Herstel na keizersnede

11 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
renn-1353933
afbeelding van renn-1353933
11 aug 2018 - 21:20
Herstel na keizersnede

Hoi allemaal!

Ik ben 2 weken geleden bevallen van een prachtige gezonde zoon alleen helaas na 13 uur weeen en volledige ontsluiting en 2 uur persen bleek hij niet te passen.. een sterrenkijker.. waardoor het een spoedkeizersnede moest worden. Een enorme domper natuurlijk want ik had zo gehoopt op de normale manier te bevallen!

Nu vind ik het vooral lastig met het herstel. Hoe is jullie ervaring? Normaal ben ik altijd enorm actief en merk dat ik me echt in moet houden om klusjes te doen zoals wassen, poetsen etc. Daarnaast kan ik gelukkig wel lopen alleen merk als ik buiten de deur lang loop of nog niet eens zo lang dat de wond echt zeer doet (trekt) Hoelang duurt dit ongeveer? En merkte jullie na 6 weken dat je alles weer kon? En soms met opstaan uit bed gebruik ik perongelijk Mn buikspieren dat kan toch geen kwaad wel?

Sorry voor de enorme vragen stroom! Maar ben erg benieuwd wat jullie ervaring is.

Steph152
afbeelding van Steph152
12 mrt 2019 - 15:24

.

Kruidje1983
afbeelding van Kruidje1983
7 sep 2018 - 16:06

Heb zelf een een spoedkeizersnee gehad op 6 aug met 35 week en 2 dagen bevallen. Was eigenlijk vandaag 7-9 uitgerekend, maar we wisten dat we met 38 week een geplande keizersnee zouden krijgen. Na een giga bloeding en afgevoerd te zijn met de ambulance, wat je echt niet in de koude kleren gaat zitten. Vond ik alles wel heftig het heeft 2a3 week geduurd dat het echt bij mij binnen landde. Ik heb 9 dagen in het ziekenhuis gelegen omdat onze zoon het nog niet zo goed deed om mee naar huis te mogen Ik ben nu 4 week verder en het frustreerd mij enorm om niks te mogen doen. Aangezien ik geen zitvlees heb en m'n vriend weer aan het werk is en nog een 4 jarige zoon rond heb lopen zou ik toch wel wat in huis moeten doen. Zoals de afwas en de was doe ik ,zwaar tillen laat ik aan man lief over. Verzorging van onze beide zonen doe ik. Heb beneden alles liggen luiers aankleedkussen kleding dus hoef niet onnodig naar boven als het niet hoeft. M'n litteken is mooi geheeld aan de buitenkant en jeuk af en toe heb boven m'n litteken een pakketje zitten wat erg gevoelig is en soms pijnlijk is. Ik hoop dat het nog een beetje afzakt en probeer het elke dag een beetje masseren niet te hard natuurlijk maar dat het vocht ook afzakt. Nog 2 week en dan mag ik fietsen kan ik dan m'n zoon op de fiets brengen en halen, rij nu met de buuf mee in de ochtend en in de middag haald m'n man hem weer op. Slaap tussen de middag nog want de vermoeidheid slaat gewoon toe soms de ene dag beter als de andere. Volgende week disndag op na controle dan horen we ook waar de bloeding vandaan komt

andr
afbeelding van andr
13 aug 2018 - 22:37

Het is voor mij ruim 5 jaar geleden. Was ons eerste kindje. Nu moeder van 3 kinderen. Andere kinderen zijn op natuurlijke manier geboren. Idd op tijd je rust nemen. Je mag het gewicht van je eigen baby dragen. Rust nemen met nog een ouder kind is lastig idd. Maar het scheelt al wel een beetje als je bijvoorbeeld de baby overdag beneden laat slapen en verschoon spullen ook beneden hebt. Dan hoef je niet iedere keer de trap op qant dat is ook best belastend. Verder kon ik wel vanaf de 2e week zelf voor de baby zorgen. Het badje deden we dan savonds zodat mn man het badje kon vullen e.d. Gewoon een beetje praktisch denken. Wil je het echt perse smorgens, zet dan bv de tummytub in de aanrechtbak of in de douche dan hoef je er niet mee te tillen.

jale-1349887
afbeelding van jale-1349887
12 aug 2018 - 18:52

Nou ik ben een beetje meer gerust gesteld, dankjewel. Nog heel veel succes en een snel herstel.

renn-1353933
afbeelding van renn-1353933
12 aug 2018 - 17:24

Ja vooral nu na 2 weken kan ik met het kleintje eigenlijk alles wel en je mag van de gynaecoloog je baby gewoon tillen! Ik weet nog niet hoe het is om alleen te zijn want mijn partner heeft nu nog vakantie. Wel heb ik nog een dochter van 4 dus dat is wel spannend dadelijk maar die gaat naar school dus dat scheelt! Ik vond de keizersnede gewoon niet leuk omdat ik al zover was en dat ik het niet zo af kon maken dat vond ik vooral heel vervelend en het herstel natuurlijk maar verder heb ik het wel als positief ervaren. De ruggenprik deed helemaal geen zeer en je mag gewoon meekijken als ze je baby halen zeg maar. Maar dat heb ik niet helemaal
Gezien want daar werd ik beetje onpasselijk van van al dat bloed wat je zag maar echt. Het is niet eng! En zeker ook een mooie ervaring dat ze hem daarna ook meteen op hè borst leggen als hun aan het hechten zijn.

jale-1349887
afbeelding van jale-1349887
12 aug 2018 - 16:03

Nou het stelt mij wel een beetje gerust dat je toch je kleintje kan verzorgen zelf. Wel met moeite maar dat het wel lukt. Hoe doe je dat dan als je alleen bent? Ik zal namelijk een aantal uurtjes alleen zijn omdat iedereen werkt natuurlijk. Heel goed trouwens dat je alles zelf bijna doet nu. Hoop dat het mij ook gaat lukken. De keizersnee zelf hoe heb je dat ervaren? Heb zelf erg veel angst, heb namelijk nog nooit in het zh gelegen of een operatie gehad.

renn-1353933
afbeelding van renn-1353933
12 aug 2018 - 15:55

Bedankt voor je reactie. Als ik jou verloop zie is dat dus best positief als je maar optijd rust houd. Dat is enorm lastig als je denkt dat het goed voelt en nog een kleintje van 4 rond hebt lopen! Maar ik ga zeker mijn best doen. Hoelang is het voor jou geleden?

renn-1353933
afbeelding van renn-1353933
12 aug 2018 - 15:53

Het herstel duurt inderdaad langer. Ik moet zeggen dat ik wel na een week naar buiten kon om te lopen maar gewoon niet heel lang. Eerste week was zorgen voor het kleintje wel lastig omdat ik gewoon heel weinig kracht had. Maar je bent sowieso al 4 dagen in het ziekenhuis en daar helpen ze je wel echt. Nu 10 dagen verder kan ik voor het kleintje bijna alles alleen geen zware badjes tillen maar wel alles doen zoals fles geven, verschonen aankleden in bad doen als mijn partner het badje klaar maakt natuurljk. Maar ik snap dat je er tegen opziet. Ik zit nu ook in Mn 2e week alleen lang lopen gaat nog steeds niet echt. Al ga ik er wel op uit mijn partner duwt me in een rolstoel rond.

jale-1349887
afbeelding van jale-1349887
12 aug 2018 - 12:17

Ik krijg een geplande keizersnee en zie er heel erg tegenop vanwege het herstel. Ik lees hier dat ik last ervan krijg en dat je niet veel kan doen. Maar kun je wel gewoon voor je kleintje zorgen? Hoelang is kraamzorg? Wat kan ik allemaal verwachten?

andr
afbeelding van andr
11 aug 2018 - 21:54

Ha!
Wat een ander verloop van de bevalling dan gehoopt! Helaas zelf ook deze ervaring.

Vooraf: alsjeblieft alsjeblief alsjeblieft...!!! Hou je echt in met allerlei klusjes doen! Je hebt een grote operatie gehad. Iedere vrouw die bevalt is 6 weken kraamvrouw. Jij ook, maar jij bent er ook nog eens bij geopereerd. Je kan er zoveel last mee krijgen als je jezelf overvraagt!

Even mijn ervaring.
Ik heb een lange bevalling gehad en uiteindelijk een keizersnede. Verder geen complicaties en bij het herstel geen bijzonderheden.
Toch kon ik de eerste weken nog niet ver lopen buiten. Ik had al snel last van mijn buik dan, en hield hem snel vast. Ook mijn conditie was echt nog heel laag. Het herstel van mijn buik ging wel snel, de buitenste laag deed al snel geen zeer meer. Ik merkte wel dat ik snel last had van de wond aan/in mijn baarmoeder. Vooral bij moeheid. De een krijgt dan hoofdpijn ik kreeg daar pijn. En dan wist ik eigenlijk wel dat ik teveel gedaan had.
Ik geloof niet dat het kwaad kan als je een keer je buikspieren gebruikt. Alleen echt gaan trainen is nog niet verstandig.

Als je nog meer wilt weten stuur je maar een pb.