Peuterspeelzaal wel/niet naast kinderdagverblijf

2 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Dieske07
afbeelding van Dieske07
16 jun 2017 - 22:54
Peuterspeelzaal wel/niet naast kinderdagverblijf

 

Wij hebben 2 prachtige dochters van 3,5 en 1,5. Onze dochter van 3,5 vreet letterlijk en figuurlijk al onze energie op.. op het moment zijn we het helemaal zat waardoor we het ook moeilijk vinden om van de leuke momenten te genieten. Wat nog wel lukt hoor, maar wel minder dan we eigenlijk zouden willen.

Het is een ontzettend pienter, energiek en streberig dametje. Wil alles zelf doen, en kan ook veel zelf. Maar wil wel dat je de hele dag helpt, kijkt, ondersteunt en wil alles nu. Is jaloers op haar jongere zusje en wil alles wat zij ook heeft. Continue politie agent zijn, want we vinden het wel zielig voor onze jongste, dus die nemen we geregeld in bescherming.

Ik werk zelf 3 dagen (2 dagen kdv en 1 dag opa en oma). Ze gaat naar een agrarische opvang waar veel buiten gespeeld wordt en waar ze naar mijn idee veel met de kinderen ondernemen.

Toch hebben wij het gevoel dat zij zich verveeld, en dat dit dusgedrag is wat daar uit voort vloeit. Nu adviseren mensen ons om haar naast die 2 volle dagen kdv haar naar een peuterspeelzaal te doem die al voorbereidende spellen/opdrachten doen met haar voor de basisschool. Mijn idee is ook wel dat ze toe is aan de basis school, ze zeurt hier zelf ook al om. Maar wat is wijsheid. Ik lees herber der oomforums dat 3,5  wel een lastige periode is waar je gewoon even doorheen moet.  Aan de ene kant denk ik heerlijk, nog 2 ochtenden naar de peuterspeelzaal, wat zal het "mij" goed uitkomen en wat kan ik dan even lekker opschieten in huis. "Ik" zal er wel vrolijk van worden, en zal me ook weer energie geven. Maar aan de andere kant voel ik me zo ontzettend schuldig de 4 jaar vliegen voorbij waarom kan ik dat laatste half jaartje niet gewoon Mn tanden op elkaar zetten en proberen nog even te genieten van Mn kleine meisje voordat ze volledig naar school gaat.  Twijfel twijfel twijfel.. en waar doe je goed aan. Doe ik mezelf en haar wel een plezier, ongeacht welke keuze dat ik maak. 

Herkennen meer ouders deze fase en wat heb je gedaan omd zee fase zo leuk mogelijk te houden.. want dat is wat je zo graag wilt voor alle partijen ?

 

 

 

 

 

 

 

Innamorato
afbeelding van Innamorato
17 jun 2017 - 08:25

Als voorbereiding op school is fijn als de peuterspeelzaal ook in de school zit waar ze straks naar toe gaat. Dan is ze vast gewend aan de omgeving.

Maar de peuterspeelzaal heeft ook zomervakantie dus ik denk als je haar nu zou aanmelden ze pas na de zomervakantie kan starten, en als ze nu 3,5 is dan zal ze zo december jarig zijn, heeft het voor die 3 maandjes dan nog wel nut? Ze moet wennen aan de locatie, kinderen, leidsters...

Maar je kunt altijd contact opnemen voor een rondleiding, misschien begint ze meteen met spelen en heeft ze geen wenperiode nodig.

Volg je hart