Peuter luistert niet!

6 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Anoniem
afbeelding van Anoniem
27 jul 2015 - 12:59
Peuter luistert niet!

Hallo allemaal, wie o wie kan mij wat tips geven...

Ik heb een heerlijk ventje van net 2 jaar. Een heerlijk STOUT ventje :). Het zal vast ook wel aan de leeftijd liggen, maar mijn zoontje luistert bijna nooit. En wel naar mijn vriend (zijn vader dus). Ik hoop dat jullie uit mijn verhaal kunnen opmerken wat ik "fout" doe.

Mijn zoontje gebruikt mij als springkussen, slaat me soms (is al stukken minder), gooit met spullen naar me en kijkt me daarbij aan. Hij blijft naar mij kijken als ik Nee zeg en herhaalt dan hetgene wat hij doet. Eerst zeg ik een paar keer dat hij moet ophouden met hetgene wat hij doet en met de reden erbij. Als dat niet werkt en hij doorgaat loop ik naar hem toe, houd ik zijn handjes vast en kijk hem in zijn ogen en vertel nog eens dat hij dat niet mag doen. Na dat gedaan te hebben en hij weer door gaatr, neem ik hem mee naar de gang en zet hem in de hoek waar hij vervolgens gezellig gaat lopen zingen. Hij blijft wel netjes zitten totdat ik hem kom ophalen.

Als mijn vriend hem op de gang zet, gaat hij gillen en huilen en is hij boos. Bij mij loopt ie zelfs mee en gaat ie zitten en zingen ofzo. Dat is al 1 verschil. Als mijn vriend hem bij zijn handjes vastpakt en hem aankijkt en zegt dat hij iets niet mag doen, kijkt ie heel verlegen en stopt ie netjes.

Ik merk de laatste tijd dat ik me stem gaat verheffen, omdat ik niet meer weet wat ik moet doen. Hij volgt me overal naartoe, als ik naar de w.c. gaat, de was doet of wat dan ook. Hij wilt ook vaak dat ik hem draag. Mijn vriend zegt zelf dat ik te lief ben, maar volgens mij ben ik strenger dan mijn vriend. Ik weet het dus niet meer. Hij is wel best aanhankelijk tegenover mij en het is altijd Mama. Dat geeft niets, maar ik ben het wel zat om metalen autotjes naar mijn hoofd te krijgen haha. Wie kan mij helpen......

c-46
afbeelding van c-46
17 sep 2015 - 11:02

Hey meiden ,

Haha wat heerlijk om te lezen dat we niet de enige zijn met dit probleempje haha .

Hier ook een knul van net 2 en die luisterd soms ook echt helemaal niet , vooral ook niet naar mij . Mijn man is natuurlijk de ideaale papa en daar luisterd hij wel naar . Natuurlijk vreet hij bij hem ook wel wat uit wat niet mag en zet mijn man hem op de gang , maar het is voor namelijk bij mij .

Wat hier ook erg goed werkt is hem wijzen op zijn ' fout ' gedrag en daarna negeren , hij heeft een hekel er aan als hij geen aandacht krijgt . Ik laat hem ook lekker veel spelen , als het even kan zo veel mogelijk buiten . Ik merk dat hij daar zijn energie kwijt kan en dan is hij echt in zijn hum .

Ik hoop dat er nog meer reactie's komen , ben ook erg benieuwd naar andere tips

 

 

Dees1988
afbeelding van Anoniem
29 jul 2015 - 11:07

Hoi Suus, sorry ik moet erg hard lachen over dat superman gebeuren! Ze zijn ook zo lekker bijdehand he. Gisteren ging het super goed moet ik zeggen. Hij luisterde vaak al na 1 keer. Ik moet zeggen dat ik gisteren dan zelf ook een stuk relaxter was. Misschien voelt hij mij erg aan. Naar bed brengen was wel weer drama. 8 keer in een kwartier eruit. Heel goed op aangesproken en steeds teruggelegt. Nou mooi dat ie pas luisterde toen zn vader even goed zei dat ie moest slapen. En ik zei het op dezelfde manier, dezelfde woorden! Draak... ;)

suus1980
afbeelding van Anoniem
28 jul 2015 - 13:28

hoi dees, hier ook zo'n heerlijke peuterpuber van 2,5 jaar.

ik denk dat hij je aan het uitproberen is hoever hij kan gaan.

o en dat achterna lopen....honing aan je kont ook toevallig ?? haha.

volgt me naar de keuken, wc (moet 'm echt opslot draaien), naar de tuin, naar z'n boven..enz. 

hier verschilt het ook van dag tot dag, ook ligt het eraan of hij moe is....o dan kan hij heel stout zijn.

merk je dat ook ? dat het op zulke dagen erger is.

hier is wordt hij tegenwoordig "superman" als hij een standje krijgt, dan gaat hij met z'n handen in z'n zij staan en kijkt mij of m'n man aan en zegt heel hard SUPERMAN.... het probleem is echter dat we dan zo moeilijk "boos"kunnen blijven...haha...hij doet het erom.smiley

uitgekookt zijn ze die ukkies. 

verder begint hij steeds meer te kletsen en heeft 3 grote broers als voorbeeld, en geeft íe soms ook een hele grote mond (voor zo'n klein mannetje dan) ik zeg dan dat ik DAT niet wil horen, vaak is het dan al klaar,

ook kan hij zich enorm aanstellen (van z'n jongste grote broer geleerd) maar dat negeer ik meestal.

wat je kunt zeggen bijv. is dat je z'n auto's afpakt als hij er niet netjes mee kan spelen,

of vragen of hij het fijn zou vinden als er een auto tegen z'n hoofd aankomt.  

en ook dat hij het speelgoed waar hij mee gooit toch echt zelf weer moet opruimen.

verder heb ik niet echt tips, want 't klinkt allemaal goed wat je doet.

maar wilde je bovenal zeggen dat het zeer herkenbaar is.

groetjes suus

Dees1988
afbeelding van Anoniem
27 jul 2015 - 14:51

Hoi Liizaa123! Gelukkig ben ik niet de enige hahaha! Hoop ook dat er tips komen. Gisteren viel de laatste druppel; ik was aan het douchen en meneer kwam voor de douche staan en gooide al zn speelgoed naar me devil. Daarna heel lief kroelen. Peuters... hahaha

 

Liizaa123
afbeelding van Liizaa123
27 jul 2015 - 14:17

Hee,
Ik lees ook even mee ik heb precies zo een zoontje het kan een heel lief ventje zijn maar hij kan ook heel erg stout zijn en heel erg puberen! En ik weet ook niet hoe ik hem naar me kan laten luisteren ene keer luisterd hij beter maar ook wel eens dagen gewoon niet!
Heel frustrerend
Hoop dat er wat tips komen!