grrr.. dat buikje! !

7 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
marieke26
afbeelding van marieke26
9 nov 2013 - 20:57
grrr.. dat buikje! !

Ik ben 8 maanden geleden bevallen van ons eerste kindje. Een maand te vroeg maar alles was prima. In mijn zwangerschap was ik helemaal niet veel aangekomen. . Misschien net 10 kg. Na de bevalling was ik ook redelijk snel weer op orde. Iedereen complimenteerde mij met mijn snelle herstel en redelijke strak ogende buik. Ik gaf borstvoeding dus viel nog wel wat meer af. Na 4 maanden hield de borstvoeding op, geen probleem dacht ik, ik zit er weer goed in mijn vel dus kan weer gewoon als normaal eten ( ik sla niet snel iets af, maar was dan ook niet superdik). Nu merk ik sinds een maandje dat mijn buikje echt dikker en slapper wordt. Ik krijg hem niet meer verborgen onder kleding en zelfs als ik hem intrek blijf je het zien. Ik ga me er steeds meer aan irriteren. Niet zozeer voor mijn man maar meer voor de buitenwereld, ik krijg steeds vaker de vraag of ik weer zwanger ben. Nou niet dus! Ik weet dat buikspieroefeningen wel wat helpen maar ben ik daar niet te laat mee? En heeft iemand nog andere tips waardoor ik weer blij wordt met mijn buik..

Het hoort er allemaal bij en ik weet dat je nooit helemaal strak wordt maar zoals het nu is vind ik het echt niet fijn!

sieg-1061986
afbeelding van sieg-1061986
16 feb 2016 - 11:53

Ben je anders gaan eten? Gestopt met bv? Of iets anders veranderd? Dat kan namelijk verklaren waarom je weer aankomt. Lekker sporten en gezond en gevarieerd eten is de sleutel. En buikspieroefeningen, want die hebben tijdens de zwangerschap veel te voortduren gehad. Hiermee verbrand je ook plaatselijk vet op je buik. Veel bodylotion smeren om je huid soepel te houden en veel water drinken :) .
Ik ben 4 maand geleden bevallen en ondanks dat ik geen bv geef, gingen de kilo's bij mij heel snel (was ook maar 8kg aangekomen). Alleen mn buik bleef bagger, in de zin van dat ik een rol bleef houden. Ik ben laatst begonnen met buikspieroefeningen (gewoon op zo'n app, iedere dag wat oefeningen) en zie nu al verschil. Ik weet niet of het ooit zo wordt als dat het was, maar ik kan het natuurlijk altijd proberen ;).

xDeesj
afbeelding van xDeesj
24 jan 2016 - 22:21

Jammer dat dit zo'n oud forum is, zit er zelf ook mee. Morgen 5 maanden geleden dat ik ben bevallen. Ik zag een maand geleden dat ik ipv afvallen alleen nog maar aankwam! daar schrok ik zo van dat ik nu 3 weken fanatiek aan het sporten ben. Ik vraag me erg af hoe veel beter het nog kan worden.. hoe realistisch zijn die fitmoms? Strakke buik hoef ik niet, dat ik niet voor mij weggelegd.. maar die extra kilo's, die wil ik toch wel graag kwijt!

Wentje80
afbeelding van Anoniem
25 mei 2015 - 16:33

Size Zero heeft bij mij goed geholpen smiley

Bloempje27
afbeelding van Bloempje27
25 mei 2015 - 11:00

Je lichaam verandert blijvend na een zwangerschap. Je buikje zul je dus altijd meer blijven zien dan daarvoor. De huid is uitgerekt en dat krijg je met buikspieroefeningen niet weg. Wel kunnen buiksiperen helpen je buik weer wat platter te krijgen, maar slappe huid blijft helaas. Het heeft ook best ff tijd nodig om te herstellen. Ik zag dat mijn lijf na 9 maanden na de bevalling toch nog veranderde...

Waar ik mij ook zo aan kan ergeren is dat mensen gewoon durven te zeggen 'Ben je weer zwanger?' Ze houden je gewoon in de gaten na de eerste. Waar bemoeien ze zich mee! Misschien moet je ze lik op stuk geven en de volgende keer vragen of ze zelf zwanger zijn omdat ze een buikje hebben. Is het zo afgelopen! Zo zei mijn oma een aantal keren tegen mijn man (die 5 kg is aangekomen in het afgelopen halfjaar) 'Hoe lang moet je nog, je draagt het van voren!' Dat is 1 keer nog weg te slikken maar na 3 keer is dat niet leuk meer. Hij heeft haar echt even een koekje van eigen deeg gegeven. Mensen moeten niet denken dat ze zich met je lijf mogen bemoeien. In en na een zwangerschap denkt de buitenwereld dat ze recht hebben om iets over je lijf te zeggen. Belanchelijk! Ik zeg zelf ongevraagd alleen positieve dingen. 'Wat ben je mooi zwanger!' 'Je bent echt weer mooi slank!' En als ik er iets negatiefs van vind hou ik het voor me. Dat is echt niet leuk voor de ander om te horen.

loestom
afbeelding van loestom
22 mei 2015 - 20:52

Zwemmen zou misschien een optie zijn . Buikspier oefenening zowieso blijven doen dat ka ook nooit kwaad maar met zwemmen doe je meteen je hele lichaam en verbrand je meer calorieën
Succws

suus1980
afbeelding van Anoniem
10 nov 2013 - 17:06

nee hoor je bent nog niet te laat met buikspieroefeningen.

je moet proberen echt de onderste te trainen.

suc-6 't lukt je vast.

groetjes suus1980