menstruatie

4 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
hanneke12
afbeelding van hanneke12
30 aug 2009 - 12:47
menstruatie

Hoi,


In februari ben ik bevallen van een dochter. Ik heb haar bijna 5 maanden borstvoeding gegeven. Maar op een geven moment had ik niet meer voldoende en ben ik begonnen met afbouwen naar flesvoeding. Binnen 2 weken heb ik het volledig afgebouwd naar de fles. Dat is nu zo'n 7 weken geleden. In de tijd dat ik borstvoeding heb gegeven ben ik niet ongesteld geweest (de 1e 5 weken vloeien na de bevalling niet meegerekend). Maar ook nu ik al zo'n tijdje geen borstvoeding meer geef is mijn menstruatie nog niet op gang gekomen.


Is het normaal dat dit wel even duurt?

Groetjes, Hanneke

@moppie
afbeelding van @moppie
19 sep 2009 - 15:07

Ha,


Ik ben bijna 11 weken geleden bevallen, heb bijna 4 weken borstvoeding gegeven maar ook hier nog geen menstruatie...wel steeds allerlei tekenen (vanaf week 6 na de bevalling) die erop duiden dat het komt (denk ik) zoals krampen in buik doorstralend naar rug en bovenbenen en pijnlijke borsten. Heb het ook al eens aangegeven bij de huisarts, die geeft aan dat het toch wel elk moment bij wijze van spreken moet komen, als het te lang duurt moet ik het daar even aangeven, geen idee hoe of wat dan maar dat zien we dan wel.


Heb voor mezelf zoiets dat ik het aankijk tot eind oktober, als er dan nog niets is gaan we maar eens langs, dan is het toch ook bijna 4 maand na de bevalling.

babyluck
afbeelding van babyluck
30 aug 2009 - 14:26

is normaal ... ik ben pas na 27 mnd weer ongesteld geworden .. maar ja ik voed nog steeds ..


overigens is het normaal rondom de 5 mnd een borstvoedings dip (in samenwerking met het beruchte 5 mnd sprongetje) te krijgen ..het enige remedie is dan blijven aanleggen.
liefs Ineke en Lisa x
LBrouwer
afbeelding van LBrouwer
30 aug 2009 - 13:08

Hallo Hanneke,


Het kan inderdaad wel een tijdje duren voordat je je eerste menstruatiekrijgt. Hoe lang dat is kan niemand zeggen, ieder lichaam werkt weer anders.


Bij mij is het helemaal van sl*g. Ik heb 8 weken bv gegeven. 5 weken na de bevalling is mijn vloeien gestopt. Maar binnen een week begon het weer, dit duurde 5 dagen en was best weer heftig. Sindsdien heb ik iedere twee weken zo'n 4 dagen dat ik redelijk vloei. Vooraf gaande aan een paar dagen buikpijn.


Het is voor mij niet nieuw deze hormonale dysbalans. Na de geboorte van mijn dochter heeft dit zo anderhalf jaar geduurd, ondanks verschillende pillen, hormonen via de gyn en een spiraaltje. Het komt vanzelf wel goed. Je moet alleen geduld hebben.


Succes en maak je er geen zorgen om.


Linda