Onrustige baby

1 bericht / 0 nieuw
jean-1143929
afbeelding van jean-1143929
8 aug 2018 - 10:48
Onrustige baby

Ik wil mijn verhaal gewoon maar eens kwijt hier over mijn lieve kleine mannetje.
Ik heb pittige laatste weken zwangerschap gehad, enorme buik, grote baby en liters vruchtwater. Ingeleid met 38 weken, mn kleine man kwam klem te zitten met zn schouder en moest met keizersnede er uit gehaald worden. Dat ging ook niet vanzelf, hij zat helemaal klem, de gyn gaf later aan dat hij dacht dat we ons kleintje zouden verliezen. Vaginaal hebben ze hem hard terug geduwd toen kon hij verlost worden. Hij had zelfs een blauw oortje na de bevalling.

1e 3 weken gingen goed, wel veel bij ons willen zijn en elke 2 uur willen drinken. Na 4.5 week naar de huisarts met hem met klachten als veel kreunen, veel boeren, spugen en huilen en gewoon ontevree wakker zijn en slecht slapen. Tot zelfs in de nachten hij soms ieder uur wakker was. En nog 1 grote klacht erbij: ik zat er flink doorheen, totale uitputting.
Volgende dag kreeg ik een oproep van de spoedpoli van de kinderarts. Hij is diezelfde middag opgenomen op de kinderafdeling. Daar overgestapt op flesvoeding (van 8 tot 10 voedingen bv naar 6 flessen per 24u) wat de 1e stap richting rust bracht.
Nu na 2 weken opname is hij een kleine week thuis wat best aardig gaat. Er waren geen medische oorzaken gevonden maar hebben wel veel tips gekregen!
We volgen nu een vaste volgorde van slapen, voeden, knuffelen en even liggen in de box, dan inbakeren en naar bed. Hierbij haal je prikkels aanzienlijk omlaag en dat geeft weer een tevreden baby als hij wakker is. Tis flink doorzetten want ook in bed moeten we hem soms vaak achter elkaar een speentje brengen maar alles beter dan zo een ontevreden kindje.
Ik geloof vast dat een huilbaby als oorzaak kan liggen aan trauma tijdens zwangerschap of bevalling. Heb ook al 1 zoontje van bijna 2 en daar nooit geen problemen mee gehad.
Iemand ook deze ervaring??

Hoop dat anderen er wat aan kunt hebben en tis vreselijk als je kindje naar het ziekenhuis moet maar mij en mijn kleintje heeft het heel veel rust gebracht! We zijn goed begeleid en krijgen nu zelfs nog van een instantie thuis begeleiding!

Laat je dus niet afschepen met dat je het er maar mee moet doen! Ik ben heel blij dat ik zo serieus genomen ben door huisarts en ziekenhuis!