Hevige menstruatie

15 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
NickyLauda
afbeelding van NickyLauda
15 okt 2012 - 08:32
Hevige menstruatie

11 weken na de bevalling werd ik weer voor het eerst "echt" ongesteld. Ik heb toen ongeveer 3 dagen matig gevloeid. Toen ben ik ook met de pil begonnen.
Nu ongeveer 15 weken na de bevalling (tijdens de stopweek) ben ik weer ongesteld geworden. Dag 1 was het vloeien normaal, de volgende dag erg veel! Het loopt er aan alle kanten bijlangs. 's Nachts is helemaal een crime! Ik gebruik het nachtmaandverband al overdag, maar nog gaat het mis! Ik voel het gewoon lopen... angry
Heeft iemand tips waardoor ik het lekken kan voorkomen? Dit is niet prettig. Ik heb er gelukkig geen pijn bij.

DELETED_blablabla
afbeelding van Anoniem
9 nov 2012 - 15:28

-

Anoniem1985
afbeelding van Anoniem1985
29 okt 2012 - 13:37

Ja hoor..
Ik afgelopen vrijdag huisarts bellen omdat ik maar niet ongesteld werd, moest ik terugbellen vrijdagmiddag en toen waren ze opeens niet bereikbaar (erg fijn zo'n regeling bij de huisarts.. vreseijk), dus ik denk dan bel ik maandag wel als ik nog niet ongesteld ben...

MAAR

Vanochtend ongesteld geworden! (hehe... duurde wel erg lang ... ongeveer 4,5 maand niet ongesteld geweest sinds de bevalling, 3 maanden borstvoeding gegeven) Ik was alleen even vergeten hoe het ook alweer was om ongesteld te zijn en ik kan zeggen ik heb het niet gemist; nu weer lekker buikpijn/rugpijn (heb ik altijd als ik ongesteld ben) Maar ben blij dat ik nu wel zeker weet dat het goed zit.

Dan vraag ik me inmiddels dan het volgende af... Wanneer beginnen met de pil (cerazette; een pil zonder stopweek) Ik denk dat ik zowieso daarvoor nog een keer de huisarts bel. 
Want ik geef geen borstvoeding meer (ivm borstvoeding had ik cerazette in huis).. Dus weet eigenlijk niet of het dan wel goed is om cerazette te slikken..

Maar eerst m'n cyclus weer een beetje de tijd geven om weer normaal te worden. Ik ga nu ook bijhouden op welke dagen ik menstrueer en wanneer niet. Dat een tijdje volhouden zodat ik (hopelijk) erachter kom hoe mijn cyclus is, want dat zou ik niet weten.. 
 

NickyLauda
afbeelding van NickyLauda
26 okt 2012 - 14:45

Toch maar afwachten dus. Waarschijnlijk zal het er dan inderdaad bij kunnen horen...

 

Anoniem1985
afbeelding van Anoniem1985
26 okt 2012 - 12:03

Ik heb zojuist de huisarts gebeld. Wordt vanmiddag teruggebeld (ze werken hier altijd zo dat je belt, dan gaat de assistente overleggen met de huisarts en dan wordt je smiddags teruggebeld en dan hoor je hoe en wat)
Dus nog even afwachten.
Normaal gesproken bel ik niet zo snel de huisarts maar nu vind ik het wel vreemd.
Wel zei de assistente dat als je borstvoeding hebt gegeven en dat niet meer doet dat het dan ook alsnog wel een tijdje (half jaar?) kan duren voordat de menstruatie weer op gang komt, dat dit per vrouw verschillend is.

Maar ik wordt vanmiddag teruggebeld werd gezegd en dan hoor ik hoe en wat.
Misschien dat ik medicijnen/pil krijg om menstruatie op te wekken??? Dat weet ik dus niet, maar ze overleggen dus nog en ik hoor het vanmiddag.

Ben erg benieuwd, want maak me toch wel een beetje zorgen over waar mijn menstruatie blijft, ookal zei de assistente al dat dat niet hoefde.

NickyLauda
afbeelding van NickyLauda
24 okt 2012 - 21:27

Ik heb werkelijk geen idee, maar wat erg! Niet fijn! Dan maar die extreme menstruatie! Tot 2 jaar?! Lijkt mij wel heel erg lang. Misschien nog een andere huisarts vragen? Of inderdaad een gyneacoloog. Zij hebben er toch nog weer meer verstand van! Succes! Ik hoop dat je snel geholpen wordt.

ab bab
afbeelding van ab bab
24 okt 2012 - 19:14

Ik denk echt dat je even contact op moet nemen met een deskundige en in dit geval zou ik denken aan een gynaecoloog. Internet staat vol met verhalen en je hebt geen idee wat er nu echt van waar is en wat er op jouw specifieke situatie van toepassing is. Gewoon morgen even bellen voor een afspraak, dan weet je het zeker. 

Anoniem1985
afbeelding van Anoniem1985
24 okt 2012 - 17:35

Dit vond ik op de site: zwanger.jongegezinnen.nl 

Na je bevalling duurt het even voor je weer ongesteld wordt. Hormonen en borstvoeding kunnen er voor zorgen dat het even duurt voor je menstruatie op gang komt.

In principe kun je je eerste menstruatie na een week of 6 tot 8 krijgen, maar het kan ook 3 maanden duren. Als je borstvoeding geeft, dan onderdrukt het hormoon prolactine de opbouw van baarmoederslijmvlies en de eisprong. Hierdoor kan het zijn dat je nog niet ongesteld wordt.

Bij 80 tot 90 % van alle vrouwen blijft de menstruatie weg, maar er zijn ook vrouwen die ondanks de borstvoeding wel weer direct ongesteld worden.

Borstvoeding

Binnen een maand of 3 na het stoppen met borstvoeding komt je menstruatie gewoonlijk weer op gang. Als je na 3 maanden nog niet ongesteld bent geworden, neem dan contact op met je huisarts. Met een korte hormonenkuur kan je cyclus een duwtje in de goede richting krijgen. Wat ook kan helpen om je cyclus weer op gang te brengen, is tijdens het afbouwen van de borstvoeding te starten met de pil.

Ikzelf heb de eerste 3 maanden borstvoeding gegeven, mijn dochter is nu 4,5 maand. Nu krijgt ze flesvoeding, dus al ongeveer 1,5 maand gestopt met het geven van borstvoeding. Mijn borstvoeding stopte uit zichzelf.  Ik heb nu dus nog steeds geen menstruatie. Moet ik dan toch gewoon gaan starten met de pil? De pil die ik van de huisarts (alvast) kon ophalen bij apotheek was Cerazette, een pil die je blijft doorslikken zonder stopweek en dus zonder menstruatie. Als je stopt met deze pil ben je snel weer vruchtbaar. MAAR ik ben nog niet begonnen met Cerazette omdat ik dus wil wachten tot mijn eerste menstruatie, maar die heb ik nog steeds niet gehad. Of moet ik bij de huisarts om een hormonenkuur vragen?En wat houdt een hormonenkuur in???? Of moet ik gewoon nog 1,5-2 maanden wachten i.v.m. dat ik borstvoeding heb gegeven?

 

Anticonceptie

Als je nog niet ongesteld bent geworden kun je wel gewoon met de pil of een spiraal beginnen. De pil kan zelfs helpen om je cyclus weer op gang te brengen. Een spiraal kan vanaf 6 weken na de bevalling geplaatst worden, óók als je met een keizersnee bevallen bent. Je hoeft niet tot je menstruatie te wachten.
Dit stukje vindt ik dus vreemd; nog niet ongesteld en toch beginnen met de pil? Is dat wel goed???? Hier twijfel ik dus over!!

 

Anoniem1985
afbeelding van Anoniem1985
24 okt 2012 - 17:16

Wat is eigenlijk wel normaal wanneer je weer ongesteld wordt?
Mij is gezegd dat bij een keizersnede de menstruatie langer uitblijft dan bij een normale bevalling.
Ik heb de eerste 3 maanden borstvoeding gegeven, daarna had ik opeens zelf niks meer, de borstvoeding hield er uit zichzelf mee op.
Is 1-2 jaar geen menstruatie na een keizersnede normaal?
Ik ben erg onzeker!

ab bab
afbeelding van ab bab
24 okt 2012 - 17:04

Tot 2 jaar??? Dat vind ik wel heel erg lang. Geef je borstvoeding? Want het kan zijn dat het daardoor langer duurt. Maar dan nog....twee jaar.... Dat lijkt mij echt te lang hoor. Ik zou als ik jou was geen genoegen nemen met dat antwoord van de huisarts en zelf even bellen met je verloskundige en desnoods kan zij je ook een verwijsbrief naar de gynaecoloog geven. Of contact opnemen met de gynaecoloog die je keizersnede heeft gedaan, misschien is dat nog wel het meest verstandige. En laat je dan de uitkomst even weten? Ik ben wel benieuwd namelijk. 

Anoniem1985
afbeelding van Anoniem1985
24 okt 2012 - 17:02

Ik ben inmiddels bijna 5 maanden geleden bevallen, met keizersnede. 
Ik ben nog steeds NIET ongesteld geworden. Volgens de huisarts is dit normaal en kan het tot 2 jaar duren, maar ik twijfel hier over. Mijn gevoel zegt dat dat niet klopt...
Weten mensen in deze topic misschien of dit normaal is en hoelang het kan duren voordat je ongesteld wordt na een keizersnede?

 

NickyLauda
afbeelding van NickyLauda
24 okt 2012 - 10:24

Thanx! Ik zal me er maar bij neerleggen... cool

Wendy88
afbeelding van Wendy88
23 okt 2012 - 22:23

inderdaad kraamverband.

Mijn huisarts zei het volgende: Tja.. Dat heet ontzwangeren.. Fijn...

Het is dus gewoon afwachten of het inderdaad minder wordt.

NickyLauda
afbeelding van NickyLauda
20 okt 2012 - 09:24

Bedankt! En wat een heerlijk vooruitzicht... Ach ja, je moet wat voor je geluk over hebben. Toch maar weer aan de kraamverband dus... Ik ben benieuwd hoe het mij de volgende keer zal vergaan. Ik zal het alvast in huis halen.

ab bab
afbeelding van ab bab
19 okt 2012 - 13:31

Kraamverband.... ik had het ook best wel een flinke poos. Eigenlijk heb ik nu, 7 maanden na de bevalling, pas weer een normale menstruatie. Alle keren daarvoor was het ook flink heftig. Het is normaal tot pakweg zo'n 6 maanden na de bevalling. Dan moet het weer echt normaal zijn, anders moet je even langs de huisarts (is wat ik te horen kreeg). En tot die tijd....een pakje kraamverband.