meningen zijn erg verdeeld over deze stoeltjes. Zelf koop ik geen stoeltje, mij lijkt het gewoon niet handig in mijn kleine flatje.

Groetjes Caroliene


melissa1987
afbeelding van melissa1987
14 jul 2010 - 12:21

ik bedoel natuurlijk een loopstoeltje sorry