KDV ervaringen?

10 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
DELETED_Esther1...
afbeelding van DELETED_Esther1111_anonymized
20 jan 2010 - 13:01
KDV ervaringen?

Hallo allemaal!

Binnenkort gaat mijn kleine voor het eerst naar het kdv, ze is dan 3 maanden. Ik vind het zelf heel erg spannend. Ik vertrouw dat alles goed gaat komen, maar ben af en toe bang dat er iets gebeurd. Ze is 3 maanden lang bij mij geweest, ik ken haar. Ik ben bang dat ze nonchalant met haar omgaan, of dat ze haar bijv op bed leggen terwijl ze mss niet eens moe is maar om iets anders huilt. Of dat ze de moedermelk te lang buiten laten staan of opnieuw opwarmen en het haar weer geven, dat soort dingen.

Ik heb zelf op een kdv gewerkt waar ze heel goed werkten. Maar nu het om mijn eigen kindje gaat.... ik houd haar het liefst bij me:(

Hoe zijn jullie ervaringen met het KDV? Wat vindt jullie kindje ervan?

sandra
afbeelding van sandra
23 apr 2010 - 11:27

Hoi Esther,

Mijn dochtertje is met 5,5 maanden naar het kdv gegaan. Eerst een paar uurtjes wennen en dat ging op zich goed, volgende keer ging het een uur goed en daarna was ze verdrietig, toen ik haar kwam halen lag ze in de kinderwagenbak te snikken snel haar eruit gehaald en tegen me aan gehouden en ze kwam weer beetje bij. Toen ze voor het eerst de hele dag ging (9/16) heeft ze maar een half uur geslapen, het ging hartstikke goed alleen was ze wel doodop (al die indrukken) ze gaat 2 x per week de hele dag. Nu zit ze er al 2 maanden en gaat het goed, slapen doet ze nu ook vaker en de kindjes daaro lopen met haar weg. Ik heb een schriftje gekocht en daar zetten de leidsters in wannee ze slaapt en eet. Ben zeer te spreken over de opvang.

Mijn zoon ging ook naar het kdv vanaf 15 mnd maar inderdaad..... dat afscheid was iedere keer in tranen maar na een kwartiertje ging het dan wel en hij deed prima mee. Hij zit op de 2 kdv dagen van mn dochterjte dan op de BSO en heeft het prima naar zn zin.

Grt. San

Mamavanroos
afbeelding van Mamavanroos
22 apr 2010 - 23:42

Roos gaat sinds eind januari naar t kdv, ze was toen ruim 2,5 maand.


Ze is 1 middagje wezen wennen, dat ging hartstikke goed, had er ook direct een goed gevoel bij.


De eerste paar keer wilde ze niet slapen op t kdv, gewoon omdat ze niets wilde missen, intussen heeft ze op t kdv bijna t zelfde slaapritme als thuis.


ben echt onwijs blij dat we dit zo hebben gedaan, 1 dag oma oppas en 1 dag kdv.sonnetje
afbeelding van sonnetje
22 apr 2010 - 16:31

Mamacharissa,

Mijn dochter nu 8 jaar ging pas met 14 maanden naar het kdv.

Dat was vreselijk. Huilen , huilen als ik wegging.

Maar steeds kort en duidelijk afscheid nemen en weggaan.

Ook al snijd het door je hart.

En dan met de juffen afspreken dat je altijd kan bellen om te vragen hoe het gaat.

Hier heeft het een maand geduurd en daarna ging ze tot haar 4e graag naar het kdv.

Sonja


nog-een-mama
afbeelding van Anoniem
22 apr 2010 - 13:37

ik werk ook op een kdv al ruim vijftien jaar..

wat ik in de praktijk heb geleerd is dat kinderen die met een jaar ongeveer of ouder komen heel wat meer tijd nodig hebben om te wennen.

het gekke bij ons is altijd dat als kinderen die de eerste paar keer heel hard huilen en verdrietig zijn het snelst zijn gewend..

soms komen er nieuwe ouders en die zeggen mijn kind hoeft niet te wennen hoor, die vind het zo leuk om te gaan..

op enkele uitzonderingen na klopt dat maar echt waar de meeste krijgen na een keer of vier een terugsl*g waardoor de ouders denken dat het kind het niet naar het zin heeft maar dat kindje gaat gewoon wat later wennen.

ze waren zo afgeleid door al het nieuws, maar ineens is toch het besef dat mama weg is of papa..

meestal komt dat ook wel goed maar dat heeft meer tijd nodig..

mamacharissa, ik zou het nog even volhouden hoor en het allerbelangrijkst is dat je niet moet laten merken aan je kindje dat je er moeite mee hebt..

dat voelt ze haarfijn aan..

heel veel succes...

nanda
afbeelding van nanda
21 apr 2010 - 13:03

Hoi

Ik snap dat het heel moeilijk is om je dochtertje zo achter te moeten laten. Meestal gaat het over na een tijdje. Het ene kind heeft er meer tijd voor nodig dan het andere. Mijn oudste dochter had ook veel moeite met het afscheid rond 1 jaar. Das na een tijdje goed gekomen. Ze huilde echt alleen bij het afscheid en als ik 10 minuten erna belde was het al voer. De rest van de dag ging het heel goed.

Mijn jongste heeft nog nergens last van.

Gun het nog wat tijd.

Succes


leonieK
afbeelding van Anoniem
21 apr 2010 - 13:02

hoi meiden

ik ben ook juf op een kdv

maar je eigen kids wegbrengen is gewoon echt moeilijk

je moet anderen vertrouwen met je dierbaarste bezit...

heb met emma wegbrengen naar een andere groep (eigen stad terwijl ze daarvoor bij mij in t gebouw zat) erg veel moeite gehad.. zo maar kleine probleemjes waar ik tegenaan bleef lopen.. erg veel praten met de juffen helpt echt.. gewoon alles aangeven en desnoods bel je gewoon 2 of 3 x op een dag echt geen probleem hoor,

blijf zelf ook in het kdv schrifje schrijven dagindeling en kleine tips etc.

mamacharissa

10 mnd is de moeilijkste leeftijd om je kindje weg te brengen voor het eerst

ze is eenkennnig (aan het worden) en heeft het duidelijk door dat je haar daar laat en jij weg gaat.

dit moet ze leren dat jij altijd terug komt..

alles uitleggen wat je doet en veel kiekeboe spelletjes spelen helpt altijd vertellen dat je haar weer komt halen en niet meegaan in haar verdriet (gewoon buiten in je auto ff meehuilen maar niet waar ze bij is)... maak het afscheid als je haar brengt zo kort mogelijk en ook al huilt ze gewoon aan de juf geven zeggen dat je gaat werken en haar weer komt halen en weg gaan.. niet bij het raam oid blijven hangen want dat ziet ze dat weet ze en ze zal hoe klein ook op je gevoel in willen spelen door heel zielig te huilen..

je zult zien dat het binnen enkele weken veel beter gaat..

en vergeet niet elk kindje heeft deze periode af en toe (emma op 3,5 leeftij ook) en t is hartverscheurend

succes meiden

enne schroom niet om aan de juffen of gewoon heir tips te vragen daar zijn de juffen voor...

xx

leonie

DELETED_mamacha...
afbeelding van DELETED_mamacharissa_anonymized
21 apr 2010 - 12:42

Hoi allemaal,


Mijn dochtertje is nu 10maanden en gaat nu voor het eerst naar het kdv.Ze is nu aan aantal dagen geweest om te wennen en dit wordt steeds opgebouwd met een uurtje. Maar ze heeft er nog erg veel moeite mee dat ik weg ben. Ze huilt dan ook nog af en toe en is erg verdrietig daar. Zijn er mensen die dit ook hebben meegemaakt? En gaat dit over?


groetjes

sas76
afbeelding van sas76
20 jan 2010 - 21:14

Hoi,


Mijn ervaringen met het kinderdagverblijf zijn echt top! Ik heb echt niets dan lof voor het kinderdagverblijf waar mijn kinderen zitten/gezeten hebben. Ze zorgen daar goed voor de kinderen, zijn heel erg betrokken. Ja natuurlijk, als er 4 tegelijk aandacht vragen, huilen, kunnen ze dat echt niet meteen oplossen. En nee, het gaat daar niet precies hetzelfde als thuis. Maar als je bij het kinderdagverblijf waar jullie thuisvoelen terecht bent gekomen, zullen ze echt wel hun best doen om het allemaal zo goed mogelijk af te stemmen. Bij ons kinderdagverblijf houden ze bijvoorbeeld het eerste jaar voornamelijk het ritme van het kindje aan in plaats van het ritme van de grote groep.


Mijn kinderen hebben er ook heel veel geleerd. Levi vraagt thuis heel veel aandacht, daar kan hij niet anders dan op zijn beurt wachten en delen met anderen (thuis ook wel, maar het maakt nogal verschil of je 1 ander kind of 12 andere kinderen om je heen hebt). En hij is er supersnel zindelijk geworden. Yanou had volgens mij, nog steeds alleen flesvoeding gedronken als hij niet op het kinderdagverblijf had gezien dat andere kinderen toch echt ook nog iets anders aten en dronken.


Het is even wennen. Neem de tijd: zorg dat je er 's ochtends op tijd bent en 's middags/'s avonds ook, zodat je tijd hebt voor een goede overdracht. En geloof me, je bent niet de eerste en ook niet de laatste die even moet slikken als je daar weggaat! Dat zijn ze daar echt gewend!


Groetjes Saskia
nanda
afbeelding van nanda
20 jan 2010 - 18:24

Hoi

Ze zullen ongetwijfeld je kleintje een keer op bed leggen terwijl ze om iets anders huilt. Je kunt dat niet voorkomen. Ze moeten haar nog leren kennen. Ik werk zelf ook op een kDV. We kijken goed naar elk individueel kind en als je een kind te vroeg op bed legt dan merk je dat. Dan ga je kijken wat er dan zou kunnen zijn.

BV verkeerd bewaren zou niet moeten kunnen. Daar zijn regels over die elke leidster moet weten. De GGD komt idd regelmatig langs, ook onverwachts.

Mijn dochters zitten niet bij mij op het KDV omdat ik in een andere stad werk dan waar ik woon. Mijn man kan ze dan ook halen. De belangrijkste tip die ik kan geven is bespreek alles met de leidsters. Als je vragen hebt, stel ze meteen en als je iets dwars zit dan maak je dat gelijk kenbaar. Is voor jouw gevoel beter en zij leren je kindje beter kennen. Ik doe dat nog terwijl Noa al bijna 4 wordt.

Succes