Wel of niet bord leeg eten etc.

9 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
MarieBos
afbeelding van MarieBos
8 dec 2014 - 01:23
Wel of niet bord leeg eten etc.

Mijn zoontje is nu 22 maanden en eet en drinkt goed! Eet zelfs heel goed groentes. Hij is ook zeer consequent als hij genoeg gegeten heeft en eet dan geen hap meer. Ook zal hij daarna niet komen zeuren om een snoepje, koekje etc. Niks om te klagen zou je denken.... Nou wel dus! Andere moeders, kdv etc.

Ik word er nogal onzeker van dat iedereen maar vind dat hij zijn bord moet leeg eten en zijn korstjes moet opeten. (die eet hij de ene keer wel, de andere keer niet). Ik ben zelf altijd zeer zwaar geweest en mocht nooit eten wat ik wilde. Ik ben dus eigenlijk heel trots op mijn zoon dat hij kan aangeven dat hij genoeg heeft gehad. En tja, dat hij dan eerst al het lekkers opeet en daarna pas het minderen is toch ook heel slim van hem??!! En ik bied hem na het warme eten nog wat yoghurt ofzo aan, Of hij nu wel of niet zijn bord leeg eet, De ene keer eet hij dit wel, de andere keer niet. Hij is wel gek op melk dus waarom doet iedereen dan zo moeilijk????

Is het qua opvoeding zo slecht voor hem dat ik hem aanleer dat als hij zelf zijn bord niet opschept, hij zijn bord ook niet leeg hoeft te eten maar dat hij wel alles moet proeven? Die "strijd" ga ik namelijk wel met hem aan, alles proeven, je weet maar nooit hoe iets is klaar gemaakt en ineens toch lekker is!

Hennetje1988
afbeelding van Hennetje1988
13 jun 2018 - 21:02

Ik zou me er niet zo druk om maken wat anderen vinden.
Mijn zoontje word over een maand 2 jaar, eet best wel wat aan groenten en eet redelijk goed. Als hij niet meer hoeft en ik denk van ja je hebt best goed gegeten dan dikke prima. Als hij niet zoveel heeft gegeten maken we altijd een compromis dat hij nog 1 hapje moet eten en dan gaan we over naar het toetje. Werkt tot nu toe altijd nog.

Op kdv zeggen ze hier ook dat ie geen korstjes eet. Dan reageer ik gewoon dat hij van mij de korstjes ook niet perse hoeft te eten. Als hij de rest maar eet. Jij bent de ouder, en jij bepaalt tot je kind dat volledig zelf kan, hoe en wat er gebeurd. Als je kindje goed groeit en ontwikkelt zal je het vast niet zo slecht doen

Postma
afbeelding van Postma
12 jun 2018 - 21:47

Mijn zoontje is nu 23 maand en at tot voor kort ook alles en gewoon mee met de pot.

Sinds drie weken ongeveer wil hij in de ochtend geen brood meer....dan lekker pap. ( is ook voeding)
Tussen de middag wisselt het ook erg....of brood of pap.

En in de avond eet hij ene dag alles op of net als vanavond geen eens 1 hapje. Maar ga er geen eens moeite voor doen omdat hij altijd lekker eet denk ik nu dan dat hij echt niet hoeft of het op zijn manier nu echt niet lust.....
Wel krijgt hij hier ook gewoon toetje.

En ook is de regel hier dat we allemaal aan tafel zitten....of je nou eet of niet. En dat is geen probleem. Ondanks dat hij soms niks eet is het wel gezellig aan tafel. Dat vind ik belangrijk....

Dus idd laat alsjeblieft iedereen lekker praten. Je kleine man eet ja goed. En dan eens een bord niet leeg. Boeie.

IHO
afbeelding van IHO
16 okt 2016 - 22:08

Korstjes opeten? Ik snij ze eraf hoor! Het binnenste brood met beleg is goed brood. Korstjes leg ik erbij voor het geval ze ze wel wil. Bord leeg eten? Hoeft ook niet elke dag. Aan tafel de strijd aan gaan heb ik een hekel aan. Het is een gezellige chaos bij ons aan tafel maar daarbij eet ze wel op vrolijke wijze vaak haar bord leeg. Vaak maken we er een spelletje van. 'Kijk uit, papa eet je rijst op!!' Vaak geven we haar alvast wat groente terwijl ik sta te koken. Dan eet ze haar gekookte wortel op terwijl ze tv kijkt. En later zitten we met z'n allen aan tafel en eet zij haar vlees en rijst op.  En vaak eet ze ook van ons bord mee. Hou het leuk en wees vooral blij met elke hap die wel naar binnen gaat.

doompjuh
afbeelding van doompjuh
10 aug 2016 - 20:47

ik zou hemm gewoon laten eten wat hij zelf aangeeft  . hij weet zelf waar neer hij honger heeft en  je kan door dwingen te eten ook slechte eters/ eetstoornis  maken dus dit is een heel gevoelig iets waar je op de juiste manier te werk moet gaan (volg je moeder instinct dit is vaak de juiste opie)

Demi123
afbeelding van Demi123
2 apr 2015 - 22:53

Eten moet leuk zijn en leuk blijven.
Ik sprong gisteren een gat in de lucht dat hij eindelijk een hap groen nam. Na eh... MAANDEN!
Ons peutertje hoeft niet te eten, maar moet wel aan tafel zitten als wij eten en krijgt altijd hetzelfde op zijn bord als wij.
De ene keer eet hij 1 hap en de andere keer veel.
bord leeg eten??? Onzin! Zeker op deze leeftijd. En als je echt vol zit, heb je eigenlijk al teveel gegeten, dus ga zo door!
En eh... bespreek het niet teveel met andere om commentaar te voorkomen.
wij kregen ook veel commentaar (hij heeft bijna niks op, moet je hem niet nog een boterham geven? Straks krijgt hij vanacht honger) en toen ben ik gestopt erover te praten en zo veel mogelijk thuis met papa en mama gaan eten.

ikkelijn
afbeelding van ikkelijn
10 dec 2014 - 11:34

Lekker naar jezelf luisteren hoor! Het is juist heel goed als je kind zijn eigen grens aangeeft en leert luisteren naar zijn lichaam. Dat zijn wij vaak vergeten, met overeten als gevolg. Ik geloof er heel erg in, dat kinderen nog heel dicht bij hun eigen lichaam staan en dus precies weten wat ze wel en niet willen hebben. Alleen als ze ziek zijn moet je er wat drinken in forceren, maar verder niet hoor! 

De mensen die commentaar hebben, zullen wel maatje 36 hebben en menen jou te moeten vertellen hoe je gezond eet....

suus1980
afbeelding van Anoniem
8 dec 2014 - 09:11

@mariebos, ben het er mee eens hoor, bedoel als de kinderen gewoon goed eten, dan is er toch niks aan de hand.

't wordt wat anders als ze de hele dag door snoepen en dan 'savond niet willen eten.

maar dat maak ik hier niet uit op.

gewoon lekker doorgaan zo dus, en laat de andere maar lekker kletsen.

heb het hier ook hoor, dat ze wel iets moeten proberen, nou eten ze hier werkelijk bijna alles en ben ik zelfs ook meer groente gaan eten dankzij de kinderen, ik at thuis nooit boerenkool, zuurkool en hutspot,dat soort dingen, nu vind ik 't heerlijk. haha zo kan het dus ook laugh

ps: nikkitessa, sam eet ook zelf hoor. die wilt niet eens gevoerd worden. (nee-nee-nee is het dan), prima doet íe het toch zelf. 

doeggggggggg smiley

nikkitessa
afbeelding van Anoniem
8 dec 2014 - 07:28

Ik hoor mezelf en mijn dochter in jou verhaal zij is ook een goede eter die niet altijd haar bord leeg eet ook wij horen hier wat over ik heb gezegd wat ze eet eet ze en wat niet da t niet ze moet inderdaad alles proberen en dat doet ze ook

Volgens sommige moet ze ook nog niet zelf eten maar gevoerd worden nou succes voor hun want ze eet beter als E zelf wet
Gewoon naar jezelf luisteren niet naar anderen