Behoefte van je baby volgen vs structuur bieden

2 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
bian-1344260
afbeelding van bian-1344260
17 jul 2018 - 10:35
Behoefte van je baby volgen vs structuur bieden

Hallo mammas,

Ik heb een zoontje van 7 maanden (over 2 dagen) en ik twijfel soms wat nou beter is:
* Behoefte van mijn kind volgen; laten slapen, naar bed bij vermoeidheid signalen etc. Dus geen vaste tijdstippen voor eten slapen wakker.

OF

* Structuur bieden; dus een vast schema met tijden, wat wanneer hoe laat. En ook vaste slaap tijden, afgewogen groenten en in bed leggen volgens het schema en eruit halen volgens n schema.

Wat doen jullie? En als je een vast schema hebt, hoe combineer je dat dan met nog de deur uit gaan op vrije dagen? Laat je je kleine onderweg slapen en telt dat mee of gaat hij/zij altijd naar eigen bedje?

Ik ben zelf in principe nooit van de klok geweest of van een vast ritme/structuur en volg daarom ook mijn kind maar door andere info te lezen en soms opmerking uit mijnomgeving twijfel ik toch. Wil uiteindelijk wel een goede basis bieden dus zo in dubio of ik mijn 'go with the flow' aanpak wat moet aanpassen.

De vervolg zit van de wandelwagen waardoor hij minder slaapt onderweg en de overgang naar vaste voeding maken eea er niet makkelijker op. Hoe ervaren jullie dat?

En oh ja, geven jullie ook alleen biologisch?...

Ben benieuwd!

kare-555391
afbeelding van kare-555391
17 jul 2018 - 14:50

 

Hey Hey. Twijfel niet aan jezelf joh, volg je hart en je gevoel. Dat heb ik door de jaren heen ook geleerd, want wanneer doe je nou echt perfect ......

Even om jou nieuwsgierigheid naar anderen te voldoen;) hihi. Wij zijn een gezin van 5. Ik en mijn man natuurlijk en 3 dochters van 4, 3 en 1 jaar oud. Ik ben zelf altijd van de rust en ritme. Het voordeel vind ik altijd dat ze weten waar ze aan toe zijn. Niet dat ze bij ons dan stipt op bepaalde tijden in bed liggen, maar wel rond bepaalde tijden en dan liggen ze bij ons ook echt in eigen bed. Zeker Savonds vinden wij het belangrijk dat ze tussen 19.00u en 20.00u in bed liggen, want Savonds is het “oudertijd” en geen kindertijd vinden wij dan. Ook wij hebben onze eigen tijd en rust nodig. Het nadeel hiervan is dat ik best veel aan huis gekluisterd ben geweest door de jaren heen. Nou ben ik best een huismus, dus vind het op zich niet zo erg. Maar ben nu voortaan wel blij om weer wat meer op pad te kunnen. Kwa eten is het bij ons vrij snel gegaan dat ze met de pot mee aten. Ze waren alledrie net over het jaar en hadden al bijna hun volledige gebit, op 2 tot 4 kiesjes na. Voordat ze met de pot mee aten vond ik het wel fijn om gewoon verse hapjes te maken. Als we weg gingen hadden wij ook soms gewoon een potje bij voor de handigheid.

Nou ja, dit was effe kort maar krachtig. Maar nogmaals. Doe lekker waar jullie je goed bij voelen. Liefs van karen