5weken te vroeg geboren, en kern gezond!,,

6 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Mammie88
afbeelding van Mammie88
29 jan 2013 - 14:23
5weken te vroeg geboren, en kern gezond!,,

Lieve  moeders,

Ik ben 3 weken geleden bevallen van een dochtertje met 35 weken. En gelukkig was ze kern gezond en mocht ze met een mooi gewicht van 6pond mee naar huis toe. Lijkt me erg leuk om in contact te komen met moeders die ook te vroeg geboren baby'tjes hebben. Dit om ervaringen te kunnen delen en te kijken hoe jullie kindjes zich ontwikkelen. 

Gelukkig doet ze t uitstekend thuis. Helaas al wel erg verkouden, heb nu zoutoplossing gehaald en werkt erg goed.

Ook heeft ze telkens na elke voeding ontzettend last van buikkrampjes. Ik weet gewoon niet meer wat ik moet doen. Zoooo zielig! Heb nu cinababy gehaald op advies van cb maar heb niet echt het idee dat t iets helpt. Iemand nog tips? 

Liefs Marissa

trotseMama7
afbeelding van trotseMama7
25 aug 2015 - 11:11

Hallo,

24-04-2014 ben ik met 35 weken en 2 dagen bevallen van een gezonde dochter 2520 gram en 49 cm. De vliezen waren 4 dagen eerder al gebroken.  We hebben 4 dagen in het ziekenhuis moeten blijven, ze heeft nooit in couveuse gelegen of sonde gehad. Ze doet verder alles wat andere kindjes ook doen. op sommige dingen ligt ze zelfs voor.

 

Nu ondertussen 33 weken en 4 dagen zwanger, ook bij deze gaan ze uit van een prematuur. langer dan 36 weken ga ik waarschijnlijk niet lopen.

Angelique79
afbeelding van Angelique79
31 jan 2013 - 11:19

Hoi gefeliciteerd met je dochtertje! Fijn dat het zo goed met haar gaat! Wat ons geholpen heeft was ABC Dolphilus. Dat is een potje met poeder waar allemaal goede bacterien inzitten, probiotica dus. 1 of 2x per dag een theelepeltje. Wij hebben het gebruikt tm 3 maanden en toen afgebouwd. Op advies van het cb (baat het niet, dan schaad het ook niet) van infacol kregen ze hier ineens heel vaak dunne poepluiers met kapotte billen aan toe. Te krijgen online, maar ik zag laatst dat ze het bij onze apotheek ook hadden.
Wat trouwens ook kan; buikkrampen, zijn geen buikkrampen maar is vermoeidheid. Wij hebben redelijk snel een ritme aangehouden van; wakker worden, de fles, even 'spelen' en dan weer naar bed. Van uit bed komen tot in bed gaan was in het begin maximaal een uurtje. Nu zijn onze jongens (2-ling) bijna 4 maanden en nu zijn ze maximaal 1,5 tot 2 uur wakker. Ik heb wel eens gedacht, ojee buikkrampen, toen maar op bed gelegd omdat ik het ook even niet meer wist en ja hoor na 5 min huilen --> slapen. Toen dacht ik 'heej misschien waren het toch geen buikkrampen, maar was het vermoeidheid'. Dus tja soms lag er eentje al na 45min op bed. Vaak ben je geneigd om bij buikkrampen rond te gaan sjouwen met je kind; heen en weer schudden, lopen enz enz; hierdoor krijgt je kind alleen maar meer prikkels en prikkels en nieuwe indrukken binnen. Het kan overprikkeld raken en zo veel moeite krijgen met de slaap te vatten; het kan niet tot rust komen. Ook doordat je rond gaat sjouwen, is je kindje vaak veel langer wakker dan een uurtje. Maar goed dat is mijn overtuiging en het moet ook wel bij je passen om dit ritme aan te houden. Lees anders eens het boek ' wat je baby verteld' van Terry Hogg (via bol te koop) het heeft ons erg geholpen om een ritme te vinden die goed is voor je kindje, maar zeker ook voor jezelf!

succes!

Sjerrin
afbeelding van Sjerrin
31 jan 2013 - 09:53

Hoi,

mijn dochtertje is 30-5 geboren na een zwangerschap van 32 weken en een hele slechte start voor haar mocht ze na 9 weken ziekenhuis eindelijk mee naar huis. Nu is ze inmiddels 8 maanden en doet ze het op haar manier super goed wel heeft ze qua ontwikkelng een achterstand rolt en zit nog niet maar dat komt vanzelf wel. Ook hier veel last van krampjes gehad waarbij weinig leek te helpen een massage deed t aardig hier maar het shijnt veel voor te komen bij te vroeg geboren kindjes 

 

Groetjes anita

moilightning
afbeelding van moilightning
30 jan 2013 - 21:50

Hallo. Mijn dochter is ook geboren met 35 weken( 2625 Gr en 47cm)  Inmiddels is ze nu alweer 2 jaar en 4 mnd. Ze heeft eerst een weekje in de couveuse gelegen, daarna nog een weekje in een bedje en toen mocht ze mee naar huis. Ze heeft de eerste 3 maanden elke nacht heel veel last gehad van buikkrampjes. Ik heb toen ook heel veel geprobeerd. Venkelthee, infacol, cinababy, maar het helpt allemaal niet echt is mijn ervaring. Wat bij mijn zoontje ( tweede kindje) wel goed hielp was om met hem in een warm bad te gaan zitten. Dus een warm bad kan echt helpen. Een warm kruikje of pittenzakje. Fietsbeweging maken met de beentjes. Met het buikje over je arm leggen. Iniedergeval in een gebogen houding vasthouden met de beentjes opgetrokken. De darmpjes hebben echt de tijd nodig. Welke voeding geef je? Heeft ze echt na elke voeding last? dan kan het zeker geen kwaad om even te laten controleren of het geen reflux is. spuugt ze ook veel? Mijn dochter is juist een hele snelle. Ze liep met het jaar. En ze praat heel veel en goed en is ook erg goed bij. Ze kleed zichzelf al helemaal zelf aan en uit! 

rosipe
afbeelding van rosipe
30 jan 2013 - 20:22

Hallo Marissa

 

gefeliciteerd met de geboorte van je dochtertje fijn dat ze het goed doet

onze jongste is vorig jaar op 14 januari geboren met 36.4 week

gewicht was 2915 gram afgevallen naar 2775 gram ze heet merissa

merissa is wel achter met dingen ze is nu al 1 en kruipt nog niet is ook laat gaan

zitten slaapt nog veel

krampjes hier ook veel last van gehad merissa heeft koemelk allergie maar ook na andere

voeding veel last van gehouden ook cinababy gebruikt hielp iets veel bij je dragen draagdoek

of buik op buik en wrijven over ruggetje

de darmpjes moeten wennen en dat is vaak bij een te vroeg geboren kindje erger

 

groetjes sietske

 

 

 

 

smiley