Langzame baby

5 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
mamajulian
afbeelding van mamajulian
19 jun 2010 - 22:28
Langzame baby

Hallo moeders,

Ik ben op zoek naar andere moeders die ook een langzame baby hebben.

Mijn dochtertje van bijna 11 maanden, doet nog niet heel erg veel., Eigenlijk kan ze niet goed omrollen ze toont totaal geen initiatief om vooruit te komen als ze op haar buik ligt. Zitten kan ze heel goed en dan kan ze ook lekker spelen. Verder kan ze dan heel ver voorover buigen als ze iets wil pakken dat wat verder ligt en dat is het dan wel. Nu lijkt het af en toe of ik omringt wordt door verhalen over babies die al bijna hun eigen drinken uit de koelkast halen op 1-jarige leeftijd , waaronder ook een even oud babietje hier in de buurt die dus al optrekt, kruipt stapjes zet. Ik ben niet heel erg van dat mijn kindje in alles heel snel moet zijn (mijn zoontje liep pas met 21 maanden, dus ik ben ook wel wat gewend), maar soms lijkt het wel of mijn dochtertje de enige is die motorisch niet zo spoedig ontwikkeld.

Graag dus nog meer moeders met langzame babies, zodat ik niet het gevoel heb dat ik de enige ben

groetjes Mamajulian

heddos
afbeelding van heddos
20 jun 2010 - 10:03

Mijn zoontje was ook vrij traag.
Toen hij 1 jaar werd kon hij alleen nog maar zitten en dat was in tegenstelling met zijn broer die met 11 maanden al liep.
Nu hij bijna 2 is denk ik nog wel eens met verlangen terug aan die tijd, want sinds hij heeft leren lopen enz wil hij niks anders meer dan zelluf doen en moet ik constant opletten dat hij niet wegloopt en niks kappot maakt.

Het komt vanzelf en tot die tijd lekker van genieten, want andere moeders lopen nu de hele tijd achter hun kind aan te rennen

Groetjes Hilde

sjorsxj
afbeelding van sjorsxj
20 jun 2010 - 00:24

Je moet proberen om je daar idd niks van aan te trekken, kinderen kun je niet met elkaar vergelijken en dat is maar goed ook, elk kind bepaald zijn of haar eigen tempo.

Een kindje dat bij mijn zoontje in de groep zit op het kdv is nu 16 maand en loopt ook nog niet en kon "pas" omdraaien met een jaar, het cb vertrouwde het niet helemaal en ze zijn doorgestuurd naar de kinderarts, maar dit kindje is gewoon wat langzamer en de moeder heeft ook zoiets van ze is een vrolijk kind en dat is toch het belangrijkste.

Geniet lekker van je dochter en het komt allemaal wel!

lieffie
afbeelding van Anoniem
20 jun 2010 - 00:10

Nou, je bent zeker niet de enige hoor. Mijn dochter neemt ook lekker de tijd. Ze is nu 10 maanden en naast wat rollen en een heel klein beetje zitten, gebeurt er hier ook nog niet zoveel. Maar ik maak me er niet druk om. Komt vanzelf, ze doet het wel als ze er zelf zin aan krijgt.


Inderdaad wel erg irritant dat kindjes zo met elkaar vergeleken worden. Nergens voor nodig en het maakt onnodig onzeker. In het begin maakte met het wel onzeker en had ik zoiets van... maar waarom kan zij dat dan nog niet? Maar nu leg ik mij er bij neer en vind ik het wel prima. Ben apetrots als ze weer iets heeft geleerd, ook al is dat 2 maanden later dan een ander kindje.


Groetjes Hanneke.

SNB
afbeelding van SNB
19 jun 2010 - 22:35

hallo Mamajulian,

nou, mijn baby is geen baby meer, maar ik herken het hoor!

ook mijn zoontje liep pas met 21 maanden, leerde met ruim 8 maanden pas omrollen, en ook nu spreekt hij eigenlijk nog niet zo heel veel.

hij kent uiteraard wel wat woorden, maar hij maakt er nog geen zinnetjes van, is meer van het gemak zeg maar, alles is 'uit' (of het nou aan, op, in, of onder is)

mijn tweede zoon ondergaat vast hetzelfde dus daar houden we vast rekening mee.

Irritant he, als ze zo vergeleken worden. Ook ik hoor vaak dat iemand anders kind al veel meer kan (liefst met allerlei voorbeelden, en dan vaak de tekst: Kan Luca dat nog niet ? dat deed .... al met .. maanden....
ik liep zelf ook pas met 20 maanden, en mijn broers waren ook niet snel, dus daar komt het vast vandaan!

maar ach, wees gerust, je bent niet de enige!

Groeten,

Saskia


<