bakfiets of fietskar?

4 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Talaatje
afbeelding van Talaatje
16 jun 2010 - 00:03
bakfiets of fietskar?

Hallo dames,


Ik ben me aan het orienteren op de aankoop van "iets" om twee kinderen mee op de fiets te kunnen vervoeren. Nu nog op de moederfiets, zitje voor en zitje achter. Maar de jongste wordt nu toch best zwaar en groot terwijl de oudste nog niet zelf kan fietsen (gaat nog even duren vrees ik).


Een bakfiets leek me handig, maar ik denk dat ik die niet door ons achterpad door de poort krijg (te weinig ruimte voor de draai). Ik zat ook te kijken naar de Zigo Leader; heeft iemand daar ervaring mee? Die ziet er redelijk klein uit.


Alternatief; een fietskar! Heeft iemand daar ervaring mee? Handig, niet handig? Is het makkelijk om op twee verschillende fietsen te gebruiken (dus wisselen van mama naar papa)? Is het niet gevaarlijk in het verkeer (zichtbaarheid)?


Volop vragen! Hopelijk heeft er iemand antwoorden. ;-)


Bedankt!


Groetjes,


T


kathinka
afbeelding van kathinka
16 jun 2010 - 11:43

Hoi Talaatje,

Zelf heb ik 2 kinderen (oudste is 3 en jongste is 2) en een fietskar. Wij hebben geen auto en daarom moeten wij alles met de fiets doen. De fietskar die wij hebben is knal geen en valt erg duidelijk op in het verkeer. Het nadeel van de fietskar vind ik dat als je kinderen groter worden je het gewicht achter je fiets heb zitten. Dat maakt het een stuk zwaarder als op je fiets. Bij een bakfiets is er rekening gehouden met het gewicht. Ook mogen veel fietskarren niet meer als 50 kilo trekken. Dat betekend dat als je 2 kinderen heb ze niet meer als 25 kilo mogen wegen.

Dus als je het geld heb zou ik voor een bakfiets gaan. Oh ja over de breedte. Een bakfiets moet je maar eens navragen is als het goed is heel wendbaar en moet door elke achter ingang passen. Ik zou brutaal zijn en een proefrit aan huis aanvragen. Een fietskar kan je uit elkaar halen al heeft een vriendin van mij een fietskar die zie niet door de poort heen krijgt. Dus het verschilt per model en merk.

Succes met zoeken,

Groetjes Kathinka

Esther 6-3-2007 en Manuël 22-04-2008
www.kathinka1984.hyves.nl
danielleb
afbeelding van danielleb
16 jun 2010 - 11:29

hoi hoi


omdat ik geen rijbewijs heb heb ik de eerste weken mijn zoontje vervoerd in een fietskar. ik vond het ideaal.


nu nog als we lange afstanden gaan fietsen heb ik hem in zijn maxicosi en dan in de fietskar. zodat hij ook lekker kan slapen onderweg


mijn man en ik hebben allemaal de koppeling aan de fiets zitten zodat we allebei de fietsen de kar kunnen trekken.

wat betreft de veiligheid hebben wij extra reflectiestickers op de kar geplakt en we hebben er twee achterlichtjes opgeplaatst.


zo vielen we uitstekend op en hebben we zelfs al complimentjes gekregen van de politie omdat de wagedn erg goed opviel.


veel succes met je keuze


Image and video hosting by TinyPic


<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lbdm.lilypie.com/xnwAp2.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Pregnancy tickers" /></a>

 

 

 

yiskah
afbeelding van Anoniem
16 jun 2010 - 00:26

Beste Talaatje,

Wij hebben zelf een fietskar die we een hele tijd wekelijks hebben gebruikt om mijn dochter naar de opvang te brengen en dan weer terug. Ik vond het zelf heel handig omdat hij heel makkelijk om twee verschillende fietsen te zetten is. Mijn man bracht dan vaak mijn dochter weg en ik kon haar daarna weer ophalen. Ik woon zelf in een stad waar veel fietspaden zijn en fiets alleen met de fietskar op gedeeltes waar een fietspad is, omdat je dan wel een heel stuk breder bent. Op de website van de fietsersbond staan ook testen over welke bakfiets/fietskar het beste is. Misschien zou je daar ook kunnen kijken?.
Ik zelf vind in ieder geval de fietskar heel ideaal. Ik geloof ook dat het veiliger is dan met een fietszitje omdat je kindje in een frame zit.
Sterkte met kiezen!