Schuldgevoel

2 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Leylaatje
afbeelding van Leylaatje
17 jun 2021 - 11:42
Schuldgevoel

Hallo moeders,

Ik ben zo benieuwd naar jullie input.

Mijn ex heeft mij en mijn dochter achtergelaten. Na zijn vertrek ben ik ook nog eens achter veel schulden gekomen. Inmiddels heb ik het meeste weggewerkt, maar ook in mijn leven zijn er dingen veranderd. Zo leef ik al een tijdje van een bijstand. Ik heb altijd gewerkt en voel me gigantisch schuldig dat ik nu geld ontvang van de Gemeente.

Ook heb ik bij diverse instanties aangeklopt (en supermarkten) om te kijken of wij een steuntje in de rug konden krijgen.

Toen kwam ik via via bij de Stichting Kinderen met Minder terecht. Ik was een beetje sceptisch in het begin maar zij hebben mij fantastisch geholpen, ze verzorgen kledingpakketten en cadeaupakketten etc en organiseren dingen voor kids. 

is het normaal dat ik me hier zo schuldig over voel? En ga ik dit straks uitleggen aan mijn kleine? 

Ik wil gewoon niets liever dan dat ze het goed heeft tot het moment dat ik het zelf weer kan verzorgen.

Benieuwd naar jullie mening.

a.hi-1541517
afbeelding van a.hi-1541517
24 jun 2021 - 15:30

Nee natuurlijk hoef je je niet schuldig te voelen! Wat een kracht vrouw ben je dat je dit allemaal voor elkaar heb gekregen en de stap hebt gezet om hulp te zoeken. In mijn werk kom ik vaak mensen tegen met schulden die te laat hulp zoeken of het überhaupt niet kunnen oplossen. 
 

je bent door omstandigheden nou eenmaal in deze situatie terecht gekomen en je doet er alles aan om je kindje te geven wat zij nodig heeft. je bent nu al een enorm goed voorbeeld voor haar. Helaas heeft haar vader de stap gezet om jullie in de steek te laten maar jij bent er voor haar. Dat vergeten kinderen echt niet. Dat je nu even van de bijstand leeft dat is nou even zo. Met de tijd is dat ook weer anders. 
 

je roeit met de riemen die je hebt en daar kan je dochter alleen maar van leren. Wees trots op hoe je het doet!