Hoeveel aankomen met borstvoeding?

3 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
foreverbym
afbeelding van foreverbym
19 jun 2019 - 14:55
Hoeveel aankomen met borstvoeding?

Hai allemaal.

Ik heb een vraagje, en hoop dat iemand mij kan helpen.
Ik heb een dochtertje van nu 7 weken oud en geef haar borstvoeding. Ze heeft een beetje een moeilijke start gehad met veel spugen en weinig aankomen. Hiervoor hebben we een week in het ziekenhuis gelegen de eerste week. Nu was er bij het consultatiebureau gezegd tijdens de eerste controle met 4 weken dat ze goed groeit. Ze was 300 gram aangekomen in 16 dagen. Het consultatiebureau vind dit prima. Nu was ik gister bij de lactatiekundige en was ze weer zo'n 300 gram aangekomen in 2 weken, maar zij zei weer dat ze vond dat ze veel te weinig aankomt. De lactatiekundige wilt namelijk 200 gram tot 300 per week zien terwijl het consultatiebureau zegt 300 per 2 weken is voldoende.
Nu maakt dit me erg onzeker, want wie heeft nu gelijk? Als de lactatiekundige gelijk heeft betekend het dat ze te weinig voeding binnen krijgt en ik misschien wel over moet op flesvoeding, en als het consultatiebureau gelijk heeft betekend het dat ik niks hoef te veranderen.
Heeft iemand hier misschien ervaring mee, of weet iemand wat goed is bij borstvoeding?
Ze zit nu 558 gram boven haar geboortegewicht, en het consultatiebureau vind dit voldoende.

Edit-1184596
afbeelding van Edit-1184596
20 jun 2019 - 11:00

Herkenbaar verhaal, ook hier een baby met moeilijke start, koemelkallergie en ziekenhuisopname. Ben het eens met de andere schrijfster. Bij ons was het juist het consultatiebureau dat de groei te weinig vond. Kijk ook naar de baby. Is ze tevreden, plast en poept ze voldoende, is ze goed alert als ze wakker is? Grappig genoeg stelde het ziekenhuis ons weer gerust. Die gaven ook nog als tip: kijk wel naar de groeicurve, maar niet naar het geboortegewicht. Wij hadden een moddervette baby bij de geboorte, en nu is het een hele slanke baby die de onderste curve volgt. Nog een tip: lactatiedeskundigen kunnen de tip geven om pas met 6 maanden met bijvoeding te beginnen. Wij hebben het met 4 maanden al aangeboden, snel opgebouwd naast nog steeds plenty borstvoeding, en kregen er toen een hele blije baby van die nog beter begon te groeien.

cari02
afbeelding van cari02
19 jun 2019 - 16:16

Vul haar gewicht eens in op een who-groeicurve. Kijk dan of ze haar eigen lijntje volgt omhoog. Als dat zo is dan komt ze genoeg aan.
Hoeveel voedingen krijgt ze per 24u?Spuugt ze nu nog zoveel? Als dat niet zo is,probeer haar dan vaker aan te leggen.
Kijk anders ook eens op borstvoeding.com voor betrouwbare info. Heel veel succes mama,met je meisje!