Dochter 1.5 zeurt/jengelt

1 bericht / 0 nieuw
rozemuisjes
afbeelding van rozemuisjes
25 apr 2017 - 21:26
Dochter 1.5 zeurt/jengelt

Hallo allemaal, 
Onze lieve en vrolijke dochter vna 19 maanden is soms een enorm zeurpietje. Het valt me op dat ze zeuren en jengelen/aanstellen in zet om een hele simpele vraag te stellen. Dus bij bijna alles wat ze wilt, ook een keuze maken uit 2 dingen (bv kaas/pindakaas op brood) Doet ze op een enorme aanstellerige, zeurderige manier. Alsof ze in tranen uit barst kaaaaaaaaaas op brood mamaaaa. Dus om dingen waar werkelijk geen enkele reden is om te huilen of jammeren, doet ze het. Daardoor komt ze soms een beetje verwend over. 
Ze vindt het nog erg moeilijk om zichzelf te vermaken en probeert ons veel te betrekken in haar spel. Wanneer het even niet kan, zet ze het gelijk op het brullen. Ik vind het lastig, vooral in gezelschap waar geen andere kinderen bij aanwezig zijn. Als er andere kindjes zijn, ziet ze ons niet meer staan en gaat ze volledig op in haar spel. 
Wij hebben haar misschien onbewust en onbedoelt geholpen met het aanleren van dit gedrag door haar die bevestiging te geven? Hoe kunnen we dit afleren? Bewust, positief gedrag benoemen en extra aandacht op de vaste momenten doen we al heel bewust. Dit blijft een lastig item voor ons. Wie heeft tips"? Of is dit een "fase"?