Ruziënde broertjes

3 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Lisa Lou
afbeelding van Lisa Lou
6 aug 2017 - 15:30
Ruziënde broertjes

Ik heb een zoon van 10, van 6 en een van 6 maanden.
De oudste twee bekvechten van 's morgens vroeg tot 's avonds laat. Ze halen echt het slechtste in elkaar naar boven.
Ik vind het daardoor erg zwaar om drie kinderen te hebben. Zodra ik met de baby bezig ben 'gaat het dak eraf'.
Hebben jullie tips? Ik zie de oplossing vooralsnog in een tweedeling van ons huis ;-)
Zijn er meer moeders die 3 kinderen erg zwaar vinden? Ik voel me zo'n loser....
Liefs, Lisa

kris-1178747
afbeelding van kris-1178747
16 aug 2017 - 22:23

Hoi Linda! Je bent absoluut geen loser! Juist enorm knap dat je je zo goed redt met je drie mannen. Dat kan niet altijd even makkelijk zijn..! Ik kan me goed voorstellen dat je soms even tot 10 moet tellen omdat je gek wordt van het gekibbel, wat lastig!

Ik denk dat het goed is om te kijken waar de frustratie bij je oudste zoons vandaan komt. Het is natuurlijk best wennen met een nieuw broertje in huis en iedereen moet dan zijn eigen plekje vinden in de hierarchie. Ik vermoed dat hier wellicht het probleem ligt. Misschien vinden ze het wel lastig dat ze nu wat minder aandacht krijgen dan ze gewend zijn en kunnen jullie dit met elkaar bespreken. Ik denk dat je misschien samen met hun zou kunnen kijken naar activiteiten die jullie allemaal samen kunnen doen (boodschappen ofzo, waarbij je de oudste twee hun eigen lijstje geeft) of die je even apart kunt doen. De oudste even een uurtje zelf gamen, en dan met de baby (in draagzak?) en de 6-jarige wat leuks doen. Of als de middelste op bed ligt, nog even alone time met de oudste. Je partner kan hier natuurlijk ook erg goed bij helpen (stom woord, het is natuurlijk ook zijn zoon.. ;) )!

En naast de positieve aandacht kun je natuurlijk ook gewoon duidelijke consequenties op het ongewenste gedrag zetten. Tuurlijk, het leven is nu een beetje anders met z'n allen, maar daardoor hoeft de sfeer niet vervelend te zijn. Duidelijke afspraken en waarschuwingen, waarbij de oudste twee eventueel zelf consequenties bedenken voor hun gedrag. En dan heel duidelijk zijn en volhouden; we houden het leuk in huis, anders kies je ervoor om even na te denken over je gedrag.

Natuurlijk veel makkelijker gezegd dan gedaan, vooral omdat ik maar 1 kleine man in huis heb. Hopelijk heb je wat aan deze tips! En ga er ook echt samen met je partner voor zitten, zodat jullie samen een front zijn. Dan sta je er niet alleen voor! Veel succes en hopelijk lost het zichzelf dan op!

Marilynn
afbeelding van Marilynn
9 aug 2017 - 01:19

Ik heb twee kindjes niets vergeleken met jouw maar misschien zien ze jouw met de baby betrek ze beide er anders bij? Hopelijk krijg je hier nog wat tips anders tja consultatiebureau die hebben altijd wel tips?