Pijn na keizersnede

6 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Seli-932742
afbeelding van Seli-932742
11 jun 2017 - 09:11
Pijn na keizersnede

3 maanden geleden ben ik bevallen van mijn 2e zoon. Na een vreselijke ochtend bleek uiteindelijk mijn zoontje een sterrenkijker te zijn en hij zat compleet vast. Hierdoor werd besloten een spoedkeizersnede te doen. Gelukkig zijn we er allebei gezond uit gekomen.

Wel heb ik 4 weken lang echt niks kunnen doen. Nu 3 maanden later heb ik nog steeds veel pijn binnen in mijn buik.
De gynaecoloog zei bij de 6 weken controle dat het waarschijnlijk bij het hechten niet helemaal goed is gegaan. Iets met zenuwen ofzo.. als dit na een paar maanden niet over was mocht ik terug komen bij de chirurg om te kijken of er iets gedaan kan worden.
Nu teveel ik erg of ik het nog tijd moet geven of dat het nu tijd is naar de huisarts te gaan voor een verwijzing.

Hoe voelde het bij jullie na 3 maanden? Soms heb ik zo'n pijn dat elke aanraking, hoe licht ook, me pijn doet

MerelSV
afbeelding van MerelSV
2 jan 2018 - 11:56

Hier ook precies 3 maanden geleden en ook ik heb nog pijn. Niet zo heftig als jij omschrijft, maar aanraken en broeken die er tegen drukken kan ik niet aan. Volgens de gyn trekt ook dat nog wel maar hoor idd veel verhalen over jaren..

Ik zou in jou geval even bellen omdat het me net ff te heftig klinkt.

scho-1227597
afbeelding van scho-1227597
2 jan 2018 - 11:27

Mijn spoedkeizersnede is inmiddels 8 maanden terug
Na 24 uur bevallen had ik zo veel pijn en geen persweeen dat mijn kindje achteruit ging
Ze hadden van alles vaginaal geprobeerd maar het lukte echt niet
De spoedkeizersnede ging super snel alleen werd ik heel ziek op de ok ik moest spugen begon te trillen waardoor het hechten enz veel langer duurde
Ik heb 3 maanden niet kunnen lopen
Ben daarna gaan revalideren bij de fisio
Ik heb nog steeds veel pijn en mijn darmen zijn verschrikkelijk
Mijn gevoel in mijn benen wordt wel steeds beter
Ik moet geduld hebben beschadigde zenuwen kunnen lang duren om te herstellen
Mocht dit op lange termijn te lang duren ga ik naar een lies specialist
Er wordt namelijk ook vaak zenuwen beschadigd met een liesbreuk
De zenuwen zorgen voor een pijnlijke aanraking van de huid
Ik kan namelijk ook nog steeds geen normale broeken aan
Mijn leven staat echt op zijn kop
Kan nog niet werken
Heb al 8 maanden iemand die mijn paard rijd
Maar ik heb wel een heel mooi lief meisje die alles weer goed maakt
Ik loop wel bij een psycholoog omdat ik het slecht kon hendelen
2018 kan dus alleen maar beter gaan
Succes er mee groetjes Mariska

IN81
afbeelding van IN81
12 jun 2017 - 09:38

Hi,

Ik heb destijds ook een spoedkeizersnede gehad omdat mijn zoontje een sterrenkijker was. De eerste weken waren zwaar, maar daarna was ik lichamelijk wel weer ok. Heb er ook geen pijn in mijn buik aan overgehouden. Ik zou gewoon weer bellen, als het soms zo'n pijn doet als jij omschrijft, moet daar volgens mij iets aan gedaan kunnen worden. Meestal duurt het ook wel weer een paar weken voor je bij ze terecht kan vanwege volle agenda's is mijn ervaring. Succes!

lili89
afbeelding van lili89
11 jun 2017 - 15:39

Hey Seli,

Mijn spoedkeizersnee is nu 10 maanden geleden. Ik kon gelukkig na 4 dagen alles al weer zelf doen. Natuurlijk wel met de bijkomende steken bij de wond maar niks ernstigs. Vanaf het eerste moment dat ik weer ongesteld werd (6 weken na bevalling), werd de pijn bij mij ook heviger. Ik bloedde ook 2 weken ipv 5 a 6 dagen. Vervolgens bleven die krampen doorgaan. Na 3 keer ongesteld te zijn geweest bleef hij ineens 2 maanden uit, daarna nog een keer 4 maanden. In die tijd had ik veel last van mijn buik, alsof ik continu zware ongesteldheidspijn had. Na seks was het helemaal erg! Ook was ik erg moe, lichamelijk. Pas na de 4 maanden periode werd ik ineens ongesteld en verdwenen al mijn klachten als sneeuw voor de zon. Toevallig had ik in de week bloed laten onderzoeken maar daar kwam dus al niks meer uit.
Volgens de dokter is het waarschijnlijk mijn schildklier geweest. Die zijn na een zwangerschap vaak op de hobbel. Eerst werkt het erg hard, heftige ongesteldheid, en daarna te langzaam, uitblijven van ongesteldheid. Uiteindelijk was het met precies 9 maanden bij mij over. ( 9 maanden zwanger, 9 maanden ontzwangeren klopt bij mij dus als een bus.)

Vertrouw je lichaam. Als jij denkt dat het niet goed is moet je het laten onderzoeken, als is het maar om je ongerustheid weg te nemen. Keizersnedes zijn niet niks, er kan vanalles "fout gaan", maar het duurt ook gewoon een tijd om te herstellen.

mecv-805117
afbeelding van mecv-805117
11 jun 2017 - 14:44

Mijn geplande keizersnede is inmiddels 4 jaar geleden. Alles is prima gegaan. Het duurde een week voordat ik zelfstandig mijn bed uit kon komen. Na 6 maanden was ik eindelijk pijnvrij. De zenuwen zijn echter nooit volledig hersteld. Heb gevoelloze stukjes rond de wond.

Als je na 3 maanden er nog erg last van hebt zou ik er naar laten kijken. Het zou in ieder geval al een stuk minder moeten zijn.