Verkeerd gehecht na bevalling

6 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Lovely87
afbeelding van Lovely87
28 apr 2014 - 21:36
Verkeerd gehecht na bevalling

Hoi allemaal,

Tijdens mijn bevalling ben ik uitgescheurd. Ze hebben besloten me daar ter plekke te hechten maar wat heb ik er een spijt van dat ik dat toe heb gelaten. Ze waren daar namelijk erg aan het twijfelen of ze me daar zouden hechten of op de O.K. Nu is het probleem dat ze me verkeerd gehecht hebben en ik al moeite heb met een tampon. Nu ben ik alleenstaand en heb ik het "seksprobleem" op dit moment niet maar wat niet is kan nog komen natuurlijk haha dus ik heb er meteen naar laten kijken. En nu blijkt dat ze verkeerd gehecht hebben en ik geopereerd moet worden.

Zijn er meiden met ervaring? Ik hoef 21 mei pas na de specialist maar ben erg benieuwd hoe het in zijn werk gaat en hoelang je er nog last van kan hebben..

Liefs

klaproosje28
afbeelding van klaproosje28
3 mei 2015 - 18:27

Ik ben 27 januari bevallen van ons dochtertje lize en ze hebben mij ook iets moeten hechten gelukkig was het niet drastisch groot! Maar ze hebben het helaas iets te strak gehecht, waardoor het met sex ook wel eens pijnlijk is en het litteken is ook iets verhard . Vorige week na de huisarts geweest en die zei dat ik nog aan het ontzwangeren ben :) en dat dit vaak een jaar duurd . Dan pas is je lichaam echt helemaal hersteld in het ergste geval kan het zelfs 2 jaar duren !! Ik moet over een half jaar terug komen heb ik dan nog steeds klachten dan word ik door verwezen na het ziekenhuis ! 

DELETED_bersen
afbeelding van Anoniem
27 feb 2015 - 23:17

Saphiremoonm kun je mij uitleggen wat je er mee bedoeld dat de huid aan de buitenkant niet samen is gegroeid. Bij mij is het namelijk ook helemaal naar de maan geholpen en daar moet iets aan gedaan worden. Ik heb nu al heel veel problemen door hoe het eruit ziet, maar als ze het gaan herstellen en het dan uit twee stukken bestaat word ik volgens mij helemaal gek.

ik.1986
afbeelding van ik.1986
10 feb 2015 - 16:19

Hier helaas ook mis gegaan met hechten. Ze hebben me een knip gegeven dus logisch moest dat gehect worden. Zonder mijn toestemming heeft een stagaire dit gedaan (niks tegen stagaires, iedereen moet het leren) en achteraf weet ik nog dat er iemand kwam controleren en vertelde dat hun normaal niet zo hechten.. na een bevalling van 20u had ik niet echt de puf om daarop te reageren. Nog geen 4 dagen verder komt de verloskundige controleren omdat ik zo'n moeite had met zitten. Blijkt dus gewoon dat de hechtingen los zitten. Moesten er uit gehaald worden met als gevolg dat ik een paar weken met een open wond heb gelopen wat echt heel erg pijnlijk was. De verloskundige en wij hebben een klacht ingediend maar helaas komt daar niks uit. Na die weken is het gelukkig wel dichtgegroeid en goed genezen maar heb er af en toe met het koude weer nog steeds last van dat het trekt. Doordat ik zoveel pijn heb gehad ben ik alles gaan verkrampen met als gevolg dat ik heel veel last van mijn bekken kreeg. na een paar behandelingen bij de osteopaat is dat wel minder geworden gelukkig.. maar loop er nog steeds. Nu net zwanger van een 2de maar zie nu al meer op tegen de bevalling dan bij de 1ste :-(

saphiremoonm
afbeelding van saphiremoonm
4 feb 2015 - 20:39

Ik ben na mijn tweede bevalling wel goed gehecht, maar de hechtingen hielden niet. Ik was te week waardoor de huid niet aan elkaar is gegroeid. Ik heb dit netjes aangegeven bij de verloskundige op dag 10. " het komt allemaal goed, maak je maar niet druk". Het kwam niet goed en ik had een mooi inkeping daar beneden. Niet erg goed voor je zelfvertrouwen. Uiteindelijk geopereerd door een gynaecoloog. Maar weer bleven de hechtingen niet goed zitten. Dus nog een operatie, dit keer met hechtingen die niet oplossen. Dit bleef wel zitten, maar de huid groeit nooit meer samen. De binnenkant is redelijk goed nu, iets ruimer dan het was, maar ik heb dan ook twee kinderen gekregen. De huid aan de buitenkant zit dus gewoon niet tegen elkaar waardoor het er gewoon raar uitziet. Ik moet rekening houden met onderbroeken, deze kunnen nogal vervelend zitten. Verder heb ik een schat van een man die het niets uitmaakt, maar zelf heb ik er erg veel moeite mee gehad. Vooral omdat ik het na een paar dagen al wist en ze zeiden dat het goed ging komen. 

Ik ben ondertussen zwanger van mijn derde. Ik heb het in het begin erg moeilijk gehad met de aankomende bevalling. Het vertrouwen was ver te zoeken ( ook omdat ik 45 min persweeën heb moeten weg puffen omdat de verloskundige bezig was met de overdracht en niemand reageerde op mijn melding dat ik moest "poepen") Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om de gynaecoloog die me twee keer geopereerd heeft te vragen om de komende bevalling te doen. Zij weet in ieder geval hoe we het daar beneden weer het beste kunnen herstellen.

Het feit dat het bij jou te nauw is is erg lastig, maar maakt er wel werk van. Misschien heb je er nu nog niet zo'n probleem mee, maar later heb je spijt dat je er niks aan hebt gedaan. Ga op je strepen staan en laat je niet met een kluitje het riet in sturen. succes!

Ryanne35
afbeelding van Ryanne35
19 jun 2014 - 16:23

Ik ben december 2013 bevallen en helaas ook fout gehecht, gescheurd en geknipt. 4 dagen na de bevalling was ik alle buitenste hechtingen al kwijt....loop nu nog voor behandeling in het ziekenhuis fysiotherapie en psycholoog dikke drama