Menstruatie na bevalling

10 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Anoniem
afbeelding van Anoniem
16 dec 2008 - 11:32
Menstruatie na bevalling

Ik heb zelf altijd erg veel last gehad van mijn menstruatie voordat ik moeder werd. Ik had veel kramp en voelde me trillerig en viel ook regelmatig flauw. Ook moest ik de eerste twee dagen vaak overgeven. Mijn zoontje is nu 8,5 week en ik ben net weer voor het eerst ongesteld geworden.

Hoe lang duurde het ongeveer voordat jullie weer ongesteld werden en was het anders dan voor de zwangerschap? (Minder klachten, andere klachten?)

Als je borstvoeding geeft of gaf, werd je dan helemaal nog niet ongesteld? Ik heb alleen de eerste twee weken borstvoeding gegeven. Ik heb twee keer borstontsteking gehad, vandaar dat mijn melk productie zodanig terug liep dat we moesten overstappen op kunstvoeding.

babyluck
afbeelding van babyluck
7 feb 2009 - 20:40

al 20mnd niet meer ongesteld (maar ik voed ook nog steeds 's nachts) en ik heb eenaandoening aan me hypofyse (prolactinoom)@ mama annemieke........het duurt sowieso 3 dagen voordat de melk opgang komt........ik heb ook een ks gehad en eind van de 3e dag had ik gewoon melk!
liefs Ineke en Lisa x
Siemsmama
afbeelding van Siemsmama
7 feb 2009 - 11:06

ik had altijd totaal geen last van mijn menstruatie. 1 dag vrij veel, en dan nog 2 dagen beetje nadruppelen en dan weer 5 weken niks.


Ik ben nu voor t eerst weer ongesteld sinds de bevalling. Mijn zoontje is 6 1/2 maand en ben sinds 3 weken helemaal gestopt met de borstvoeding (daarvoor al een paar weken alleen 's nachts). Op zich heb ik er niet zo veel last van, behalve dat ik dus geen tampons meer in kan. Ze zakken er uit zodra ik ook maar één beweging maak. En dan bedoel ik niet alleen een beetje naar beneden zakken, maar er echt helemaal uit...


Zijn er meer vrouwen die dit hebben? Of komt het omdat ik na de knip allergisch bleek te zijn voor de hechtingen en deze er dus allemaal uitvielen?

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Angel and Memorial tickers Lilypie Second Birthday tickers Lilypie Pregnancy tickers

mama-van-Navara
afbeelding van Anoniem
26 jan 2009 - 21:59

Nou, bij mij is het flink minder. Voorheen een cyclus van 26 dagen en dan een week ongi. De eerste twee dagen best heftig, en de andere 5 dagen bijna niets.


Nu nog steeds een cyclus van 26 dagen, maar dan maar 4 dagen vloeien waarvan alleen de tweede dag iets meer.


Ik heb alleen wel veel meer last van mn eisprong. Die voelde ik toch altijd al goed, maar nu loop ik echt twee dagen krom van de buikpijn. Maar als dat alles is, dan heb ik nog geluk als ik dit allemaal zo lees.


xxx


Mama van Navara

Dian
afbeelding van Dian
25 jan 2009 - 17:26

Hoi,

Bij mij was het na de (vooral de tweede) zwangerschap veel heftiger dan voordat ik kinderen had.

Eerst was mijn normale cyclus om de 25 dagen, dan 10 dagen behoorlijk ongi. Na de eerste bevalling heb ik 6 weken gevloeid, 1 week niet en toen meteen 10 dagen enorm ongi. Heb volgens mij wel 3 pakken maandverband opgemaakt. Na de tweede bevalling was het net zo, maar dan nóg erger. Ook 6 weken vloeien, 1 week niet en meteen ongi. Ben toen maar liefst 2 weken héél hevig ongi geweest. Echt zo erg dat ik een kwartier na verschoning al weer doorlekte. Vooral als ik voorover bukte dan gutste het zo naar buiten (sorry voor de details ) Het schijnt na een tweede vaker voor te komen. Mijn vriendin vroeg mij hier namelijk na, zij had hier ook ontzettend erg last van. Haar jongste is 5 weken ouder als die van mij en ze waren allebei kruinliggers. Misschien dat dat ook nog van invloed is of de boel wat anders uitgerekt is dan anders of zo.

In elk geval: ik werd er zo gestoord van dat ik een mirena heb laten plaatsen. Heerlijk zeg. Ik ben vanaf begin november 3 dagen heel erg ongi geweest en daarna helemaal níet meer!heddos
afbeelding van heddos
5 jan 2009 - 23:27

Ik geef bv en ben ook nog steeds niet ongesteld..... bij mijn oudste zoon werd ik ook pas na een jaar ongesteld... pas toen ik stopte met bv....
Mijn menstruatie is toen gelukkig niet veranderd, maar moet ik nu dus nog afwachten,,,, ik vind het wel vervelend hoor om steeds niet ongesteld te worden.... je weet zo slecht waar je aan toe bent.....
Heb steeds het idee dat ik zwanger benEmbarrassed
Helaas helpt bij mij de pil ook niet, omdat je met bv een speciale pil moet gebruiken.,...
groetjes
Hilde

Groetjes Hilde

Gosh
afbeelding van Anoniem
20 dec 2008 - 20:55

Bedankt voor jullie antwoorden :)

Bij mij gaat het tot nu toe wel ok. Ik vloei wel behoorlijk veel (maar niet echt meer als voorheen toen ik niet aan de pil was) maar heb weinig last gehad van kramp en misselijkheid. Dus ik hoop dat het zo blijft!

sappie
afbeelding van sappie
17 dec 2008 - 11:52

Hoi.


Hier ook pas laat ongesteld geworden vanwege de bv. Bij mijn zoontje stopte ik met bv met 3 1/2 maand en werd snel daarna ongie en bij mijn dochter gaf ik 11 maanden bv en werd ik na 10 maanden ongie...kwam ook omdat ik weer met de pil begonnen was...dan komt het vanzelf weer op gang.


Ik ben nu na mijn bevallingen erger ongesteld dan daarvoor. De eerste keer ongesteld na de bevalling was echt mega erg...kon elk half uur naar de wc....zo erg is het nu niet meer gelukkig. Maar ik plan het wel in het weekend, want anders loop ik op mijnn werk de hele dag naar de wc te rennen.


Maar wat vervelend dat je steeds flauw viel en zo moest overgeven. Ik hoop dat dat minder word bij jou.


groetjes Sabrina.


Grietjenb
afbeelding van Grietjenb
16 dec 2008 - 17:24

Hoi,

Bij mij duurt het, mede door de BV, vrij lang voor de menstruatie weer op gang komt. Ik heb gelukkig nooit veel klachten tijdens de menstruatie. Ik geloof dat het ongeveer gelijk is gebleven met hoe het voor de zwangerschappen was.
Ik heb 5 kinderen. Na de eerste bleef het 6 maanden weg, na de tweede 8 maanden, na de derde 10 maanden en na de vierde zelfs 12 maanden. En nu is mijn jongste ruim 9 maanden en ik heb nog geen menstruatie gehad.
De oudste 4 hebben ongeveer een jaar BV gehad en nu geef ik ook nog BV.

Groetjes van Grietje

mama-annemieke
afbeelding van Anoniem
16 dec 2008 - 13:52

Hoi Gosh,


Ik heb twee dagen bv gegeven, maar kwam compleet niet op gang. Dit kwam mede doordat ik een keizersnede heb gehad en op een gegeven moment emotioneel het gedoe met de BV niet meer aankon en dan komt het ook niet op gang.


Ik werd pas na 20 weken weer ongesteld en moet zeggen dat ik niet wist wat mij overkwam. Zo erg en veel. Hiervoor had ik nooit klachten tijdens mijn periode. Moet zeggen dat het elke keer wel beter werd. Nu Iris bijna 1 is is het qua gevoel weer net zo als voor mijn zwangerschap, alleen duurt het nog twee dagen langer.


Groeten Annemieke