Happy Wheezer

6 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
jasmijn87
afbeelding van jasmijn87
29 nov 2009 - 21:12
Happy Wheezer

Mijn zoontje Sem heeft al een week een flinke roggel bij het ademen. Om de 10 min moest hij hoesten en dan was de roggel weer een kwartiertje weg.
Maar sinds 3 dagen bleef er na het hoesten een hoge piep tijdens het ademen. Ook heeft hij sinds gisteren koorts en diaree.
Vandaag vond ik het te erg worden en ben ik naar de HAP geweest. (familie leden hadden gezegd dat ik best tot maandag kon wachten)
Bij de HAP bleek dat zijn longen erg vol zaten. En de arts kwam met de diagnose Happy Wheezer. Dit blijk een long aandoening te zijn die voor kan komen bij kinderen van 0 tot 2 jaar. En daarna gaat het meestal over. Als deze kinderen een verkoudheids virus krijgen kan dit op de longen overslaan. Zoals dus nu bij Sem.
Sem heeft nu Ventolin gekregen.

Herkent iemand van jullie dit en hebben jullie misschien tips voor mij? Ik heb vandaag de ventolin 3x gebruikt. Maar tot nu toe absoluut niet het idee dat hij het minder benauwd heeft. Ik vind het echt moeilijk om te zien dat mijn kleine ventje amper lucht krijgt. En hoop maar dat de arts de juiste diagnose heeft gesteld.

firsttimemom
afbeelding van firsttimemom
30 nov 2009 - 20:42

Hoi Jasmijn,

Wat naar dat Sem zo benauwd is. En ja, dat is inderdaad erg moeilijk om aan te zien als moeder, vooral als je zo weinig kunt doen. Als je het niet vertrouwt ga dan gerust nog een keer met hem naar de huisarts.

Ik heb geen aanvullingen op de tips die al gegeven zijn. Toen Robin 4-5 weken was liep hij regelmatig blauw aan van het hoesten en toenwerden ook de tips het bedje wat hoger zetten en niet te warm, veel luchten ed en tijdens een hoestaanval voor het openraam gaan staan gegeven (natuurlijk wel oppassen dat hij het niet te koud krijgt of op de tocht staat).

Sterkte!

Liefs Veronique

jasmijn87
afbeelding van jasmijn87
30 nov 2009 - 19:17

Dank jullie wel voor de reacties, Heb matrasje had ik van de week al schuin gelegd en het raam heb ik altijd open staan als Sem wakker is en dus niet op de slaapkamer is. Ook staat daar geen verwarming aan.
Het lijkt vandaag een stuk beter te gaan, volgens mijn man klinkt hij minder benauwd. Dat hoor ik dan weer niet. Maar hij is wel weer wat vrolijker.
Heb voor woensdag een afspraak gemaakt bij de huisarts eens even horen wat zij ervan zegt. Heb begrepen dat de bedoeling van de ventolin is dat je merkt wanneer die werkt en uitgewerkt is. Maar dat zie ik niet. Misschien pas als je hem een paar dagen gebruikt?

ROMO
afbeelding van ROMO
30 nov 2009 - 12:34

Hi Jasmijn,

Goed dat je naar de HAP bent gegaan hoor. Je moet gewoon je eigen gevoel volgen.

Mijn jongste dochter (2 jaar) heeft ook meteen als ze verkouden is dat ze minder lucht krijgt. Niet zo erg als bij jou volgens mij, maar ze zit wel aan de ventolin en ik heb nog een medicijn gekregen (ook een puffer). De ventolin is nl maar van tijdelijke hulp en het andere medicijn voorkomt dan ook evt. ontstekingen. Maar dat gaven ze ook pas toen het met de ventolin niet echt minder werd.

Wij mogen de Ventolin wel ong. 6 keer gebruiken indien nodig. Gelukkig hoeven we dit niet.

Ga anders gewoon nog eens naar je eigen huisarts als je het niet vertrouwt.

Wij hebben inderdaad ook het bedje schuin staan en luchten regelmatig. En maak het op de slaapkamer niet te warm.Flo
afbeelding van Flo
29 nov 2009 - 23:31

Hoi Jasmijn,

Ik heb geen tips of ervaringen voor je, maar wil je even sterkte wensen.
Heel goed dat je naar de HAP bent geweest en je gevoel hebt gevolgd!

Ik hoop snel te lezen dat het wat beter met Sem gaat.
Groetjes, Flo

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

patricia76
afbeelding van patricia76
29 nov 2009 - 21:42

IK HEB GEEN ERVARING MET WAT JE ZOONJE HEEFT


MAAR MAX HEEFT VEEL PSEUDOKROEP GEHAD ALS BABY EN SOMS NOG ,STOMEN WAS EEN OPTIE MAAR WERKTE BIJ HEM NIET ECHT .KOUDE LUCHT RAAM OPEN ZETTEN VENTILATOR AANZETTEN HELP BIJ MAX ERG GOED .EN HET BEDJE WAT SCHUINER ZETTEN DAT HET HOOFD EIND OMHOOG KOMT DAT ZE NIET ZO PLAT LIGGEN .DIT ZIJN EEN PAAR TIPS WAT IK JE KAN MEEGEVEN .IK HOOP DAT ER WAT TUSSEN ZIT VOOR JE .


IK WENS JE HEEL VEEL STERKTE EN BETERSCHAP VOOR JE KLEINE VENTJE


GROETJES PATRICIA


Max 11 jaar