Zwanger tijdens schuldsanering traject

3 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
EvelynSoares
afbeelding van EvelynSoares
5 dec 2016 - 09:24
Zwanger tijdens schuldsanering traject

Hallo mommies! Zijn er mommies die zwanger zijn geraakt tijdens de schuldsanering. Zo ja, hebben jullie daar bewust voor gekozen en hoe doen jullie dat met de koste etc? Zelf ben ik niet zwanger maar mijn vriend en ik willen wel heel graag nog een kindje maken. We hebben al een dochter van 1 jaar en hebben nog bijna alle spullen van haar, dus het aanschaffen van baby spullen is niet zo'n groot probleem. En daarbuiten zit mijn vriend niet in de sanering, wij wonen niet samen. Maar wij willen dan wel samen gaan wonen. Herkennen dames hunzelf in deze situatie? Ik zou graag alle tips willen en ervaringen! Alvast bedankt!

IN81
afbeelding van IN81
6 dec 2016 - 09:24

Poe, lastige situatie! Ik weet niet wat de consequenties zijn vanwege jouw schuldsanering als jullie gaan samenwonen? Dan sta je ingeschreven op hetzelfde adres en is je vriend je fiscale partner. Of is dat ook de reden dat jullie nu nog niet samenwonen, want jullie hebben wel al een kindje lees ik. Hoe doen jullie dat dan? 

Persoonlijk zou ik even wachten tot je in iets rustiger vaarwater bent gekomen en een iets stabielere basis kunt bieden aan je kinderen, maar dat is mijn mening. Hoe lang duurt je schuldsanering nog?

Breon
afbeelding van Breon
6 dec 2016 - 08:44

Dag Evelyn,

Ik kan niet meepraten over deze situatie, maar ik vraag me wel af of een kindje nu verstandig is. Je woont nog niet samen en wil al kinderen. Samenwonen is al zo'n grote stap. Kun je niet beter eerst kijken of dat goed gaat? De verantwoordelijkheid voor een huishouden delen is behoorlijk anders dan veel bij elkaar zijn. Je krijgt andere verplichtingen naar elkaar die best zwaar kunnen wegen en dan ook al meteen een baby in de mix is heftig, hoor.