April 2010 baby's

23 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
MamaLotje
afbeelding van MamaLotje
21 sep 2010 - 11:45
April 2010 baby's

Hoi,


Mijn zoontje Logan is op 13 april 2010 geboren. Ik zag nog geen topic van deze maand dus denk ik maak er even 1 aan.


Ik heb zelf geen vrienden of kennisen om mij heen met kinderen en vond het wel leuk om eens te kijken hoe ver andere baby's rond dezelfde leeftijd al zijn en om wat ervaringen uit te wisselen.


Logan is geestelijk wat verder als lichamelijk. Zitten en omdraaien heeft hij nog totaal geen interesse voor maar als hij een speeltje wil hebben die buiten zijn bereik ligt strekt hij gewoon het speelkleed naar zich toe :O


Hoe ver zijn jullie april baby's?


DELETED_helenv
afbeelding van Anoniem
1 feb 2011 - 12:37

hoi,het zal misschien niet helemaal rond zijn, maar beter als dat het was.


ze was gewoon echt helemaal plat en een "toeter" bovenop.


het cb heeft er ook helemaal niets van gezegd, eigenlijk dat ze een paar weken oud was zag je al dat ze wat plat werd. ik heb toen met 5 maanden gevraagd wat ik daaraan kon doen, maar toen was ik dus al te laat om fysio te gaan doen. eigenlijk kono ik ook niet meer op tijd naar t ziekenhuis (je moet voor 6 maanden beginnen met helmpje) gelukkig hebben ze toen iemand naar een ander ziekenhuis kunnen sturen anders had ze dus heel haar leven met een plat hoofdje rond moeten lopen.


o jee je hebt een keizersnede gehad zoals ik het begrijp? ook bij een gewone bevalling zat hij er niet bij hoor

chichiba
afbeelding van chichiba
31 jan 2011 - 16:41

Ik had echt een kraamverzorgster (18-19 jaar?) van niets.
Ben blij dat ik daar niet naar gesluisterd hebt. Anders hadden
er nog nare dingen kunnen gebeuren. Ik heb haar weggestuurd.
Na een tijdje erover te hebben nagedacht heb ik dan ook een
klacht ingediend.

We hebben het allemaal op eigen gevoel gedaan. Ik had al wat
dingen gelezen over de voorkeurshouding en heb het afwisselend
slapen vanuit het ziekenhuis dan ook volgehouden. Ook het om en
om flessen. En dan zou ik wel zien wat ze bij het CB zouden zeggen.
Gelukkig hoeft je meid niet lang meer met haar helmpje. Is het dan
ook echt over?

Aan het CB of de kraamhulp heb ik echt nooit wat gehad. Wat best
wel jammer is eigenlijk...

We moeten het allemaal leren. Er zit geen handleiding bij. Tenminste...
of ze hebben hem weggegooit tijdens de keizersnede...

DELETED_helenv
afbeelding van Anoniem
31 jan 2011 - 16:26

hi hi,


ja ik weet ook wel dat ieder kind anders is, maar toch vind ik het jammer. maar alles op zn tijd.


kyra heeft al 2 tandjes.


achteraf had ik kyra ook gewoon af moeten wisselen, maar ja het is de 1e en dan hou je je toch aan de regels van je kraamverzorgster.


ze moet het helmpje dragen tot haar 1e verjaardag dus nu nog 3 maanden.


het is al zoveel mooier als dat het was dus dat is super

chichiba
afbeelding van chichiba
28 jan 2011 - 18:16

Haihai,

Leuk dat je er ook bent.

Elk kindje heeft zijn eigen tempo hoor. Hier zijn de tandjes nog ver te
zoeken
Het kan allemaal ineens ook heel snel gaan, heb ik zelf gemerkt.

Misschien helemaal fout maar hier ben ik een voorkeurshouding tegen
gegaan door haar afwisselend links en rechts te laten slapen op een
speciaal kussen. Dit heeft hier heel goed gewerkt. Ik weet dat de
meningen hierover verdeeld zijn.
Hopelijk trekt het snel weer bij. Hoe lang moet ze hem nog op?

Groetjes...

DELETED_helenv
afbeelding van Anoniem
26 jan 2011 - 09:13

hallo allemaal,hier nog een april 2010 mama.


mijn dochtertje kyra is van 27 april.


zoals ik hier heb kunnen lezen loopt kyra wel wat achter. kyra zit nog niet zelfstandig (wel als we ze neer zetten, maar dan is het maar heel even en dan valt ze om) sinds een week tijgert ze over de grond en dat gaat steeds makkelijker. ze heeft wel al 2 tanden.


kyra heeft ook een redressiehelm omdat ze een voorkeurshouding had en daardoor haar achterhoofd plat was.


leuk om zo met mede mama's en kindjes in contact te komengroetjes helen

chichiba
afbeelding van chichiba
16 jan 2011 - 11:48

Leuk!...Een site maken vond ik lastig. Ik vond het moeilijk er echt even voor te
gaan zitten en eraan werken. Toen ik het eenmaal door had ging het eigenlijk vrij vlot. Al heb ik mijn site al een tijdje niet ge-update. Maar dat komt wel weer. Ik ben een echte hobbyiste en maak ook dingetje in opdracht voor mensen. Dat ligt nu voor een gedeelte nog even stil omdat ik er gewoon even niet aan toe kom. Sommige dingen lukken wel en sommige dingen niet. Mijn site is www.pixelspets.nl.
Dat hoor je trouwens hier heel weinig dat moeders echt gaan moederen. Knap dat je ontslag hebt genomen om dat te gaan doen. Ik vind echt dat meer vrouwen dat zouden moeten doen. Sommigen werken alleen voor de kinderopvang. Dat snap ik nooit zo goed Je mist ook nog eens zo veel.

Nee, die fles minder ging eigenlijk meteen goed. Toen ze eenmaal langer doorsliep ben ik haar een uur eerder naar bed gaan doen. Dat was voor mezelf ook een stuk fijner. Zo kon ik de tijd wat makkelijker indelen en ging het eigenlijk als vanzelf. Ja hoor...natuurlijk worden ze met de fles groot. Maar vind het achteraf wel jammer dat ik het niet geprobeert heb. Al was het achteraf misschien ook wel te zwaar geweest...Maar dat is achteraf, je kunt het alleen testen als er ooit nog een 2de zou komen.

Dat vind ik eigenlijk wel heel erg goed. Dat men het misschien als ouderwets ziet maakt het niet minder goed. Ik wou dat dat er hier nog wat in zat. Mijn moeder is heel erg makkelijk dus die hoef ik dat niet te vragen. Ik kreeg ook veel potje...wel vers fruit...Mijn schoonmoeder heeft me gisteren eindelijk verteld hoe ik ook rijstepap kan maken. Ook wel handig whahaha...Alleen rijst, groente en wat vlees of vis is dan meteen zo droog...(klontje boter had een goed idee geweest ) Dus dat gaan we ook proberen...Het lastige voor mij is gewoon dat ik niet heel regelmatig naar de supermarkt kan voor groente en fruit. Als het weer wat beter wordt gaat dat allemaal gewoon makkelijker.
Ja nog even doorzetten...Het is hier nu ook zulk mooi weer...net of de lente er al aan komt. Wij hebben hier parkjes en het Amsterdamse bos. Ik ben in de zomer ook vaak bij mijn ouders op de camping te vinden (lees zelfgebouwd chalet in bungalowpark) Lekker buiten...5 min. van het strand (met de auto) de bossen en de duinen...En gewoon lekker buiten...Wij wonen op een etage met alleen een balkonnetje...

Het is ook erg frustrerend ja. Alleen in Nederland wordt het niet erkend. Overal in Europa wel. Maar goed. Heb me er ook maar bij neer gelegd. Je hebt er niets aan er over te blijven nadenken.

Ik had het schema al neergezet maar zie dat ik wat ben vergeten...Om 12 uur ook pap met een lepel (of had ik dat erbij gezet?) Of brood met boter of een dun laagje pindakaas of...Nou ja vanalles eigenlijk. De hele dag door drinkt ze water (wat ze echt heel erg lekker vind) en ze heeft altijd een flesje roosvice of ander merk of vruchtensap. Verder gaat ze altijd 's avonds in bad, rond een uur of 8.
Ik moet zeggen dat ik jou schema super vind. Heb je toch wat meer tijd voor jezelf 's avonds. Ik ga hier eens kijken of we ook een beetje die richting uit kunnen. Nu gaat ze 's morgens meteen weer naar bed zodat ik zelf ook nog even kan slapen. Maar eigenlijk ben ik juist een ochtend mens. Dus we gaan eens kijken of we die kant op kunnen.
Ik denk ook dat het een beetje aan komaf ligt. Ik lag vroeger altijd om 7 uur in bed. Ook toen ik al 9 of 10 was. Dat is bij mijn man weer heel anders. Ik vind het moeilijker om op te blijven dan om vroeg op te staan. We gaan het schema eens herzien . Dat van de yoghurt is ook een goede. Daar had ik nog niet bij stilgestaan. Wat geef je dan. Gewone halfvolle yoghurt?

Met kleertjes kan het qua maat zo'n verschil maken waar je het koopt.

Je moet je fotootjes gewoon even uploaden op een site (bv. Photobucket) en dan hierboven het camera'tje aanklikken en de link van de foto erin plakken.

Dit is de laatste foto...van vrijdag...helaas behoorlijk wazig...maar wel recent...

Deze is van afgelopen disndag.

en deze met 7,5 maand

1ste kerstdag

Half december

En een oudere

Oh en nog een leuk filmpje...en nog een...


chichiba40571.7104513889

MamaLotje
afbeelding van MamaLotje
16 jan 2011 - 10:31

Goed dat je het allemaal zo positief hebt opgenomen en toch een goed gevoel hebt over de geboorte van Ember.


Ben pas net voor mezelf bezig dus site is nog in aanbouw Heb verleden jaar ontslag genomen omdat ik het eerste jaar veel tijd voor Logan wou. Ben nu bezig met een cursus filmbewerking (deed t al veel als hobby) en wil zo langsaamaan wat opbouwen. Doe jij verder nog iets behalve het moeder zijn?


Wat stom van die borstvoeding zeg Ja je neemt het idd gewoon aan. Maar met de fles worden ze ook wel groot Vond Ember het moeilijk dat ze minder flessen kreeg?


100gr diepvries groente, 50gr rijst, aardappel of bruine bonen en 10-20gr vlees. Klontje boter en even met de vork prakken en je hebt heerlijk gezond eten en 1 poepluier per dag Fruithap maak ik ook zelf 10 min werk voor 2 hapjes. Kom uit Emmen (Drenthe) dus ben nog beetje ouderwets opgevoed denk ik :O Zo snel mogelijk met de pot mee-eten dan wennen ze ook gelijk aan je kookkunst


Wat lijkt me dat frustrerend zeg als je ziekte niet erkent word. Vind het echt belachelijk. Mijn schoonmoeder kan ook wel vanalles maar alles niet te lang en idd is het weer ook van grote invloed. Je moet je er maar bij neerleggen denk ik anders vreet het je alleen maar op.


Nog even en we kunnen weer lekker veel naar buiten. Ik woon 10meter van een groot bos af kan niet wachten :O


Scheelt idd dat je ervan uitging dat het wel even kon duren voor je zwanger werd. Toch super dat het gelukt is.


Logan krijgt 's ochtends om 7uur een kom pap met opvolgmelk met de lepel. Om 9uur badje en daarna de fruithap. Dan gaat hij om 10uur naar bed en slaapt hij ong 2uur. Om 12uur een broodje met beetje ranja dan rond half3/3uur een tuimelbeker yoghurt en rond half 4 weer een uurtje slapen. Om 17.15 avondeten dan even spelen en pyama aan. Rond 18.40 nog een klein flesje opvolgmelk (120ml) nog even knuffelen op de bank en dan om 19uur op bed. Hij slaapt het klokje rond tot volgende ochtend 7uur. Wat een verschil kan erin zitten zeg in hoe mensen het eten en slapen allemaal regelen. Denk dat het ook een beetje afkomst is... Als ze maar eten en slapen is het goed toch


Logan heeft idd behoorlijk veel maat 86 al. Paar groot uitgevallen maat 80 dingen heeft hij nog aan maar das niet veel. Ik wil wel foto sturen maar weet niet hoe ik hem erbij zet :O slecht want ben best handig met computers :S zoek het straks even uit zo op verjaardag naar Oma. Kan jij foto van Ember toevoegen? ben ook wel heel benieuwd naar jou kleine meid


Ik ben Charlotte, 23 jaar en woon in Emmen (eindje weg dus )

chichiba
afbeelding van chichiba
15 jan 2011 - 14:02

Het was jammer dat gewoon bevallen niet ging. Maar heb me er vrij vlot bij neergelegd. Het enige nare is dat je je kindje ziet in de OK en dan pas weer op de kamer...Dus niet als je zgn uitslaapt (ruggeprik dus slapen doe je toch al niet) Nou ja naar is het ook niet...eerder jammer. Verder viel het me reuze mee...ze moest er toch uit whahaha...Helaas op het allerlaatste moment...Haar hoofdje schoot gewoon weer terug Ik kon persen tot ik een ons woog...
Jeetje...ja dat is echt wel heel vlot. Rond 9en werden mijn vliezen gebroken en rond 4en is ze geboren...Dus mag niet klagen...Al was het inleiden dat weekend ervoor wel naar...Dat was hele andere pijn als een wee en gek genoeg erger omdat er gewoon niets gebeurde en je er ook niets tegen kan doen.

Wat leuk dat je dat werk doet. Heb je toevallig ook een site? Fijn inderdaad dat je dan lekker dicht in de buurt bent.

Ik heb geen borstvoeding gegeven omdat ik een borstverkleining heb gehad. Al had ik waarschijnlijk wel melk genoeg. Ze vertelde me dat het niet zou kunnen. Achteraf grote onzin. Maar goed, het is de eerste en je weet het gewoon nog niet. Dus werd het de fles. Je hebt gelijk wbt het poepen...3x op een dag toch vaak wel ja...3de keer is hier standaard papa's beurt . Is inderdaad een teken dat lang niet alles verteerd wordt.
Ik heb net mijn vlees vast klaar gemaakt en ook een stukje apart gehouden voor Ember...Vanavond eten we zuurkool (wat ze lekker vond bij mijn moeder én als schoonma niet ineens weer voor de deur staat met eten ) dus ik ga het vanavond gewoon proberen.

Ik ben vanaf mijn 18de tot mijn +- 25ste afgekeurd geweest (waarvan ik nog een tijdje part-time heb kunnen werken). Toen was het ineens niet erg genoeg meer blijkbaar (niet erkend inderdaad) en hebben ze het zomaar veranderd. Dan hoor je ineens nergens echt meer bij. Ik heb eens letterlijk in een brief mogelijkheden voor werk gekregen...Wat is blijven hangen was kroketvuller....oid...Ze kunnen je niet helpen aan werk...moet je eigenlijk naar de Sociale dienst...die zeggen op hun beurt weer dat je eigenlijk niet bij hun hoort...Dus tja...
Dan is boodschappen soms al een hele onderneming...en soms gaat het heel goed...Maar met dit weer vaker niet goed dan wel goed... Van mij mag dus de zomer wel weer beginnen...Nou ja...het voorjaar met lekker weer...

Ik ben ook een buitenmens...al is dat dus soms lastig en kom ik minder vaak buiten als ik zou willen. Je hebt ook echt minder snel zin iets te gaan doen...wordt er ook niet vrolijker van hoor...Afgelopen weekend zag ik het allemaal eventjes zonniger in...whahaha...Lekker zonnetje...blauwe lucht...Heb dan meteen zin om dingen te doen...moet dan echt tegen mezelf zeggen...Nee de winter duurt nog wel 2,5 maand...Kan nog veel kou aankomen...

Nou...ik was gewaarschuwd hoor. Gedeeltelijk had het ook te maken met de prikpil die ik toen gebruikte. Dus wij hadden zoiets van...We weten niet of het uberhaupt gaat lukken...ik stop met de pil en we zien wel...Geen druk verder hoor...We hadden zoiets van lukt het dan lukt het...anders hebben we pech en houd het op. Bij elkaar heeft het dus zo'n 2 jaar geduurd...
Toch wel fijn dat het bij jullie zo vlot ging. Zo zijn we allebei toch verrast

Ember krijgt 's ochtends de fles (met rijstebloem). Dat kan varieren van 7 uur tot 8.30 (of zelfs nog later) Dan gaat ze weer het bed in (ik vaak ook nog even afhankelijk van de tijd) Dan wordt ze meestal tussen 10 en 11 uur wakker. Rond 12en krijgt ze pap (granen) daarna gaat ze weer een dutje doen. Ze wordt dan wakker tussen 13.30 en 14.30. Dan krijgt ze een fruithapje en tussendoor nog vaak een rijstewafel. Om 17.00 krijgt ze een warme hap en meestal een toetje. Om 21.00 een fles (zelfde als 's ochtends) en naar bed.

Ik ben nu wel heel benieuwd hoe jij dat doet. Al onze ouders weten het niet meer...Ook een vriendin van mijn moeder, waarvan het nog niet zo lang geleden is bij haar kleinzonen, weet het niet meer.
Ik ben ook nieuwsgierig naar een fotootje van Logan en naar welke maat jou kereltje inmiddels draagt. Hier is 80 soms al te kort...Dat moet bij Logan dan helemaal zo zijn ...

Ik ben trouwens Barbara, 31 jaar en woonachtig in Amsterdam.

MamaLotje
afbeelding van MamaLotje
15 jan 2011 - 10:25

Mooi dat je zo'n goed gevoel hebt over de bevalling/keizersnee. Lijkt me wel schrikken opeens een keizersnee :O.
Ik had elke week een echo omdat de groei stil stond. Zou uiteindelijk (ook week 38) ingeleid worden. Moest sochtends om 8uur in t ziekenhuis zijn. Om 23 uur wat last van mn rug. Om 00 uur was t toch wat meer en regelmatig. Mijn man zei volgens mij heb je weeen. Nee joh kan helemaal niet Logan komt morgen pas Om 1uur snachts toch maar verloskundige gebeld 2uur in het ziekenhuis en om 3 uur was hij er al. Een hele snelle bevalling. Vond het ook een hele mooie ervaring en kijk er alleen maar positief op terug.


Telefoon cameraqualiteit is tegenwoordig ook goed. In ieder geval voor gewoon materiaal voor je zelf goed genoeg. Werk op moment niet buitenshuis. Film bruiloften en kinderpartijen etc en bewerk de video ook zelf. In de wintermaanden zit ik toch meer in de studio dat komt wel goed uit ivm Logan.


Ben een erg voorstander van zelf eten. Logan heeft een aantal weken terug een tijdje olvarit gehad. Goh wat poept hij veel op t moment. Wel 3 tot 4 keer per dag ipv 1. Toen ik weer overging naar zelfgekookt werd dat ook weer 1 keer. Er zitten dus duidelijk meer afvalstoffen in olvarit :O. Niet dat je baby er slechter door ontwikkeld maar toch Fles heb ik nooit gegeven. Heb tot 6 maanden borstvoeding gegeven en toen helemaal overgegaan naar vast voedsel in 1 maand.


Wat rot voor je fibromyalgie. Mijn schoonmoeder heeft het dus weet hoe erg het kan zijn :O Ben je ook afgekeurd? Bij haar lukt dat niet omdat het geen "echte"ziekte is Als ze dan vraagt wat voor werk ze zou kunnen doen zeggen ze ja uhh tja


Hier ook een winterdip :( ben echt een buitenmens en word zo down van het grauwe. Logan is ons eerste kindje. Lijkt me verschrikkelijk 2 jaar lang proberen voor zwanger worden :O Wij hadden besloten zwanger te worden gingen ervan uit duurt nog even en ik was letterlijk een maand later al zwanger :O


Wat eet ember allemaal op een dag?

chichiba
afbeelding van chichiba
14 jan 2011 - 12:53

Ik kreeg niet elke week een echo maar wel vaak. Ook om te kijken naar de groei. Gelukkig viel het nogal mee.
Ik was de 22ste uitgerekend. Ben ingeleid met 38wk maar ze wilde echt nog niet komen. Hele weekend in het ziekenhuis gelegen met alleen maar erge rugpijn. Toen moest ik dinsdags weer komen en zouden ze me aan het infuus gaan leggen en mijn vliezen breken. Zo gezegt zo gedaan. Rond 4en was ze er...Maar niet zonder slag of stoot. Ze wilde er nog steeds niet uit. Met spoed naar de OK voor ruggeprik en keizersnede. Ze bleek met haar beentjes in de navelstreng gewikkeld te zitten. Ik had haar er nooit zelf uitgekregen. Dus tja...helemaal goed zou ik niet zeggen...Maar zou het zo weer doen...
Logan is al een flinkerd zeg!..Vooral qua lengte dan. Mijn meiske was 22 decemer 67cm...Wij zijn beide ook niet zo groot (ik 1.63, mijn man 1.71)

Nou ik film gewoon met mijn telefoon whahaha...wel hd qualiteit...dus redelijk te bekijken...Grappig dat je cameravrouw bent...Hoor je niet vaak...En dan niet omdat er vrouw achter staat...Als je werkt mis je soms dingen ja. Dat is wel jammer. Als ze eenmaal de smaak te pakken hebben gaat het vaak vrij vlot...Hier in ieder geval wel...

De fles ging mij te snel en ze verslikte zich nogal eens...Toen ben ik al vrij vlot rijstebloem door de fles gaan geven. Ging meteen een stuk beter. Pap(rijstebloem) kreeg ze ook al vrij vlot...

Goeie tip van het eten. Zo had ik er nog niet tegenaan gekeken. Dat van het vlees dan. Dat is toch altijd het grootste probleem. Al vind ze een beetje van dit en dat (vlees wat wij eten) ook erg lekker. Ik kook overigens nooit met zout wel met kruiden (veel op zn Chinees) Gisteren vond ze een beetje zuurkoolstamppot met draadjesvlees van mijn moeder ook wel erg lekker .

Ik vind het ook wel jammer...dat er geen baby's in de buurt zijn. Maar je doet er niets aan...Het opzoeken zoals met babyzwemmen is wel leuk natuurlijk.

Ik ben zo iemand die mijn kind naar bed brengt en het moet zelf gaan slapen. Dat doet ze dan ook al vanaf het begin. Doorslapen dus ook al heel lang en met krap 3mnd kreeg ze nog maar 4 flessen op een dag. Vanaf 4,5mnd gaat ze om 21 uur naar bed en slaapt ze tot 8 uur (ene dag wat meer andere wat minder)
Ze schrikt, mopperd, ik stop de speen (alleen 's nachts) er in en het is over. Vaak als ik haar even laat is het ook zo over. Ik zeg vaak niets omdat ze dan denkt...hé!...en ze dus juist wakker wordt. Ik zal je tips onthouden...kijken of het bij haar werkt.

Ze is met 3mnd geopereerd aan een dubbele liesbreuk. Wat gelukkig allemaal goed is gegaan. Dat heb ik ook gehad als baby zijnde...

Winterdip heb ik elk jaar Ik heb Fibromyalgie (een vorm van reuma) en dan is de winter niet het leukste jaargetijde. Boodschappen doen is soms al een probleem. Ik heb een lieve schoonmam die het geen probleem vind om dingetjes voor Ember mee te nemen (voor ons ook niet hoor) maar ik vind het ook vervelend ook haar alle boodschappen voor ons te laten doen. Dus behalve brood hebben we dan nooit echt iets nodig Ik kan dus niet wachten tot et weer wat beter wordt, al is de temperatuur al lekker.

Ja, Ember is ons eerste kindje. Het heeft ong. 2 jaar geduurd voor ik zwanger raakte. Maar omdat we niet wisten of het uberhaupt zou lukken (lang verhaal) was het een flinke verrassing. Is Logan jou eerste?

MamaLotje
afbeelding van MamaLotje
13 jan 2011 - 00:03

Vanaf de 25ste week heb ik elke week een echo gehad om te kijken of de groei niet verder achterbleef. Ik zou de 14de ingeleid worden en de 13de kwam Logan zelf Maar wel een paar zware laatste weken gehad mocht niets meer doen en toch de spanning of hij voor de bevalling zelf genoeg voeding zou hebben. Laatste keer cb was Logan al 9,6 kilo en dat was 3 maand terug hihi maar hij was ook al bijna 80 cm toen (zn papa is over de 2 meter denk dat hij het van hem heeft want ben zelf 1.58 haha). Is jou bevalling goed verlopen?


Vandaag zelf zien kruipen ofwel achteruit tijgeren Hebben overal laminaat dus echt kruipen is denk ik wel moeilijker... Film zelf ook erg veel maar ben ook cameravrouw. Maar toch mis je de leukste momenten :(


Regeltjes worden hier ook vaak overtreden hihi. Ook met 3,5maand met de fruithap begonnen. Ik heb het totaal niet op lijstjes en boekjes en weet het wat allemaal doe gewoon wat goed voelt en gaat tot nu toe super Zelfgemaakt eten hoeft bijna geen tijd te kosten hoor :O Braad zelf 500 gr gehakt gaat in zakjes van 20 gr in diepvries even aardappeltje met diepvries groente koken en voila klaar. Heb ook standaard wat bakjes eten in diepvries voor als ik haast heb. Scheelt gewoon heel veel als hij straks met de pot mee-eet dat hij al gewent is aan hoe ik kook.


hier ook geen andere baby's mis het echt. Enige is dan babyzwemmen maar verder valt er ook niets aan te doen.


Logan slaapt vanaf 6 weken al 8uur door (mocht alleen niet ivm met nog lage bloedsuikers) verder heeft hij ons een paar keer uitgetest. Het wakker schrikken heeft hij ook net gehad. Heb een klein radiootje en een lampje neer gezet en het was over. Volgens mij een beetje bewustzijn van oww ik ben alleen en het is eng. Is Ember gelijk stil als je bij haar komt?


In het voorjaar komt het wel weer... Ook een winterdip of gewoon druk? Is Ember trouwens je eerste kindje?

chichiba
afbeelding van chichiba
12 jan 2011 - 14:21

Hier helaas geen babyzwemmen...Door mijn lichamelijke probleempjes...Misschien in het voorjaar gewoon lekker zwemmen met haar...

Kwamen ze er pas achteraf achter dat hij zo licht was of is hij gehaald omdat ze het zagen aankomen? Hier wisten ze wel dat Ember niet heel groot en zwaar zou zijn. Maar ze gaven de schuld aan de Chinese genen (mijn man is chinees). Ook daar is nu helemaal niets meer aan te zien hoor al zit ze qua lengte iets onder gemiddeld...grafiekjes pffff...De 9kg zal niet lang meer duren.

Balen is dat dan he. Mijn man was er ook niet toen ze ineens ging staan. Omdat het er al 2 dagen naar uit zag dat ze dit zou gaan doen...(optrekken maar nog niet staan) had ik mijn telefoon bij de hand en heb ik het kunnen filmen. Waren we erg blij om. Achteruit heeft ze hier ook een tijdje gekropen. Ze ging de hele kamer door met rollen en achteruit kruipen. Nog even en hij heeft vast door hoe je ook vooruit kunt.

Hier ook al een hele tijd brood hoor. Ik ben niet van de regeltjes ...Met krap 3 maand kreeg ze al fruithapjes...Hier gaat brood met boter en pindakaas er ook goed in. Ik geef potjes omdat dat in onze omstandigheden makkelijker is...Liever zou ik ook alles zelf koken. Rijst krijgt ze dan ook regelmatig te eten...maar verder gewoon een potje...Helaas maar het is even niet anders...Ik moet me in de wintermaanden gewoon even behelpen...In het voorjaar komt dat wel...Merk idd dat er niet veel smaak zit aan bepaalde potjes en dan eet ze liever rijst...Geef haar eens ongelijk. Dus dat zal Logan ook wel hebben...Als je lekker eigengemaakt eten gewend bent...is potjesvoeding niet lekker meer natuurlijk...
Alle toetjes zijn hier lekker...En dan vooral griesmeelpap en ijs. (krijgt maar een klein beetje hoor ivm suiker) Verder krijgt ze haar eigen toetjes...

Nee...helaas geen andere baby's. Dat vind ik wel erg jammer. Ook lastig om op te lossen helaas. Logan wel?

Hoe gaat het slapen bij jullie. Hier gaat het al vanaf 2,5 maand goed...Echter de afgelopen 4 nachten niet zo...Ze schrikt telkens wakker...Mijn man zei al...volgens mij heeft ze wat last van kramp ofzo...Tja...

Oh de babyfoon gaat af...ze is wakker...
Fijne dag!

MamaLotje
afbeelding van MamaLotje
12 jan 2011 - 09:26

Gister weer naar babyzwemmen geweest was echt geweldig. Hij vind het zoooo leuk maar aandacht voor mama ho maar


Logan was 2460 gram maar wel behoorlijk lang. Had niet genoeg voeding meer. Hebben 10 dagen in het ziekenhuis gelegen. Het is er nu niet meer aan af te zien heerlijk mollig kereltje is het nu


Was gister de hele dag weg word ik gebeld door mijn man dat logan een stukje achteruit gekropen heeft :O zul je net zien he zit er al 9 maand op te wachten hihi ben ik weg gaat ie kruipen. Had het niet meer verwacht en eigenlijk al opgegeven haha.


Logan eet al meer dan een maand brood. Eerst gedoopt in wat melk en nu zelfs al met kaas. Gaat echt super. Alleen stukjes in eten vind hij helemaal niets. Maak alle eten zelf laatst olvariet geprobeert maar daar moet ie helemaal niets van hebben alleen die 6 maanden hapjes. Smaken maken hem niets uit wat dat betreft is het een alleseter net als zn papa. Yoghurt is hier de grote favoriet zodra hij het pak ziet word ie al wild hihi


Heeft Ember ook andere baby's om zich heen?

chichiba
afbeelding van chichiba
9 jan 2011 - 18:55

Ze was hier ook mini hoor...Nou ja 2880gram....gemeten wordt er hier
niet...
Het was zo erg dat ik 1 keer af heb gezegt (zij zouden mij net bellen
om de afspraak af te zeggen) kon ik pas een maand later terecht...

Ja, het ging ineens heel hard. Ik moet zeggen dat ze vanaf 5 maand al
alleen maar wil staan. Ze kon nog niet stevig zitten maar wilde wel al
staan.
Zoals in de supermarkt huilt ze niet hoor. Dan kijkt ze gewoon om zich
heen. Komen ze dichterbij en zeggen ze wat tegen haar vind ze het ineens
niet zo leuk meer. Ik was met haar in Spanje en liep in een winkel met haar
op de arm. Komt een hele lieve Engelse mevrouw naar ons toe...Ze werd
de hemel ingeprezen...maar begon meteen te huilen...whahaha..
Mijn moeder en schoonvader zijn altijd erg enthousiast. Dat geeft denk ik
het probleem. Mijn vader is wat rustiger en daar went ze sneller aan.
Andere opa en oma (moeder van mijn man) is ze helemaal gewend...Die
komen dan ook elke week langs...soms 2x...

Ember doet echt haar mond open en dan mag ik haar onderkaak en
bovenkaak poetsen...VInd ze fijn...

Ember eet 'bijna' alles wat je haar voorschoteld. Ik moet zeggen dat we nu
eten voor 8mnd hebben...Dat ze moet wennen...Vond ze eerst bruine
bonen lekker...vind ze die van 8mnd weer niet zo...Het enige wat ze echt
niet lekker vond is Hutspot (olvarit). Verder lust ze eigenlijk alls...Ze krijg al
vanaf 4,5 mnd fruithapje...en vanaf 2,5 maand rijstebloem door de flesvoeding.
Einde van het jaar was drama...Ze had keelpijn en wilde weinig eten.
Gelukkig is dat nu weer helemaal over en gaat het weer goed...Ook krijgt
ze regelmatig wat rijst van ons te eten. Mijn man is Chinees dus we eten
veel rijst... Dat vind ze nog lekkerder...Een flinke eter dus...
Met stukjes had zij ook een tijdje moeite...dan hapte ze het eraf en kwam de
helft er altijd weer uit...whahaha...Nu niet meer...Alles gaat erin...

Eet jou kereltje ook al brood?


MamaLotje
afbeelding van MamaLotje
9 jan 2011 - 18:21

Ja het cb ben ik ook geen fan van. Logan is te klein geboren dus neem het zowieso allemaal met een korrel zout...


Goed man dat ze na 2 week opeens zo snel vooruit schiet Logan heeft al een tijdje geen grote sprong gemaakt dus zal er wel aan komen denk ik.


Eenkenning is Logan geweest met 4 maand maar verder nog niet. Als ik met hem door de winkel loop lacht en kraait hij naar iedereen. Zal binnenkort wel weer overgaan met Ember Wel leuk dat baby's zo'n goede mensenkennis hebben Logan begint altijd vreselijk te huilen als mijn stiefmoeder op bezoek is hihi


Tanden poetsen is hier ook geweldig alleen van poetsen komt niet veel vind het behoorlijk lastig als hij sabbelt en kauwt.


Eet Ember ook goed? Hier gaat alles erin wat je hem geeft alleen is het soms drama met stukjes...


chichiba
afbeelding van chichiba
9 jan 2011 - 13:33

Daar heb je helemaal gelijk in...Dat is eigenlijk ook de reden waarom
ik niet graag bij het consultatiebureau kom. Die vertellen mij alles uit
boekjes en gemiddelden in grafiekjes...Alles op zijn eigen tijd.

Dat was bij ons ook zo...Zitten kan ze vanaf 5,5 maand maar verder...
gebeurde er nog niets...
Toen ging het ineens heel snel. Ze ging ipv achteruit, vooruit kruipen...
Ze trok zichzelf op om te gaan staan ongeveer 2 weken geleden. Nu
trekt ze zich overal aan op en loopt langs de tafel en bank. Ze zet zelfs
haar handen plat tegen de deur en gaat staan ...Gevaarlijk als je aan
de andere kant van de deur staat.
Als ze kruipt lijkt ze een turbo stand te hebben
Wij hebben geen box. Ze speelt altijd gewoon op de grond.

Ze zwaait ook niet zomaar naar iedereen whahaha...Opa Leo is favoriet.
Ze blijft maar zwaaien naar hem. Verder gaat het de hele dag door...
Is jou Logan een allemansvriend...Hier is het al maanden huilen bij vreemden.
Vanaf dat ze 5,5 maand was begint ze te huilen als ze aandacht krijgt van
een vreemde. Mijn ouders en vader van mijn man ziet ze niet heel regelmatig
en dan is het elke keer weer huilen...whahaha...Na 10 minuten is het wel
over gelukkig.

Ja, brabbelen doet ze al flink ja...Dag zegt ze al en dan zwaait ze erbij...
Verder denk je soms papa te herkennen...maar ja...

Wijzen doet ze niet echt...wel zwaaien met haar vingertje...Ze zwaait
vaak met 2 handen tegelijk...en dan is haar rechterhandje (pas ontdekt)
een vuistje met een vinger en duim eruit...Alsof ze haar vinger opsteekt...

Favoriete speeltje is haar tandenborstel...Daar kauwt ze lekker op...aan
de voor en achterkant. 'Ember, tandjes poetsen?' Ze zijn er nog niet...maar
ze komen vanzelf...Oefenen kan geen kwaad...chichiba40552.5241898148

MamaLotje
afbeelding van MamaLotje
9 jan 2011 - 12:45

Wat leuk een echt leeftijd genootje hihi


Elke baby zit op schema toch ;)


Logan heeft totaal nog geen interesse in voortbewegen maar kon met 6 maand al perfect los zitten. Dit vind ie nog steeds wel best wel begint hij zich op te trekken in de box..


Hij heeft al 3 tandjes nummer 4 is onderweg nee schudden is hier ook favoriet vooral als jij ja knikt Zwaaien ben ik net aan het oefenen maar hij lijkt er niet voor te porren wijzen daarentegen kan die als de beste.


Brabbelt ember ook al zo lekker?chichiba
afbeelding van chichiba
8 jan 2011 - 13:28

Heel laat...maar dacht, laat ik toch even reageren...
Mijn dochtertje Ember is OOK! op 13 april geboren.

Zij heeft nog geen tandjes...Loopt al lekker langs de bank...
zegt dag en zwaait...Oh ja en nee is nee...daar kan ze dan ook
heel goed bij schudden...
Zit ze een beetje op schema?chichiba40551.5202546296

MamaLotje
afbeelding van MamaLotje
25 sep 2010 - 11:18

Ja esther mei is wel gezellig daar


Jammer SNB ik heb namelijk een hekel aan hyves en doe niet mee aan die sociale vervreeming van mensen (sorry heb er een erg sterke mening over). Maar heb het ook naar mn zin bij de mei baby's

SNB
afbeelding van SNB
25 sep 2010 - 00:17

tja, we hadden ooit een 'uitgerekend in april 2010'' topic, maar we zijn tijdens de zwangerschap allemaal overgestapt op de Hyve.. vandaar dat er hier niet veel meer te vinden zullen zijn ;)


ik heb dus overigens wel een april 2010 kind (3 april).

Groeten,

Saskia


<
Esther75
afbeelding van Esther75
24 sep 2010 - 15:34

Je bedoelde de mei 2010-mama's

Groetjes, Esther

MamaLotje
afbeelding van MamaLotje
24 sep 2010 - 10:54

Denk dat ik deze topic maar ga sluiten en kijk of ik me aan mag sluiten bij de maart 2010 moeders