Peutertijd zonder strijd

2 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
LauraGoeree
afbeelding van LauraGoeree
16 mei 2020 - 22:23
Peutertijd zonder strijd

Een peuter is geweldig, enoverent, en soms een tikkie ingewikkeld. Ik ben benieuwd wie herkent zich hierin en zo ja wat vind jij een tikkie ingewikkeld. Lieve groet Laura

Ps ik ben moeder van 4 kids en mag voor de 4de keer de peuter fase in. Geweldig en uitdagend. Daarnaast coach ik ouders bij het opvoeden van hun kinderen wanonder ik een nieuwe webinar ga geven. Peuter tijd zonder strijd! Meer weten? Check www.joyfulkids.nl/peutertijd-zonder-strijd 

 

 

 

MeJulie
afbeelding van MeJulie
19 dec 2020 - 12:51

Hoi,

Peutertijd is altijd met een beetje strijd haha. Zo'n kleintje kan aardig dwars doen tussen 1-3 jaar. Het hoort erbij.

Groente eten is bijvoorbeeld een dingetje bij m'n dochter van bijna 3. Dus ik geef haar eerst groente met rijst/bami/aardappel etc en daarna pas het vlees. Anders eet ze het vlees als 1e op en daarna zit ze vol. Maar andersom is er wel altijd nog ruimte voor vlees. ;) Of een gezichtje maken met groente en het daarna voordoen wat betreft opeten. Monkey see monkey do.

Of als ze haar zin niet krijgt en huilt/moppert, als ze bijvoorbeeld een koekje wil thuis of speelgoed in de winkel. Uitleggen waarom niet, op haar hoogte zitten, zorgen dat ze rustig wordt. Dit is lastig maar ik geef haar niets en ga door met wat ik aan het doen ben, doorlopen. Evt de uitleg herhalen als ze niet rustig wordt na 5min. Daarna evt afleiden met een klein speeltje dat ze wel mag hebben of gek doen met haar, gaan spelen: tikkertje doen of verstoppertje. Dit helpt vaak. En zo niet, dan een koekje geven in de winkel en thuis geef ik fruit. Wil ze dat niet, dan laat ik het 10min op tafel staan en uiteindelijk pakt ze het fruit toch.

Misschien niet goed haha maar het werkt bij m'n dochter. Misschien heb je tips? Straffen, schreeuwen, een tik geven of time out vind ik niets.