Peuter wilt niet naar kinderdagverblijf. Wat te doen?

4 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Dina-A
afbeelding van Dina-A
23 mrt 2016 - 20:48
Peuter wilt niet naar kinderdagverblijf. Wat te doen?

Mijn dochter van 22 maanden is altijd bij mij thuis geweest en amper bij een ander behalve mijn moeder en schoonmoeder. Nu ga ik weer aan t werk en breng ik d'r samen met mijn 11 maanden oude dochter naar het kinderdagverblijf maar elke dag is het drama. Ze klampt zich vast aan me en zet t op een krijsen zodra we er naar binnen gaan. Daar huilt ze ook erg veel tenzij ze wat aandacht krijgt maar altijd is het mama mama. Met de kleinste dochter gaat het beter op het verblijf. Zodra ik ze weer ophaal plakt de oudste de hele tijd aan me. Ze wilt opgetild worden, en non stop wilt ze op me zitten. Ook huilt ze om letterlijk alles en heeft ze driftbuien. Ik weet dat ze moet wennen maar heeft iemand tips om het voor haar en voor mij makkelijker te maken?

kaminka
afbeelding van kaminka
13 dec 2016 - 21:14

Het blijft lastig je kind aan een ander toe te vertrouwen zeker als je kindje met jouw mee wilt. Ik heb een dochter van 2.5 en in het begin was het bij ons niet anders. Heb veel gehuild dat ik aankwam op me werk. Heb een goede afspraak dat als het echt niet gaat dat ze belt. Ook krijg ik regelmatig appjes en foto's. Na een paar x gaat ze er vrolijk heen en komt ze uitgeput terug. Ze heeft het goed naar der zin. Het heeft tijd nodig denk ik maar makkelijk is het zeker niet!

vampira1979
afbeelding van vampira1979
26 mrt 2016 - 00:36

Hallo!

Zo zeg dat moet vreselijk voelen zowel voor jouw als je kindje.

Toen mijn dochter voor t eerst ging, ze was ook 22 mnd toen, had ik gezorgd dat ik vrij was.

Want ze was daarvoor voornamelijk bij mij , mijn moeder of schoonmoeder. Maar omdat ik vrij was ben ik er de eerste keer wat langer "blijven hangen". Niet van te voren verteld hoelang. Toen het ijs eenmaal gebroken was,(spelen met anderen..duurde 20 min toen was de rest intresanter dan mijn been..) vroeg ik "kom je mama nog even een kus geven, mama gaat...of heb je geen tijd voor een kus? Nou snel dan zei ze..".en ik kon zonder problemen weg.

Keer daarna was het "been moment" 5 min, hooguit.

Waar ik ook aan denk (en geen enkele moeder wil er aan denken..) .mischien vind ze het daar gewoon niet leuk / voelt het niet goed. Kinderen van die leeftijd zijn zo gevoelig voor allerlei dingen die wij volwassenen uitschakelen. ze voelen energien te goed aan.

Of mischien voelt ze de angst verdriet van mama aan...? Hoe lang gaat ze al en hoeveel uur als ik vragen mag?

 

andr
afbeelding van andr
23 mrt 2016 - 22:11

M​isschien op een of andere manier overzichtelijk maken? Met plaatjes ofzo. Bv eerst boterham eten dan naar kdv (neem iets van thuis mee. Knuffeltje ofzo) spelen, slapen? En dan komt mama je weer halen. Goed het dagritme uitleggen. Want 'mama komt je straks weer halen' wanneer is dat? Dat duurt lang voor een kleintje. Zeker als ze het niet gewend zijn