Baby's 19 weken geen ritme. Slecht ouderschap??

15 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Breon
afbeelding van Breon
20 mei 2016 - 09:38
Baby's 19 weken geen ritme. Slecht ouderschap??

Mijn meisjes zijn ruim 19 weken en tot nu toe freewheelen wij een beetje door het ouderschap. We hebben fijne kindjes die zelf goed aangeven wat ze nodig hebben en zelden huilen om niets. Aan de andere kant weigeren ze mee te werken als ze iets niet willen. Ze slapen 's nachts soms door, maar vaker niet. Doen 's ochtends een dutje in ons bed en 's middags kunnen ze zomaar een paar uur slapen, maar deze bestaat ook regelmatig uit meerdere hazenslaapjes. Ze krijgen nu 5 flessen van 180cc en deze drinken ze ook nooit op gezette tijden. Ze drinken hem ook bijna nooit in een keer leeg, maar komen vaak na de voeding nog voor de resten. We zijn nu aan het oefenen met groenten, maar dit zijn nog geen noemenswaardige hoeveelheden. Al met al lekker onoverzichtelijk, maar de meisjes zijn vrolijk, ze lachen wat af en groeien goed. Wij vinden het zelf ook geen probleem, maar nu lees ik online zoveel moeders hun strakke schema's beschrijven. Hun kinderen eten al pap en halve fruitpotten, slapen nachten door en drinken netjes hun flessen leeg om vervolgens minimaal 1,5 uur per dut te slapen. Deze moeders vind ik stiekem een beetje stom, want het maakt mij ietwat onzeker over mijn capaciteiten. Ben ik dan zo'n slechte moeder of zijn er meer vrouwen zoals ik, maar hoor of zie je ze gewoon niet?

Janneke0904
afbeelding van Janneke0904
25 okt 2016 - 13:56

Hahaha ik ben zo'n stomme moeder :) voor mij werkte "strakke schemas" met 3 kindjes in 3,5 jaar vond ik dat best fijn. Ik moest rekening houden met school en psz en een baby. Alles moest op uur en tijd. En gelukig sliepen onze kindjes altijd snachts goed. Nu nog. Maar nu de jongste 1 is, is dat strakke er al lang niet meer. 

Femmer
afbeelding van Femmer
24 okt 2016 - 13:49

Geloof mij, ik voel me net zo dom haha de mijne heeft ook totaal geen regelmaat what so ever en iedere nacht/ochtend is het weer een verrassing hoelaat het luchtalarm afgaat haha

 

Marrie-Roos
afbeelding van Marrie-Roos
11 okt 2016 - 21:06

Oh andere mama's, geweldig om dit te lezen! Ik ben een enorm chaotische mama van twee jongens, 2.4 jaar en 3 maanden en ik herken heel veel van wat jullie schrijven!

In ons huis is het ook alleen (voor het oog) netjes als er bezoek komt en verbaas ik me altijd over de huizen waar het supernetjes is als ik onaangekondigd binnen kom vallen.

Op mijn eerste werkdag na mn verlof had ik er totaal geen moeite mee om mn baby weg te brengen en achter te laten, alleen het kolven vind ik zo irritant (maar flesjes maken elke keer lijkt me dat ook).

En ik vind het badje opzetten ook heel veel werk, waardoor ik meestal 's avonds laat denk, o, hij is vandaag weer niet in bad geweest, maar ff kijken of ik er morgen zin in heb...

Als onze oudste wakker is laten we hem gerust nog anderhalf uur in bed liggen als we zelf willen uitslapen of gewoon nog geen zin hebben om hem over de vloer te hebben.

Rust reinheid en regelmaat klinkt erg goed, ik heb toen mn oudste baby was wel honderd keer geprobeerd of voorgenomen om daar meer mn best voor te doen, maar ik kan het gewoon niet. Daarbij, als hij koekjes wil krijgt hij dat, evenals snoepjes en cola.
En onze oudste is een supermakkelijk kind, gaat braaf slapen als hij in bed wordt gelegd, eet alles en dan zelfs nog liever fruit dan koekjes!

Ik heb daarom besloten om niet meer moeilijk te doen bij mn tweede, kennelijk ben ik een prima mama ondanks mijn chaotisch zijn...

candykoekje
afbeelding van candykoekje
16 sep 2016 - 11:53

Ik heb een smurfje van 14 maanden en een vers smurfje in aanmaak. Mijn huis is een chaos, net als mijn leven. We hebben 1 ritme en dat is dat de smurf s' ochtends een slaapje doet ergens.... geen idee hoelaat. 

We zijn allemaal gezond en gelukkig en de rest van de wereld zoekt het maar lekker uit! :P

nikki-s
afbeelding van nikki-s
11 sep 2016 - 13:57

Geniaal geschreven hahaha

MerelSV
afbeelding van MerelSV
1 jun 2016 - 14:10

Hihihi doe ik al 10 maanden, heel effectief :-)

En misschien zo'n robotstofzuiger.... die is echt geniaal voor beneden. Al wil die van mij er nu steeds bovenop gaan zitten :-(

Breon
afbeelding van Breon
1 jun 2016 - 12:37

Hahaha Merel. Ik snap ook niets van die perfecte huishoudens. Ik ben blij dat ik deze week twee wasjes heb gedraaid en heb gestofzuigd (uitzonderlijk productieve week)
Ik heb nog wel een opruimtip voor iedereen met een rommelhuis: zorg voor een lege kast. Zodra er bezoek dreigt te komen mikken we alles in een lege kast in de hoek van de huiskamer, zo zijn we binnen 10 min klaar met opruimen :-)

MerelSV
afbeelding van MerelSV
1 jun 2016 - 12:13

Owh Breon, je reactie is heerlijk, het tovert een dikke lach op mijn gezicht!

Ik denk dat je precies verwoord waar we allemaal tegenaan lopen:

- Onze zoon (10mnd) gaat nu om de dag in bad, maar tot een maand of 6 was dit maar 2 a 3 keer per week. Soms zelfs 1 keer. Waarom? Omdat ik het badje opzetten zoveel werk vond.

- Wij moeten 'officieel' nog twee flessen (300 - 400 ml) melk geven, maar dat krijgt hij al een paar maanden niet meer. Waarom? Omdat hij heeft bedacht dat hij Yoghurt lekkerder vind en ik geen zin heb in gekrijs, dus het is yoghurt!

- Op vakantie hebben wij de babyfoon mee en zorgen we voor een kamer dicht bij de bar/restaurant. Zo kunnen we 's avonds gezellig samen coctails drinken zonder kind. We vinden hem echt heel leuk, maar we vinden elkaar zonder kind ook nog steeds belangrijk.

- Als hij langer dan 2 minuten huilt (hij huilt zelden) voel ik al een irritatiekriebel opkomen en begin ik luid te zuchten.

- Ik ben laatst een heel weekend weg geweest met m'n vriendinnen en heb oprecht niet aan thuis gedacht. Op zondag zei mijn vriend dat hij nog wel even wat appjes had verwacht, nu was er radio stilte van vrijdag 18.00 t/m zondag 22.00. Heerlijk even zonder kind!

- Als ik hem naar het KDV breng zeg ik altijd dat hij nog geen honger had en dat ze hem nog even zijn pap moeten geven. Gewoon omdat ik er dan 's ochtend geen zin/tijd voor heb.

- seks; ja graag, maar dat staat net als bij jou wel op een lager pitje! Helaas!

- Heel vaak heb ik vergeten eten te halen voor onze zoon. Ik benijd dan altijd die vrouwen die alles voor elkaar hebben, het huis aan kant, de boodschappen klaar en nog een leuke relatie. Ik vergeet altijd wel iets; of het huis is rommelig en ik heb geen zin om schoon te maken, of ik heb geen boodschappen in huis en ik moet halsoverkop na het werk nog even eten kopen en dan die relatie, vaak ben ik al zo moe dat ik nergens meer zin in heb, dan wil ik na het eten alleen maar op de bank liggen en het liefst niet eens praten. Hoe doen al die andere vrouwen dat, dat vraag ik me zo vaak af :-).

Ben ik hierdoor een slechte moeder? Ik denk juist dat we geweldige moeders zijn, omdat we gewoon alles op ons gevoel doen en buiten mama ook nog steeds partner en vrouw willen zijn (al schieten die laatste twee er vaak bij in)!

Breon
afbeelding van Breon
1 jun 2016 - 07:43

Bedankt voor de reacties. Moeders zouden eens wat vaker juist de vuile was buiten moeten hangen. Doordat alleen de succesverhalen gedeeld worden maken we het onszelf zo moeilijk. Er hangt een bepaalde schaamte rondom de 'negatieve' onderwerpen. Hierdoor leggen we niet alleen de lat voor onszelf te hoog, maar maken het ook onmogelijk voor nieuwe moeders om hun ongenoegen en onzekerheden te delen, want die krijgen de indruk de enige te zijn met dit probleem.
Nou, hier mijn vuile was:
Ik vind mijn kinderen niet altijd leuk.
Het afgelopen half jaar heb ik Max 4 keer seks gehad en die was niet eens altijd goed.
Ik neem het de kinderen af en toe kwalijk dat ik niet meer in mijn kleren pas.
Soms stut ik de fles met een kussen omdat ik echt even geen zin heb hem zelf heel de tijd vast te houden.
Het is in het begin wel een voor gekomen dat we de meisjes 5 dagen niet gewassen hebben, omdat we geen zin hadden in het gekrijs bij het aankleden.
Daar heb je het. Ik ben geen perfecte moeder. So be it

swee-1097813
afbeelding van swee-1097813
31 mei 2016 - 20:06

Klopt, doe waar jullie je goed bij voelen. Er bestaat geen perfecte ouders. Iedereen doet zo goed mogelijk hun best voor hun kinderen. Zolang jullie kinderen maar gezond en gelukkig zijn. Geniet van je meiden.

Babyvertel.nl
afbeelding van Babyvertel.nl
23 mei 2016 - 23:07

Je moet doen waar je je goed bij voelt, schema's zijn niet voor iedereen weggelegd :) Zolang je kinderen goed groeien gaat het prima. Het doorslapen komt vast ook wel, of krijgen ze s nachts ook nog voeding?

NikkiTops
afbeelding van NikkiTops
21 mei 2016 - 15:03

Breon, Natuurlijk ben je geen slechte moeder ieder kind is gewoon anders, ieder gezin is anders!

Wij hebben het geluk dat onze kleine boef al heel vroeg (meestal) 's nachts doorslaapt van 21.30-7.30.
Ook eet hij best goed groente en fruit. Maar onze boef wil overdag niet echt slapen, soms 45 minuten, soms 2 uur, soms niet. is per dag bekijken.
 

Zolang je kindje(s) vrolijk zijn(meestal), goed groeien en ontwikkelen dan doe je het hartstikke goed!!

 

IN81
afbeelding van IN81
20 mei 2016 - 11:43

@Breon, laat je niet gek maken! Doe wat volgens jullie goed is, je meisjes zijn zo te lezen vrolijk en groeien goed. Dat lijken mij de belangrijkste dingen. Er is geen handleiding voor die kleintjes, en iedereen pakt het anders aan en ieder kindje reageert ook anders. Freewheelen geeft naar mijn idee ook iets meer vrijheid, vooral als ze iets groter zijn en je op pad bent. Heb het idee dat ze zich dan iets beter aanpassen aan bijvoorbeeld iets later slapen, of iets eerder eten, dan bij zo'n strak regime. Tenminste, dat is mijn ervaring ... maar ik ben ook een freewheelende moeder ;-)

En zoals @...mama... al zegt, de vuile was hangen we niet snel buiten. We willen nou eenmaal graag laten zien hoe fantastisch onze kinderen zijn. 

 

...mama...
afbeelding van ...mama...
20 mei 2016 - 10:09

Als het voor jou goed voelt, je meisjes zich goed voelen, is het prima toch? !
Mijn meisje is nu 6 maanden. Als ze honger heeft krijgt ze eten, ook als het "haar tijd niet is". Andersom ook. Als ik haar grote broers van school moet halen zal ze toch echt even moeten wachten.
Ze lust alles graag, drinkt haar flessen leeg maar krijgt echt nog geen borden groenten en bakken fruit! Stiekem vind ik het best een heel gedoe, eten met een lepeltje ;)
maar ze lust alles, van limoenen tot soep, van augurken tot een lekker toetje.

Meid, geniet lekker van je dochters en zorg voor hen op jouw manier! Kijk niet te veel naar anderen, vaak hoor je alleen succes verhalen, de vuile was hangen we tenslotte niet buiten. .. :) !

Mijnticker.com Tickers