Waar blijft mijn menstruatie (na keizersnede) ??

7 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Anoniem1985
afbeelding van Anoniem1985
13 okt 2012 - 21:24
Waar blijft mijn menstruatie (na keizersnede) ??

In juni 2012 ben ik voor de eerste keer bevallen, met een keizersnede.
De eerste 3 maanden heb ik borstvoeding gegeven.
Daarna stopte mijn borstvoeding, en ben ik overgestapt op flesvoeding (gaat supergoed!)

Maar inmiddels zijn we dus 4 maanden verder (!!) en ik ben nog steeds niet ongesteld geworden.. Moet ik me zorgen maken?

Als m'n partner en ik vrijen, gebruiken we nu alleen een condoom. We letten erg goed op dat er geen voorvocht/sperma bij mijn vagina in de buurt komt. (klinkt misschien overdreven, maar we vinden het nog te vroeg om nu alweer zwanger te worden en een "ongelukje" kan zo gebeurd zijn)
Ik slik dus (nog) geen pil (=Cerazette), omdat ik eerst weer ongesteld "wil" worden, zodat ik zeker weet dat alles weer goed werkt. En dat als we willen, we voor een 2e kunnen gaan wanneer wij daar aan toe zijn (bijv. over 1-2-3 jaar) .

Ik heb de huisartsassistente hier al over gebeld, en ze vertelde dat het per vrouw verschillend is wanneer je weer ongesteld wordt. En dat het 1-2 jaar kan duren. 

Maar toch heb ik hier zo mijn twijfels over (gewoon; gevoel...) en vraag het daarom op dit forum.
Zijn er meerdere vrouwen die na hun bevalling (natuurlijk of keizersnede) ook heel lang daarna geen menstruatie hebben gehad, en hoe lang heeft dat geduurd?? En is 1-2jaar geen menstruatie na een bevalling normaal, het klinkt zo lang.. En daarom twijfel ik zo.
 

 

Anoniem1985
afbeelding van Anoniem1985
19 nov 2012 - 19:00

Als eerste sory voor mijn late reactie hier! Ik klets hier op het hele forum bij diversen onderwerpen, en deze topic was er tussen geschoten. 

Inmiddels ongesteld geworden. Netjes ongeveer 1 week, normale bloeding (van het ongesteld zijn). Ik heb altijd al de "mazzel" niet veel/lang ongesteld te zijn (mij hoor je niet klagenwink)

Mijn dochter is op 6 juni 2012 geboren met een keizersnede. De eerste 3 maanden borstvoeding gegeven.
Op 29 oktober 2012 weer voor het eerst ongesteld geworden na die keizersnede dus. (= 21 weken na de bevalling weer ongesteld geworden, bijna 5 maanden) 
Ik heb me er eerst echt zorgen om gemaakt en (typisch ik....) was alweer bang dat ze een foutje hadden gemaakt bij de keizersnede, omdat mijn menstruatie maar niet kwam. Onzin natuurlijk!! Het duurde gewoon lang, al scheen dat normaal te zijn volgens mijn huisarts, die ik uiteraard alweer had gebeld met mijn zorgen en getwijfel.

Nu "wacht" ik op mijn volgende menstruatie, omdat ik als anti-conceptie Cerazette in huis heb. Een anti-conceptie pil die je elke dag moet slikken, zonder stopweek. Je moet met deze pil beginnen op de eerste dag van je menstruatie, maar omdat ik eerst mijn eerste menstruatie na de bevalling wilde afwachten, ben ik er nog niet mee begonnen. Bij de volgende menstruatie begin ik met Cerazette. 

En aangezien wij hier niet meteen opnieuw zwanger willen worden, gebruiken we met seks nu dus condooms. Ook als ik straks de pil ga slikken wil ik condooms blijven gebruiken. Niet dat ik zo'n fan ben van die dingen, maar omdat ik niet binnen 1 jaar weer zwanger wil raken. Dus dan maar dubbel-safe!

 
 

Ljochtsje
afbeelding van Ljochtsje
19 nov 2012 - 10:23

Even extra info: Ook een keizersnede gehad. Tot 5 maand borstvoeding gegeven en was met 7 maand weer ongesteld. Vanwege eventuele extra risico's en complicaties was ik ook erg bang om weer zwanger te worden binnen een jaar. Manlief wilde geen condoom gebruiken en ik vanwege de borstvoeding geen pil. Ik zat met hetzelfde en wilde ook een spiraaltje en moest wachten op mijn eerste menstruatie van de huisarts. De huisarts wilde hem zelf plaatsen, maar toen lukte het haar niet en werd ik alsnog doorverwezen naar de gynaecoloog. In het ziekenhuis wilden ze me niet meteen helpen, want ze wilden daar eerst testen op schimmels e.d. Dus toen moest ik nog een menstruatie afwachten en is uiteindelijk 8 maanden na de bevalling het spiraaltje geplaatst. Gelukkig heeft/had mijn man niet zo'n hoog libido, want hij heeft al die tijd dus op een droogje gestaan.

Volgens mij hoef je niet eerst te wachten op je menstruatie als plaatsing gebeurd door een gynaecoloog. Ik zou dus eventueel nog 1 maandje wachten op je ongi en anders toch maar bellen naar de huisarts met de vraag of het niet eerder kan en dat het dan door een gynaecoloog kan worden gedaan.

Succes ermee! 

Lilypie Third Birthday tickers

maudenroos
afbeelding van maudenroos
19 nov 2012 - 10:23

Ik maak me vooral zorgen om me buikpijn. Niet of ik zwanger zou kunnen zijn doordat ik nog niet geen menstruatie heb gehad. Dat zou namelijk niet móeten kunnen in theorie ook al was dat met de pil ook zo toen ik wel zwanger werd maar dat ging eerst ook 5 jaar goed. Ik vroeg het me af omdát ik wel al 2 weken echt pijn heb maar der niets gebeurd

Ach we wachten nog wel ff af..

Ljochtsje
afbeelding van Ljochtsje
19 nov 2012 - 10:14

Ik werd 3 maanden nadat ik het laatste heb afgekolfd pas weer ongesteld. Dus ik denk niet dat het meteen zorgwekkend is.

Lilypie Third Birthday tickers

maudenroos
afbeelding van maudenroos
19 nov 2012 - 07:51

Kijk zoon vraag heb ik nou ook.. wij doen het ook alleen met condoom. Mij is gezegd dat ik weer aan de pil kan eerste dag van menstruatie maar heb met de pil mijn mooie ongelukje al gehad dus wil een spiraaltje. Daarmee moet ik dus ok me eerste menstruatie afwachten. Heb al wek 2 weken buikpijn maar nog niets. Dochter lief is 25 augustus geboren dus bijna 3 maande. Heb in totaal 2,5week bv gegeven toen2 weken half half toen fles... Heeft er niemand anders last/ervaring van/mee?behalve wij...

Anoniem1985
afbeelding van Anoniem1985
24 okt 2012 - 16:58

Heeft iemand hier ervaring mee, ben nog steeds onzeker