Smijt fase en hondjes in huis

1 bericht / 0 nieuw
CJA Robin
afbeelding van CJA Robin
8 aug 2018 - 12:22
Smijt fase en hondjes in huis

Hier duidelijk in de smijtfase met mijn vandaag precies 18 maanden zoontje!
Nee zeggen, afpakken, negeren, niets heeft effect.
Hem apart zetten, daar is hij nog te jong voor en aangezien hij drommels goed weet dat het niet mag (bij NEE met een ondeugend koppie die je strak aankijkt toch smijten met het speelgoed) heeft het uitleggen dus ook geen nut. Gelezen dat het effect heeft als je hem maar 1 a 2 speelgoed dingen geeft, kom ik ook niet verder mee.
Snap dat dit een fase is en dat het belangrijk is om te blijven herhalen omdat er vanzelf een moment komt dat hij het wel echt gaat beseffen.

Wij hebben 3 hondjes en alle 3 vinden zw mijn zoontje wel prima maar het onstuimige van hem kunnen ze toch echt niet zo waarderen (aaien en dan pats toch meppen, aaien en toch een ruk aan de staart geven, er op af stormen om een knuffel te geven) l. Voor de veiligheid en rust van beide hebben we een grondbox/playpen, maar die maakt het smijten natuurlijk extra interessant.
Hem standaard overal rond laten lopen gaat niet. Ik werk 2 dgn per week vanuit huis (en 2 op kantoor) en zeker op die thuiswerkdagen kan ik niet 100% focus houden op onze boef en de 3 hondjes. Veiligheid boven alles.

Hoe is jullie ervaring met deze ik wil alleen maar smijten en rondrennen en ontdekken fase?