Laag libido na keizersnede

2 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
mari-331570
afbeelding van mari-331570
23 aug 2012 - 20:54
Laag libido na keizersnede

Hallo,

Ik vroeg me af of er meer vrouwen zijn die na de bevalling zo weinig zin in seks hebben..?

Ik heb een keizersnede gehad en heb niet hoeven persen o.i.d., beneden is alles in orde gebleven bij mij. Toch deed het zeer toen we het voor het eerst weer probeerden..

De eerste 6 weken mocht ik niet zoveel, daarna waren we heel moe, denk dat het zeker wel een week of 8 tot 10 geduurd heeft voor we die eerste poging waagden. Mijn man besteedde veel aandacht aan me, maar echt goed ontspannen lukte gewoon niet! En de enkele keren daarna was ik zo bang dat het zeer zou doen, dat het nou ook niet erg lekker liep..

Nu moet ik ook eerlijk zeggen dat ik meestal gewoon blij ben op bed te liggen en te kunnen slapen. Daarnaast heb ik uit mezelf eigenlijk bijna nooit echt zin in seks.. En dat terwijl onze dochter inmiddels al 11 maanden oud is!

Het is voor mijn man best frustrerend. Maar hij heeft meestal ook geen zin om er veel werk in te steken of tijd aan t ebesteden om mij in de stemming te brengen hoor, daar is ook hij te moe voor! Ik ben dan ook totaal niet opgewonden en stuur hem liever naar de badkamer voor een koude douche, haha!

Ben ik de enige waarbij dit speelt?? Ik vind het nu toch wel erg lang aanhouden...

Anoniem1985
afbeelding van Anoniem1985
14 sep 2012 - 14:57

Hallo Mari

Maak je niet zo druk hoor, de zin in seks komt vanzelf weer wanneer jij (&je lichaam) eraan toe is denk ik. smiley
Ikzelf ben in juni dit jaar "bevallen", ik heb een keizersnede gehad. Trotse mama geworden van een dochter! Ik had al geen zin in seks meer toen ik met mijn dikke "toeter" (buik) overal heen waggelde. Aan het eind van de zwangerschap heb ik niet eens aan seks gedacht en zat ik met mijn hoofd alleen maar bij de bevalling (zenuwen, spanning, angst voor het onbekende enz). Na mijn bevalling (keizersnede) moest ik eerst goed herstellen. Ik was moe, ik had pijn en natuurlijk een nieuwe grote verantwoording erbij; mama zijn. Dan ben je na een normale dag ook helemaal versleten, ik denk achteraf ook vanwege alle nieuwe dingen in het leven die je allemaal opeens in 1x had.
Ook was ik zeer teleurgesteld over dat ik een keizersnede had gehad. Ik wilde namelijk normaal bevallen (en thuis!! alles stond al klaar) en uiteindelijk heb ik een keizersnede gehad in het ziekenhuis, na 37 uur onregelmatige weeen, gebroken vliezen en een ontsluiting die maar niet wilde doorzetten.... Hier heb ik heel lang mee gezeten. Eigenlijk sinds kort besef ik dat een keizersnede GEEN "mislukte bevalling" is.  Dit heb ik dus heel lang wel gedacht!!
 
Ik was blij als mijn dochter 's avonds eindelijk sliep, want dan kon ik ook gaan slapen! Mijn partner, die uiteraard naast me in bed ligt, gaf al snel hints van dat hij "er wel weer zin in had". Ik moest er niet aan denken!!
Zowieso heeft het bij mij heel lang geduurd i.v.m. de keizersnede (wond moet goed herstellen en je wilt geen pijn). Ook aan mijn borsten mocht hij niet aankomen (ik gaf borstvoeding, sinds kort helaas niet meer). Mijn borsten waren zeer gevoelig en ik zag ze niet meer als "borsten leuk voor de seks", maar als "borsten die nu de functie hebben om melk te produceren".  
Daarnaast vond, nja eigenlijk vind ik het nogsteeds, mijzelf totaal niet meer aantrekkelijk. Mijn buikje is wel al aardig bijgetrokken, maar nog niet hoe het was, ik heb straie op mijn borsten/buik/heupen en natuurlijk een litteken van de keizersnede. Daarbij heb ik nog een litteken (bovenbuik) van een operatie van vroeger. Dus; 2 littekens, straie en "hangtieten" geven mijzelf ook niet echt het zelfvertrouwen van "sexy" zijn. Mijn partner zegt dat het hem allemaal niet uitmaakt en dat ik nog steeds mooi ben enz. 

Ik geef het gewoon de tijd die het nodig heeft. Ik maak me erzelf ook niet erg druk om. Het komt vast vanzelf wel weer. 

En voor je partner; praat er met hem over en zeg hoe je je voelt, misschien weet je ook de rede waarom je geen zin meer heb? Eerlijk zijn is 1 van de belangrijkste punten in een relatie (vind ik) en je moet dus samen ook overal over kunnen praten. Ik denk dat als je het hem verteld hoe het zit / hoe je je voelt, dat hij het vast wel begrijpt. De zin in seks komt vanzelf wel weer. Seks is niet het belangrijkste. Succes!!

Groetjes