Omgangsregeling

3 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
joli-1080350
afbeelding van joli-1080350
9 dec 2016 - 19:39
Omgangsregeling

Ik ben op zoek naar ervaringen en meningen over omgangsregeling. Mijn dochter is 10 maanden en haar vader woont sinds kort in het buitenland (10 uur vliegafstand ). Ik zou graag willen weten hoe andere in soort gelijke situatie afspraken hebben gemaakt over het contact met de vader. Denkend aan hoe vaak moet het kind de vader zien om een goed band te kunnen hebben. En wanneer is een kind oud genoeg om (en wanneer alleen?) naar de vader toe te gaan voor langere periode. Alle andere adviezen en ervaringen zijn welkom :)

lind-1233139
afbeelding van lind-1233139
12 dec 2016 - 22:53

Jeetje wat heftig zeg.
Ik weet uit ervaring een kind van 10 die bij vader in oekraine woont. Moeder woont hier. Als moeder kind wil zien dan moet zij zelf haar kind halen en weer terugbrengen. Ook moet zij wel eens daar blijven en ergens logeren.
Een kind heeft altijd recht op omgang met de andere ouder. Maar vader is zelf ver weg verhuist terwijl hij wist (neem ik aan) dat hij een kind hier achter liet.
Kinderen mogen onder een bepaalde leeftijd ook niet alleen vliegen. De kosten van het vliegen komen eigenlijk altijd voor de kosten van de ouder die in het buitenland is gaan wonen.
Sterkte.

IN81
afbeelding van IN81
12 dec 2016 - 11:29

Jeetje wat lastig! Ik las je topic en heb geen ervaring, maar er kwamen wel wat tips bij mij op, misschien heb je er iets aan; 

Ik denk zelf dat je baby - hoe jong ook - wel op herhaalde basis contact moet hebben met vader. Dit kan natuurlijk ook door een video waarin haar vader een boekje voorleest die je meerdere keren per week afspeelt oid. Of door te skypen, alleen moet je dan steeds 'afspreken', ik weet niet hoe het zit met tijdsverschil enzo? Maar als de vader af en toe een filmpje maakt van zichzelf kun je die ook laten zien. Op deze leeftijd kun je dat filmpje best een paar keer herhalen. Andersom geldt het natuurlijk ook, filmpjes opsturen naar de vader zodat die ook een band met zijn dochter krijgt. 

Kinderen kunnen begeleid worden met vliegen, ik weet niet helemaal hoe dit werkt. Ik kan me voorstellen dat dit pas vanaf 4 jaar is ofzo omdat kinderen dan goed kunnen praten en een stewardess ze beter kan begeleiden, maar volgens mij kun je dat zo op de sites van vliegmaatschappijen terugvinden. De eerste jaren is het misschien makkelijker en rustiger voor je kind als de vader naar NL komt. 

Succes met deze situatie!