ongesteldheid na bevalling?

9 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
sannytha
afbeelding van sannytha
13 okt 2017 - 12:14
ongesteldheid na bevalling?

Ik heb misschien een rare vraag. Mijn zoontje is nu 11,2 weken en ben nog niet ongesteld geweest. Heb de laatste weken wel af en toe bloed in mijn afscheiding. Hebben meer van jullie dit? En wanneer zijn jullie weer ongesteld geworden?

Gwennie333
afbeelding van Gwennie333
15 dec 2017 - 19:19

Ik was na 8 dagen al klaar met vloeien, toen op dag 11 nog een heel klein beetje bloed, waarschijnlijk doordat ik meer begon te doen en daarna duurde het 3 maanden voordat de eerste menstruatie kwam. Wel direct terug in het gebruikelijke ritme dat ik daarvoor had, 3 dagen ongesteld met zo’n 29 dagen tussen het begin van de ene menstruatie en de volgende. Had niet verwacht dat het zo snel weer terug zou zijn en zo regelmatig.

De dag dat ik voor het eerst ongesteld was, was de dag dat ik Xander voor het eerst op het kinderdagverblijf achter liet. Dit was ook het moment dat dat mijn vriend en ik belsloten het kolven langzaam af te bouwen omdat mijn productie terug liep en het zo veel tijd en energie kostte. Xander heeft de eerste 3 maanden uitsluitend (afgekolfde) moedermelk gehad en de vierde maand af en toe aan de borst, kunstvoeding op het kinderdagverblijf en flesjes moedermelk todat de diepvries leeg was.

De tweede mensturatie die ik had, rond Xander zijn vierde maand, was ook echt het einde van mijn borstvoeding. Tot die tijd had hij iedere dag de druk eraf gehaald om borstontsteking te voorkomen, maar met het stoppen van het kolven viel de productie stil. Ik weet niet zeker of de productie achteruit ging omdat ik weer ongesteld werd of dat ik weer ongesteld werd omdat de productie terug liep, maar de twee waren absoluut verbonden.

trientjen
afbeelding van trientjen
23 nov 2017 - 11:20

ik heb twee keer volledig borstvoeding gegeven (2 bevallingen dus) De eerste keer was ik net klaar met vloeien (duurde 6 weken) de 6e week net droog en de 7e week meteen mijn eerste menstruatie erachteraan. De tweede keer ook ongeveer 6 weken gevloeid en de 8e week weer ongesteld. Dus ook borstvoeding zegt niet alles... Van mij had het ook wel een poosje langer mogen duren ;-)

sannytha
afbeelding van sannytha
16 okt 2017 - 16:38
Bedankt voor jullie reacties het kan dus nog even duren.
Meik1987
afbeelding van Meik1987
15 okt 2017 - 21:01

No worries, bij mij heeft het 8 maanden geduurd. Weliswaar met borstvoeding. Maar geniet ervan zo lang het uit blijft. Ik neem aan dat het gewoon weer komt :)

 

Hennetje1988
afbeelding van Hennetje1988
13 okt 2017 - 22:50

Bij mij heeft het tot 5 maanden na de bevalling geduurd. Ik heb de eerste 3 weken afgekolfd en daarna flesvoeding gegeven. Het kan dus nog wel even duren. Mijn huisarts zei destijds als je na een half jaar nog geen menstruatie hebt gehad moet je aan de bel trekken

kare-555391
afbeelding van kare-555391
13 okt 2017 - 20:24

Hey Hey. Ik heb 4 bevallingen gehad en bij 2 ervan heb ik borstvoeding dmv kolven gegeven. Hierbij duurde het bij mij ook langer voor ik ongesteld was dan na de kindjes waarbij ik geen borstvoeding heb gegeven. En mijn cyclus was ook iedere keer weer anders. Voor mij is het nu 6 maanden geleden dat ik van de vierde bevallen ben en nu ben ik om de 2 weken ongesteld helaas. ( ben trouwens niet aan de pil ). Het komt vanzelf weer op gang ;). Liefs van karen

sannytha
afbeelding van sannytha
13 okt 2017 - 13:47

Bedankt voor je reactie ik heb heel even borstvoeding gegeven in combinatie met flesvoeding dus zal nog wel komen

Breon
afbeelding van Breon
13 okt 2017 - 13:13

Ik werd volgens mij na 8 weken weer ongesteld, maar ik gaf geen borstvoeding, als je dat wel doet schijnt het langer te kunnen duren. De eerste maanden was het wel rommelig. De ene keer maar een halve dag, de andere keer ineens een paar dagen heel veel en regelmatig met flinke stolsels. Volgens mij was het na een half jaar pas weer echt normaal (ben toen aan de nuva ring gegaan, anders had het misschien nog langer geduurd)