Veel pijn, anale klachten

3 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
c.ch-1457104
afbeelding van c.ch-1457104
14 mrt 2020 - 11:59
Veel pijn, anale klachten

Hoi hoi,
Misschien een minder fris onderwerp, maar wil graag mijn verhaal delen en jullie reacties horen.
Nu 3 maanden geleden ben ik bevallen. Geen heel zware bevalling, maar wel een knip gehad. Heel erg veel last gehad van mijn hechtingen, zo erg dat pijnstillers (paracetamol, diclofenac en oxazepam) niet hielpen en ik me niet meer kon bewegen (heb zelfs in mijn bed moeten plassen, omdat ik niet naar de wc kon lopen door de pijn).
Een aantal weken na mijn bevalling kreeg ik ook last van anale scheurtjes. Dit deed dermate pijn dat ik met koud zweet op het toilet zat, schreeuwend en huilend van de pijn. Nu 6/7 weken later, heb ik nog steeds last. Crèmes van de huisarts werken niet, maar wordt toch steeds naar huis gestuurd met het bericht dat het vanzelf heelt, en dat ik het maar moet uitzitten.
Ik vraag me af of anderen hier ook last van hebben (gehad)? Ik word namelijk zo erg gehinderd in mijn dagelijks leven, doordat ik niet kan lopen of zitten en de hele dag door pijn heb. Ik werk 2 dagen in de week en vrees of ik dit wel kan blijven doen. Voel me erg bezwaard om mij ziek te melden na 4 maanden verlof.. Ook geef ik borstvoeding en heb ik veel moeite om de kleine te verzorgen en van mijn moederschap te genieten, omdat ik continu pijn heb.

gerd-97320
afbeelding van gerd-97320
18 jun 2020 - 09:12

Klinkt als inwendige aambeien. Indd bel je verloskundige, die kan je onderzoeken.

mamaCornel
afbeelding van mamaCornel
14 mrt 2020 - 19:37

Ik zou de verloskundige of gynaecoloog vragen om advies.
Ik had ook een knip gehad, maar de wind was gaan ontsteken. Door een speciaal pilletje was het na een weekje al stukken beter.