Help! Baby slaap nauwelijks...

11 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
vera-825467
afbeelding van vera-825467
12 okt 2013 - 13:13
Help! Baby slaap nauwelijks...

Hallo iedereen, 

Mijn zoontje van bijna 8 weken slaapt niet tot nauwelijks. 

Hij lijkt niet in een diepe slaap terecht te komen en wordt steeds wakker (om de paar minuten) en gaat dan huilen. Als hij dan al in slaap valt, slaapt hij meteen een paar uur aan één stuk door. 

Ik heb de rust en regelmaat-methode wekenlang toegepast, maar het heeft weinig zin. Hij kan uren blijven huilen in zijn bedje. Ook mijn aanwezigheid heeft weinig tot geen effect. Soms helpt het om te gaan wandelen, maar niet altijd. 

Gisteren bijvoorbeeld is hij vanaf 8u 's ochtends tot ongeveer 18u wakker geweest. Hij huilde niet maar viel ook niet in slaap. Na 18u veranderde dit in huilen en daarna krijsen. Dit heeft hij tot 23u ongeveer volgehouden. Nadat we uren met hem gelopen hebben, liedjes hebben gezonden enz. enz. is hij uiteindelijk dus rond 23 uur in slaap gevallen. Eigenlijk moest hij toen alweer voeding krijgen, maar omdat hij al niet had geslapen de hele dag heb ik hem laten liggen. Hij heeft toen tot 1.30u geslapen. Na de voeding valt hij van moeheid bijna in slaap, maar wordt steeds wakker en huilt. Tot ongeveer 3.30u toen is hij op de arm in slaap gevallen. Vlak voor 6.00 werd hij wakker voor de voeding... En sindsdien is hij nauwelijks meer stil te krijgen. 

Wat hij verder laat zien is: 

- veel schrikken

- spugen

- kokhalzen

- rommelende darmen

- constant persen

- rekken/strekken (je kunt hem dan bijna als een plank omhoog houden). 

- constant niezen

- hoesten 

- rochelend ademhalen (of een beetje snurken) 

- fles bijna aanvallen van gulzigheid. 

- Verslikken

We hebben zijn bedje al schuin gezet (en de box en de kinderwagen), proberen hem rechtop eten te geven en hem daarna ook een tijdje rechtop te houden. Ik heb zijn voeding dikker gemaakt met nutriton, maar hierdoor werd het herkauwen en kokhalen naar mijn idee veel erger. Ik ben er daarom mee gestopt. 

Infacol/sab simplex, dr Browns flesje gebruikt, geen duidelijk effect. 

Hij is ter observatie opgenomen in het ZH, maar hier hebben ze niets afwijjkends aan hem gezien dus ging ik naar huis met de mededeling dat wij (zowel ik al hij) even een "pauze" nodig hadden. Dat mijn stress effect heeft op hem. Maar lijkt me sterk als iedereen die ik ken stress heeft (mijn moeder, mijn partner enz.). 

Het enige dat ik nog niet geprobeerd heb is het veranderen van voeding (hij krijgt Friso Hypoallergeen <-- ivm overstap van BV naar KV) Daarnaast lijkt hij ook kenmerken te vertonen van een koemelkallergie. 

Maar je leest zoveel op internet.. 

Ik hoop dat iemand dit herkent en zijn/haar ervaring met mij kan delen...

Groetjes Vera 

 

 

sama-1477195
afbeelding van sama-1477195
22 jul 2020 - 04:02

Hoi Vera, 

Ik hoop dat je probleem ondertussen is opgelost. Zo niet dan heb je misschien iets aan mijn tip. 
Mijn zoontje sliep vanaf de geboorte namelijk ook slecht, huilde veel als ik hem neerlegde, schrok wakker en was veel aan het overstrekken. Na 2 maanden toen hij minder flexibel bleek bij het maken van bewegingen ben ik naar een osteopaat gegaan en bleek hij (sinds de geboorte!) al een verkrampte nek te hebben. Na 1 behandeling had ik ineens een kind dat vrolijk was en goed sliep. Wellicht een idee om uw kindje ook te laten onderzoeken? Je weet maar nooit wat er is. Een bevalling is ook voor een baby zwaar. 

manicas
afbeelding van manicas
15 jul 2020 - 17:26

misschien in een warm badje doen met slaap zacht daar worden  ze vaak moe van namelijk heel sterkte en succes 

tekt-1478221
afbeelding van tekt-1478221
19 mei 2020 - 23:46

Beste Vera, ik zie dat het een hele oude bericht is, maar wie weet volg je nieuwe reacties nog. 
mijn baby heeft precies dezelfde klachten. Hij is nu 6 maanden oud. We weten dat hij reflux heeft(ben ik ook zelf achtergekomen door veel te lezen en zijn klachten te vokfen) en krijgt daar ook medicatie voor(hielp eerst wel wat), maar toch onvoldoende. Nog steeds is het een slechte slaper en ik ben dooooodmoe.
Ik heb ook echt het idee dat ik niet serieus genomen wordt door omgeving/artsen. 
Het is mijn eerstje kindje en krijg steeds hetzelfde te horen. Het is normaal, hoort erbij, eerste jaar is altijd moeilijk, je moet rust nemen(alsof dat lukt), als hij groeit is er niets aan de hand bla bla bla. Nee er is wel wat aan de hand, maar echt zelfs mijn man begrijpt het niet.

ik zou graag willen weten wat jullie er uiteindelijk mee hebben gedaan. Of eventueel iemand anders met hetzelfde probleem. 
 

Femke003
afbeelding van Femke003
8 apr 2014 - 10:44

Jeetje, wat heftig! Heel herkenbaar ook, ik ben bij mijn 2e kindje drie maanden in de weer geweest met een huilende baby voordat de kinderarts toch de conclusie verborgen reflux trok.... Toen sliep ik al drie maanden met een baby tegen me aan in bed of in de draagdoek en ik kon niet meer... Aan de ene kant is het logisch dat de artsen je gerust stellen, want zolang je baby goed groeit, komt het uiteindelijk ook goed, echt, het eerste jaar is heel zwaar. Maar als je er midden in zit, dan is het gewoon echt niet leuk en heel zwaar en heb je eigenlijk niet veel aan alle goed bedoelde adviezen uit je omgeving... Het klinkt cliché, maar volg je moederhart en geef niet op. Doe waar jij je het beste bij voelt. Er zijn al wat opties genoemd; koemelk allergie, ostheopaat, (verborgen) reflux (zijn ook speciale bedjes voor te huur), oververmoeidheid, te weinig melk, te veel melk, krampjes... ach het blijft gissen... Volg je gevoel en weet dat je niet de enige bent, dit idee kan al een heel klein beetje helpen...

 

:) Zie dat dit al een oud bericht is eigenlijk. Hoop dat het inmiddels goed gaat!

aurifex
afbeelding van aurifex
25 okt 2013 - 21:23

Ik had exact hetzelfde en heb ook alles geprobeerd wat je omschreven hebt! Ik voelde mij erg uitgeput en eenzaam en had het gevoel dat niemand mij begreep. Wat bij mij uiteindelijk hielp was overdag gewoon lekker in de draagdoek! Iedereen om mij heen had wel een mening of reactie (kan toch niet de hele dag, kindje moet in eigen bedje, moet leren slapen etc etc). Nou... ze kunnen me wat! Ik heb me vooral druk laten maken door wat iedereen vertelde. Bij een tweede weet ik het wel, gewoon lekker dragen! Nu achteraf denk ik de oorzaak te weten. Ik gaf borstvoeding en had erg veel melk en een hele sterke toeschietreflex. De rrr heb ik ook wekenlang geprobeerd, maar de kleine was er gewoon nog niet aan toe. Het moment komt vanzelf dat het wel effect heeft. Tot die tijd gewoon lekker bij je dragen en af en toe gewoon weer wat proberen.

Lilypie Second Birthday tickers

marissiej
afbeelding van marissiej
25 okt 2013 - 13:01

hallo vera-825467

Ik heb een dochtertje van (morgen) 11 weken en die slaapt ook erg slecht vanaf het begin al, dus weet ook hoe je je voelt! Ik heb ook vanalles geprobeerd, ze had veel last van krampjes dus heb ik infacol gehaald bij de drogist, dat leek eventjes te werken maar daarna ook niet meer. Ze viel regelmatig bij mij in slaap maar zodra ik haar weg legde werd ze huilend wakker. Ik heb een draagdoek aangeschaft wat overigens echt ideaal is, maar ze moeten toch leren om zelf in slaap te komen in hun eigen bedje. Wat ik heb gedaan is eerst een andere fles aangeschaft ( van dr brown ). ze heeft daardoor al minder last van  krampjes of spugen. Ik leg haar na de voeding van 12:30 in haar eigen bedje en als ze dan huilt laat ik haar hooguit 20 minuten huilen, ga erheen, knuffelen, speentje en weer wegleggen. Het is even intensief bezig zijn, aar bij mij heeft het wel geholpen. En natuurlijk als ze heel ergoverstuur is haal ik haar eruit en leg ik haar bij mij. Missschien heb je het allemaal al eens geprobeerd, maar zo niet zou ik zeggen: Probeer het eens, bij mij werkte het wel ( mja niet ieder kind is hetzelfde).. succes!

 

bloempje11
afbeelding van bloempje11
15 okt 2013 - 15:58

Hoi vera,

Ik heb het zelfde probleem gehad met mijn dochtertje kwamen bij het consultatieburo erachter dat ze last had van het kiss

Syndroom 3 x fysio gehad en het wasd over verder inbakeren en nutrilon hypo bij onze kleine meid hielp het wel.

Heel veel sterkte

Groetjes,bloempje 11

bienbien
afbeelding van bienbien
13 okt 2013 - 23:13

O meis..wat zul jij het zwaar hebben. 

 

Veel schrikken, constant niezen, rekken/strekken en constant persen zijn vaak tekenen van oververmoeidheid. Logisch, want hij slaapt voor geen meter.  Spugen, kokhalzen, honger en rochelend ademhalen kunnen wijzen op andere dingen, zoals reflux bijvoorbeeld. Ik ben geen arts, dus ik wil geen voorbarige conclusies trekken, maar ik raad je wel aan om dit te laten onderzoeken door een kinderarts evenals de koemelkallergie. Ik ken heel veel moeders die (zeker bij hun eerstgeborene) niet serieus zijn genomen, terwijl er toch echt sprake was van reflux en/of koemelkallergie, dus laat je niet wegsturen bij de huisarts en kinderarts, maar eis een volledig onderzoek. Jullie zijn het waard!!!

Verder wens ik je heel veel sterkte in deze zware tijd.

Liefs, Bientje

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

vera-825467
afbeelding van vera-825467
13 okt 2013 - 22:50

Ja ben bij osteopaat geweest. Deze gaf aan dat er geen blokkades in zijn lichaampje zaten, maar dat ze wel merkte dat zijn maag nog wat gekanteld was, waardoor hij sneller zure oprispingen krijgt. MIjn zoontje heeft tijdens de gehele behandeling gekrijst en gehuild en gesparteld.... Ik heb hier ook niet echt een goed gevoel aan over gehouden. Ze gaf me vrij snel probiotica-capsules voor zijn darmpjes, maar heb dit nog niet gebruikt omdat ik liever even rust wil creeeren en niet het ene middeltje na het ander wil proberen. 

(het was trouwens wel een erkende osteopaat:) <-- was ook wel te merken aan de prijs (85  euro voor de sessie en daarnaast nog 15 euro voor de capsules.)

Nina23
afbeelding van Nina23
12 okt 2013 - 23:26

Ben je weleens bij een osteopaath geweest? (zoek een goede, ;éen die is aangesloten bij de beroepsvereniging)

en met dit verhaal zou ik als ik jou was bij de kinderarts echt aandringen op andere hypoallergene voeding. Er zijn verschillende soorten die allemaal hun eigen kenmerken hebben. Hoe minder allergeen ze zijn, hoe duurder ze helaas ook zijn.