Kraamvisite

4 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Mdraaij10
afbeelding van Mdraaij10
13 sep 2016 - 19:22
Kraamvisite

hallo iedereen

ik ben in februari 2017 uitgerekend en heb een lijstje gemaakt met familie die een geboortekaartje zou moeten krijgen.

korte inleiding is wel op zijn plaats , ik heb sowieso een hekel aan visite en verjaardagen vind ik ook verschrikkelijk. Vier mijn eigen verjaardag ook nooit omdat ik geen zin heb in schijnheilig gezelligheid.

nu zit ik enorm tegen de kraamvisite op te hikken! Eigenlijk wil ik niemand een kaartje sturen omdat ik ook geen kraamvisite wil. Alleen mijn (schoon)ouders en schoonzus en zwager met hun kleine spruit vind ik wel leuk.

het komt er eigenlijk op neer dat ik al die familie uit fatsoen een kaartje stuur maar wil er eigenlijk geen uitnodiging van maken, hoe kan ik dat het beste aanpakken.

een kaartje word toch al snel als uitnodiging gezien en van sommige vind ik het niet heel erg als ze komen maar er zijn wel directe familieleden die ik liever niet ontvang, moet ik die dan gewoon geen kaartje sturen? Dat vind ik ook weer zo onbeschoft.

Hoop dat iemand het begrijpt en me kan helpen.

groetjes

andr
afbeelding van andr
15 sep 2016 - 14:00

Verstuur de geboortekaartjes naar de kennissen en vrienden aan het eind van de kraamweek. Naar familie die je wel wilt ontvangen doe je het eerder. Mensen zullen de hint dan al wel een beetje begrijpen. Zet op de kaart: een vriendelijk verzoekje, bel eerst even voor een bezoekje. Laat degene die dan willen komen allemaal op dezelfde avond komen. Dan ben je zo door je bezoekjes heen.

Of zet het volgende op je kaartje.
Met zn drietjes zijn we aan het wennen,
We moeten elkaar nog een beetje leren kennen.
Daarom een vriendelijk verzoekje, liever een kaartje dan een bezoekje.

Als de mensen jou goed kennen snappen ze dat wel. En als ze het niet begrijpen is het jammer. Tis jullie keuze.
Het zou wel leuk zijn als je de mensen die je dan een kaartje sturen persoonlijk bedankt door bijvoorbeeld een kaartje met een fototje te sturen met een persoonlijke tekst. Bedankt voor jullie kaartje en het leuke broekje bijvoorbeeld (als ze er een cadeautje bij gedaan hebben)

IN81
afbeelding van IN81
15 sep 2016 - 11:58

Een kraamfeest zoals Hennetje oppert zat ik ook aan te denken. Hoeft niet eens zo groot, kan natuurlijk ook op een bepaalde middag bij jullie thuis, heb je ze in 1x gehad. En mijn ervaring is ook dat veel 'vage' familie (die ik wel een kaartje heb gestuurd) ook niet langs kwamen bij ons op kraamvisite. Op de een of andere manier voelen ze dat toch aan, maar weet natuurlijk niet of dit voor jouw familie ook geldt ;-) Weet je hoe dat gegaan is met andere geboortes in je familie? Stond toen je hele familie bij ze op de stoep, of niet? Misschien kun je dat eens navragen bij je schoonzus / zwager. Als bij hen weinig mensen kwamen zal dit bij jullie waarschijnlijk ook zo zijn. 

En mochten ze nou allemaal wel komen; spreek een code met je vriend af om de mensen na een uurtje gewoon weer fatsoenlijk de deur te wijzen, dan blijven ze ook niet langer dan nodig. Een uur is namelijk prima voor kraamvisite, dus blijf niet continu drinken of iets anders aanbieden. Gesprekken een beetje dood laten bloeden, of verzin een smoes dat je kleine rust nodig heeft, en weg zijn ze ;-)

Hennetje1988
afbeelding van Hennetje1988
13 sep 2016 - 20:07

Wat je ook kan doen is een kraamfeest geven. Dan heb je iedereen in 1 keer en hoef je ook niet met sommige familie leden lang te kletsen. Zet dit dan ook in het geboortekaartje dat je liever niet van te voren kraamvisite ontvangt. Degene die je wel van te voren wil ontvangen stuur je gewoon even een berichtje of een telefoontje dat het niet voor hun van toepassing is..

Hopelijk ben je hiermee geholpen en kan je een oplossing vinden voor wat je wil