Lotgenoten Postnatale depressie

8 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Anoniem
afbeelding van Anoniem
25 mei 2015 - 13:44
Lotgenoten Postnatale depressie

Hallo, ik zou graag met moeders in contact willen komen die een postnatale depressie hebben gehad. Ik zit er op dit moment midden in. Heb wekelijks gesprekken met een psycholoog maar merk tot nu toe weinig verbetering. De bedrijfsarts stelde voor om met AD te beginnen maar ik ben hier zelf niet zo'n voorstander van. Heb in mijn directe omgeving gezien wat dat met iemand kan doen. UWV geeft zelf ook aan dat het geen snoepjes zijn. Omdat het voor mij nu te lang duurt hoop ik in contact te kunnen komen met moeders die hier ook mee te maken hebben gehad en mij adviezen of tips zouden kunnen geven hoe ik hier uit kom. Iedereen zegt wel het komt goed maar na 3 maanden begin ik de moed een beetje op te heven :-(

Jullie reacties zijn welkom....

 

 

 

Coco77
afbeelding van Coco77
26 dec 2016 - 22:36

Beste Melanie,
Ik zag een oud bericht van je staan op het forum. Ik ben ook op zoek naar vrouwen die het hebben gehad en dus net zoals mij er niet midden in zitten. Zouden we e-mail contact kunnen hebben?

Coco77
afbeelding van Coco77
26 dec 2016 - 22:33

Beste Anoniem,
Ik ben benieuwd hoe het nu met je gaat? Hoe lang heeft de depressie geduurd?

kellysharita_an...
afbeelding van kellysharita_anonymized
24 aug 2015 - 16:41

hoe gaat het nu met je, hebben de gesprekken geholpen?

Hoe weet je dat je het hebt, wat zijn de symptomen en klachten? ben zelf 3 maand geleden bevallen van een dochter erg heftige bevalling, ze zat vast en heeft 2,5 week in het ziekenhuis doorgebracht, daarnaast ontdekt dat ze een hartafwijking heeft waar ze binnenkort aan geopereerd moet worden, voel me vaak sip, down en gestresst.

hoor het graag

liefs kelly

olgo-990265
afbeelding van olgo-990265
24 jun 2015 - 08:15
Beste Wentje, Ik ben benieuwd hoe het nu met je gaat. Zelf zit ik er helaas ook middenin.. Ben wel aan de medicatie gegaan; mirtazapine. Ik slik maar een half pilletje per dag. Ik merk echt dat het de scherpte ervan af haalt. Je wordt er niet suf van ofzo.
justmell
afbeelding van justmell
6 jun 2015 - 08:56

Oh ja wat ik nog wil zeggen is, ga af en toe wandelen met je kind samen met je partner of iemand bij wie je steun vindt. Probeer je kind wel vast te houden maat zodra je merkt van oh ik raak geïrriteerd of prikkelbaar leg het dan aub weg. Ga de confrontatie niet aan van het lukt wel. Geef het de tijd want het gaat echt over. Het kan even duren maar ga je niet schuldig voelen want je kunt er niks aan doen. Neem wel voldoende rust. Is heel belangrijk.

justmell
afbeelding van justmell
6 jun 2015 - 08:48

Hey. Wat vervelend dat je met een postnatale depressie kampt. 8 jaar geleden heb ik het ook gehad. Vreselijke rot tijd. Mij heeft medicatie wel goed geholpen. En voldoende rust nemen is minstens zo belangrijk. En zorg voor voldoende ondersteuning om je heen. Wil je meer weten stuur rustig een pb.

Liefs melanie

Bloempje27
afbeelding van Bloempje27
5 jun 2015 - 12:06

Gelukkig ken ik het zelf niet, maar het lijkt me echt verschrikkelijk. Wat zijn je klachten? Heel erg down en het niet kunnen overzien? Slecht slapen? Ja, hormonen kunnen je gevoel enorm beïnvloeden. Je kunt je soms helemaal niet meer jezelf voelen. Ik heb zelf wel periodes in mijn leven gekent dat ik tegen een depressie aan zat. Soms overviel t me gewoon, dan had ik een goede dag en ineens was ik zo verdrietig. Bij mij kwam het door een moeizame jeugd en een relatie die op een hele moeilijke nare manier werd beëindigd. Het heeft twee jaar geduurd voordat ik het licht weer zag. Ook daarna had ik bij tijden nog wel last van depressieve gevoelens. Wat mij hielp was vooral doorgaan met de leuke dingen. Afleiding zoeken en elke dag opschrijven wat fijn was, wat goed ging. En hou een vast ritme aan. Op tijd uit bed, hoe moe je ook bent. Blijf je dingen doen, niet bij de pakken neer gaan zitten.

Heel veel sterkte!

Misschien is het wel goed om met AD te starten als je je al drie maanden zo voelt. Even je lichaam een zetje geven in de goede richting.